• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jeszcze chciałam się zapytać o jedną rzecz.. Mianowicie nie wiem jaką mam grupę krwi.. Tak samo jak mój narzeczony.. Nie wiem czy mam czekać na skierowanie od dr, czy samemu zrobić to badanie?? A jeśli samemu to gdzie?? Płaci się coś za to?? I ile się czeka na wynik??

reklama
Made gdzie sie dziś lansowałaś??

Jos kochana moja, taka dumna jestem z Ciebie:** brawo:-D a ja dzisiaj poszłam do perfumerii i się czaiłam na perfumy Diora Miss Dior Cherie już miałam je nieść do kasy i w ostatniej chwili zrezygnowałam, ale tak za mną chodzą, że pewnie nabędę je droga kupna niebawem :-D

Młoda już by Ci dali spokój w tej szkole!

Ania z tego co się orientuje to w każdym laboratorium oznaczają grupę krwi, u nas w Eg coś koło 25-30 zł kosztuje. W ciąży chyba się dostaje skierowanie na to badanie, ale czy lekarz rodzinny może zlecić to nie wiem. Wydaje mi się, że nie.

Just wracaj szybko kochana, bo nam tam padniesz z głodu. Moja mama jest pielęgniarką w szpitalu i u niej zdecydowanie lepiej karmią.

Jeszcze chciałam się zapytać o jedną rzecz.. Mianowicie nie wiem jaką mam grupę krwi.. Tak samo jak mój narzeczony.. Nie wiem czy mam czekać na skierowanie od dr, czy samemu zrobić to badanie?? A jeśli samemu to gdzie?? Płaci się coś za to?? I ile się czeka na wynik??

Ustalenie grupy krwi to koszt rzędu 20zł tak przynajmniej jest u mnie w Bielsku. Czeka się max 1dzień. Idziesz do laboratorium np prywatnego. Bo skierowania na ustalenie grupy krwi narzeczonego raczej nie dostaniesz mogą uznać to za kaprys...Ale może warto poszukać w dokumentacji medycznej iść do przychodni sprawdzić w kartotece. Tam powinna się znajdować informacją dotycząca grupy krwi. Ja swojej byłam pewna pamiętam bo mam od wielu lat zawieszkę Arh- natomiast teściowa na całe szczęście poinformowała mnie ,że mój T ma Arh+ i w porę otrzymałam anty d(przeciwciała). W PL teraz podczas ciąży z córką nikt na słowo nie uwierzył więc mąż musiał oznaczyć właśnie swoją grupę i płacił 20zł. Dzięki temu dostałam po porodzie następne przeciwciała bo okazało się ,że córcia ma Arh+ .

rurka dziękuje:zawstydzona/y: dziś próbowałam poprawić humor czekoladą Aero 2in1 ale nie udało się :-( Za to synuś sprawia ,że buzia chce się śmiać. Dziś mieliśmy trochę papierkowych spraw do pozałatwiania ,wiedziałam że trochę nam to zejdzie więc ubrałam mu pampersa ,ale jak byliśmy w skarbówce on twardo ,że chce siii ,a więc poszliśmy do WC...później jeszcze w urzędzie miasta to samo ,a pampers suchy. Duma mnie rozpiera bo wytrzymać tyle dla takiego małego bąbla to jest coś. A jeszcze cały czas pił i pił...

oliwka ależ ślicznie razem wyglądacie. A Ty zawsze z kolorem na ustach tak odważnie ...kupiłam ostatnio szminkę CK ale używam wręcz od święta. Może z przyzwyczajenia do błyszczyków zwłaszcza Nivea http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5203
mój ulubiony to ten po prawej. Już 4lata go ubóstwiam :-)

Ostatnia edycja:
Marcepanek jeszcze zaświeci słoneczko dla Was, a teraz masz dla kogo wstawać rano, cieszyć się, być... Ból po stracie dziecka jest straszny, wiem, bo sama to przechodziłam, nie zapomni się nigdy, ale z czasem nauczy z tym żyć... a ja ciągle czekam, żeby zapełnić pustkę w swoim sercu. I wierzę, że i Tobie i mi się to uda :)

Oliwka
w końcu! Fryzurka pikna. Śmiało możesz się z nami lansować :D

reklama
Marcepanku ja raczej nie lubię błyszczyków,za szybko się ścierają a te ''trwałe'' są zbyt ciężkie.
Ostatnio używam szminki w sztyfcie,tzw kredki Clinique,świetne są:)
Dzięki Rureczko:))) Się polansuję z chęcią:)
Mam winko:)))
Dzisiaj miałam ciężki dzionek.Mama miała ''widzenie'' ale zamiast tego wpadła do nas do pracy z adwokatem,narobiła rabanu o coś tam i się zmyła:(

Jutro kolorek zmienię na jakiś ciemniejszy:)
@ się rozkręciła,ledwo dyszę...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry