• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja mam w pracy bezprzewodowy z play-a i jestem bardzo zadowolona :):)

ja tez mam play'a i na mojej wiosce tylko taki net fajnie smiga - Orange, plus, Era - do bani! play działa bez zarzutu ;-)

mama, no my tez wodę itd. mamy na gaz, w domu temperatura taka jak u Ciebie, ale widzisz, może że to bliźniak to inaczej, sąsiedzi Was trochę grzeją z jednej strony ;-)
My mamy gaz z Shella. kiedys trzeba było tankować butle i od razu płacic kilka tyś. Na szczęście teraz jestesmy rozliczani miesięcznie. No i uff ze tylko kredyt za dom płacimy. We Wrocławiu za dwupokojowa ruinę musieliśmy płacić 1500zł za wynajęcie, za gaz (też tak ogrzewane było) 700zł na dwa miesiące + inne opłaty i w zasadzie wychodziła nasza rata kredytu. Dlatego mijało się z celem dalsze wynajmowanie rudery :-/

reklama
koszula od ramienia w dół 33 cm od kołnieżyka w dół 37 szerokość 31,5 cm bluzka jest ciut szczuplejsza
spodenki szer bez naciągania 22,5 cm naciągnięte 33 cm od gumki w dół 31 cm od kroku w dół 11 cm
MARYLKA- ale sie namierzylas-myslalam,ze na metce jest podany przedzial w m-cach i w cm-przepraszam za klopot:sorry2::sorry2:jak Domi wstanie to Go pomierze i dam znac:tak:dziekuje;-)WIOLKA- a od kiedy mozna na Twoj numer pisac od niedzieli???jejku to dzis ostatni raz jestes z nami:-(:-(:-(az mi sie smutno zrobilo....zalatwiaj szybciutko jakiegos kompa-ja jak bylam tydzien bez Was jak mi zasilacz padl to dzieki streszczeniom od Marylki bylam na biezaco ale czulam sie jak na glodzie tak mi czegos brakowalo-nie czegos tylko WAS!!!!Wracaj od nas szybciutko!!!!:tak::tak:i szczesliwej podrozy,zebyscie znalezli w Pl to czego Wam dz szczescia potrzebne,zebyscie nie musieli juz wracac do Irlandii gdzie w marcu(prawie w kwietniu)snieg pada:baffled:zyby nic sie nie potluklo w transporcie,zeby Iwonka dal rade i wogole samych dobrych rzeczy:tak::tak::tak::tak:sciskam.....i do szyyyyybkiego napisania:cool2:i dzialaj nad fasolka!!

BALBINKA- pewnie-na swoim to na swoim-bez dwoch zdan!!!MARYLKA- Asiuasiu1 napisala mi na NK-"pracuje od 10 do 20 -takie ma porąbane godziny i na nic nie ma juz sily,ale mysli o nas i pamieta"pytala czy ktoras juz sie spodziewa...opisalam pokrotce i pozdrowilam od nas wszystkich...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama, na pewno dacie radę. o matko! ponad 2500zł kredytu ludzie płacą co miesiąc :confused::confused::szok::szok::szok: Szok. Mi się bardzo podoba posiadanie więcej niż dwojga dzieci ale właśnie też bym się bala o pieniądze. Niby razem pracujemy ale jednak odpada troje, dwoje mi kiedyś wystarczy :szok::szok::szok: Właśnie. Macie gdzie mieszkać i to najwazniejsze. Najbardziej mnie denerwują ludzie, którzy chcą wciąż coś zmienić w domu, to meble wywalić i wstawić nowe choć złe nie były i w ogóle. Ludzie niekiedy wariują jak mają pieniądze. Dla mnie najważniejsze jest to, że jest gdzie mieszkać... ;-);-);-) i wtedy można się o bobasa starać choć pewnie gdybym mieszkala u rodziców czy coś to i tak byśmy się postarali o bobasa. Najgorsze jak ktoś odklada decyzje o bobasie na ostatnią chwilę, a bo to dom trzeba wybydować czy mieszkanie kupić, a to urządzić na cacy, a później niekiedy jest już za późno na dziecko, bo okazuje się, że są problemy i w ogole. Ludzie odkładają dzieci na ostatni plan :-(:-(:-(
Maryla,
cudne ciuszki, już patrzyłam na nie ;-);-);-)

A ja jestem teraz z MOIM. Po nocce od razu razem i do łózeczka luli i teraz mamy czas dla siebie, za niedlugo jedziemy na mieszkanko posprzątać na cacy. Komp mi w domu nie działa. Działa ale jakby chciał a nie mógł. Netu nie mam i nie mogę zainstalować :wściekła/y::wściekła/y: w dodatku co tylko włączę to jest "error". Nie wiem jak będę bez netu zyć. Dobrze,że mam telefon mimo wszystko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PYSIA- powitac:tak:tak,niestety jak ktos bral kredyt w ostatnim czasie to takie sa raty2500 i wiecej ,my bralismy 5 lat temu i wtedy bylo inaczej w bankach...ja mysle,ze zalapalam chwilowego dolka i po rozmowie z mezem wieczorkiem wszystko wroci do normy ze staraniami:tak:zaraz brykam po Zunie a u mnie pod 1,5 godziny normalnie slonko swieci:-)

napewno bedziemy sie starali dosc szybko zalatwic ten internet i raczej bezprzewodowy... bedziemy mieszkac 5 km od miasta wiec nie jest zle. no ale napewno nie bedzie to tak od razu bo pier bedziemy starali sie jaknajszybciej zrobic ten remont zeby moc sie przeprowadzic.
mama dziekuje za cieple slowa...jestes naprawde kochana... wszystkie jestescie.
od niedzieli bede miec wlaczony juz ten polski numer.
my jak narazie nie mamy wlasnego domu... ale ...:-) i na to ale buzka mi sie smieje. mojego M brat musi nas splacic bo on dostal cale gospodarstwo po rodzicach i mamy zapisane notarialnie ze ma 5 lat zeby nam dac 150tys( teraz juz 3,5 roku). a do tego czasu bedziemy wynajmowac. gdyby nie to ze on musi nam dac te pieniadze to pewnie bysmy zostali na stale w irlandii

Mama, no to Wy macie ogólnie nieźle z ta ratą kredytową ;-);-);-) Nie wyobrażam sobie płacenia 2500zł :szok::szok::szok:
U mnie słoneczko się pomalu przebija zza chmur ale coś wyjść nie może :-D:-D:-D
Odkąd wstałam to glowa coś mnie ćmi. Aj, pewnie bez tabletki się nie obejdzie chyba, że kawa pomoże
Wiolka, a to macie coś własnego? Fajnie z tym bratem Twojego M. Będziecie mieć kasę :-):-):-)

No nic, ja lecę bo Mój się niecierpliwi... :-D:-D:-D
Miłego popołudnia.

WIOLKA- no 150tys to sporo kaski:tak::-Dtroche dobierzecie kredytu,chyba ze macie odlozone i bedziecie na swiom-super:tak::tak:w poniedzialek przywitam Cie sms'kiem;-)MARYLKA- a te ubranka to poprostu cudenka,bardzo ciesza oczy-mysle,ze ten komplet zamowie od Ciebie,ale pomierze Domisia niech no tylko wstanie:tak:

nie pysia my wlasnych czterech scian narazie nie mamy.w polsce mieszkamy u tesciow i dlatego teraz jak wrocimy do polski to musimy cos wynajac bo to lipa mieszkac z kims....

Dobra kobietki, ja uciekam, bo M zaraz przyjedzie ;-) Zjemy obiadek, zawieziemy Quada do serwisu i pewnie na jakieś zakupki podjedziemy.
Miłego popołudnia i wieczorku oraz do zobaczenia jutro!

p.s. marylka, ubranka rzeczywiscie cudne :-)

reklama
kochane tak sie ciesze że wam się podobaja te ciuszki :):)
mama05 no niby pisza na metkach ale ta firma okłamuje z ta rozmiarówką bo oni robia do 24 m-cy tylko a pow rozm 92 jest już 22% a oni tak rozmiarówki robią że wszystko jest na 7% a dla mnie to nie problem z mierzeniem ale niewygodnie by mi to było pisać przez kom. :) dlatego tu napisałam jak cos to daj znać ja go dla Ciebie odłożyłam bo to już ostatni z tego rozmiaru bo miałam po 2 sztuki ale akurat babka wykupiła dziś juz jeden , a wogule wszystkie panie się tym kompletem zachwycają :):) mam nadzieje że na koniec wakacji będe już miała tez rozmiary na 3-4 lata :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry