• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc rurka... :-) ja juz mam dzien w pelni... wlasnie obiad robie na jutro , bo mam miec gosci... pewnie znowu do wieczora posiedza...
cos dzis dlugo mlodej nie ma... czyzby?

reklama
cześc babki-pisałam wczorej smska do BALBINKI
Prosiła Was wszystkie pozdrowić..u Niej róznie,jak to po stracie..ale stara sie podnieść..
Młodejmamusi i Just życzy szybkiego porodu..

ja wczoraj byłam na drzwiach otwartych w szkole Zuzy-jestem baardzo zadowolona:)
dzis na 12 idziemy na festyn w przedszkolu..:-)

buziaki 4all :)

helooooł :-D

witam się w dwupaku :-D ;-)

troszke pospałam ale dalej mi sie chce spać...

Kurcze te spuchnięte nogi mnie juz dobijają... :-(

Balbinka przykro mi :-( tule;*

Ostatnia edycja:
hejka witam sie z kawa po sniadaniu
dzisiaj zaliczylam leniwy poranek, maz jeszcze spi :) jaki cid miec w domu w weekend babcie !!! ;)
tesciowa rano zajela sie L., nakarmila, szybko ubrala i go zwinnie wyprowadzila na spacer zebysmy mogli pospac w ciszy :) ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh :)
w takich chwilach ja kocham ;))))

oliwka : super fryzurka!

rurka : kochana oklapniesz zaraz jak ci cos powiem : ja mam wode toaletowa miss dior cherie i mam ja na zbyciu gdyby cie interesowala :)
kupilam, uzylam moze z 4-5 razy max. i mi sie odwidzialo :) co u mnie zdarza sie czesto ;) wczoraj kupilam wode occitane de provence i wzielam przezornie 20ml, za 20 euro, a 100ml kosztuje 39 euro, wiec na malym formacie zdzierstwo jak szok... ale juz nie raz tak zrobilam ze zapalcilam 2 razy tyle za 3razy wiekszy format a i tak zuzylam 1/3 lub pozal sie boze...jeszcze mniej... i teraz na taki letni roslinny kaprys powstrzymalam sie i wzielam mniejsza, przynajmniej jestem pewna ze choc raz ZUZYJE

co do blyszczykow i szminek to tez jestem maniak, ale juz dawno nie uzywam bo przez zla cere (i lenistwo hehe) przestalam sie malowac
i tez mi kisza blyszczyki, troche powydawalam a sa takie ze nie mialam serca hehe moje fetysze male, zachowalam i co? i jajko? i sobie czekaja dalej na lepsze dni ;)

mama : hej :) milego weekendu ! ciesze sie ze jestes zadowolona ze szkoly :)

wiolka : milej wizyty gosci!!! podziwiam cie za energie i odwage

mama : odpozdrow B. niech sie trzyma mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Jos to może gust zapachowy mamy podobny ;P Nie wiem jak tam u Was ale tutaj coś niedobrego się dzieje z perfumami. Kiedyś te zapachy z górnych półek były tak trwałe, wytrzymałe, jeszcze na drugi dzień było je czuć, a teraz? wczoraj psiknęłam nadgarstek i nic już nie czuć :( A zainteresowana jestem i owszem;P

Mamitka miłego popołudnia i ucałuj Balbinkę :*

Młoda jeszcze 2w1? :-D

Jos- hej,jestem baaardzo zadowolone z ustaleń i już nie mam lęku zupełnie posłac moję 6 letnią Zunie do szkoły :))))
jak bede pisała do Balbinki to oczywiście,ze Ją pozdrowię :)

my zaraz na ten festyn smigamy ,wiec 1 okiem na bb a drugim sie szykuję;)

mama : no i wlasnie ten spokoj i pewnosc sa wazne :) zazdroszcze! ja jetsem pelna obaw co do SZKOLy (przedszkola) poldusia od wrzesnia... on bedzie mial niecale 3 lata... ale tu nie moge poczekac i dac pozniej, nie ma chodzenia w kratke, wychodzenia wczesniej w ciagu dnia itp, to jets jak szkola juz!

ps. ile mial domi lat jak go poslalas do przedszkola i jak to u was wygladalo z godzinami? a zuza?

rureczka : z tym co piszesz o zapachach to mnie akurat nie dziwi wiesz :)
PONOC bo nie widzialam na wlasne oczy i za reke nie zlapalam, ale na europe centralna i wschodznia sa specjalne fabryki i no coz... sklad jets ciut inny...
tak samo robia z samochodami, nowa DACIA taka duza w polsc ekosztuje 3000 euro czyli 12000 zl mniej, z czegos ta roznica musi wynikac, prezentiw nie daja... daja inne materialy...
moja mama przez 10 lat uzywala jendego kremu fr. koncernu kupowanego w polsce, pozniej jak wyjechalam do FR. to jej ten sam krem przywiozlam i co...? i widziala roznice, inna cera, a krem perfidnie ten sam! podobnie miala z tonikiem diora

a maz w ramach pracy i firmy ktore kryje zwiedzal kiedys fabryke bardzo duzego i bardzo drogiego koncernu kosmetycznegi francuskiego i co sie okazalo? ze tez 2 takie wielkie bidony czy nie wiem jak to sie zwie staly, polaczone ze soba, ale jednak nie razem. zapytal sie dlaczego? bo do pewnego etapu produkuje sie to samo, ale pozniej sa pewne podzialy. i to byly bidony na ryunek francuski, usa, uk itp a drugie , europe centralna i rosje :)

ja przestalam kupowac zagraniczne kosmetyki w polsce!!!!!! jak mam juz kupic sobie jakies cacko od diora czy lancoma to wole miec pewosc ze place za dobry produkt, dobra cene! tym bardziej ze w PL wcale to nie kosztuje mniej (dorzucony jets koszt transportu) wiec juz wogole chamstwo!

Ostatnia edycja:
Jos-pokazali nam wszystkie sale-sala gimnastyczne oki...
biblioteka też oki..
sala komputerowa ma 18 komp.z płaskim monitorem-bo myslałam ze maja jeszcze też "duże":))

poznałam juz pania Zuzy-panią Martyne-bardzo miła aparycja-myslę ,ze sie spokojnie dogadamy:)
jeśli jeszcze 2 dzieci się zgłosi to zrobia 2 klasy pierwsze po 14 dzieci z czego sie bardzo cieszymy ,ze małe kameralne grupy..

w wakacje cała szkoła w środku bedzie odmalowana i odświeżone toalety...
w szkole nie bedzie dzwonka-to pani decyduje widząc po dzieciach kiedy beda potrzebowały przerwy...kiedy wystarczy przejść z ławek na dywanik a kiedy wyjść na plac zabaw,na ogród....

ja osobiście :)))) zaproponowałam i się zgodzili :))) żeby nasze małe 6-latni nie nosili codziennie tych ciężkich plecaków z taką ilością książek tylko zamontują im szafki w sali i beda po lekcjach tam zostawiac a zabierać jedynie te gdzie bedzie coś zadane :)))

nie ma ocen do 2giej klasy tylko oceny opisowe:))
dopiero w 3ciej klasie wprowadzą 4,5,3, :))

achaaaa-mamy tylko na rano -o 8 dzieci zaczynają zajęcia do 12..12,30...
w świetlicy beda panie które bedą też "wymyslały" zajęcia ,zeby to nie był "samopos"..
my jako rodzice mamy podac do 15 czewrca liste zajęć dodatkowych a które chcialibysmy ,zeby dziecko chodziło-te które się beda najcześciej powtarzać to te wprowadzą z dofinansowania z unii:))

języka angielskiego bedą 3 godziny lekcyjne i 1 godzine hiszpańskiego w formie zabawy..

Zuza poszła jak miała 3 lata i Domi też jak miał 3 lata-Oni są z lipca i sierpnia wiec akurat..
teraz Zuza 31 sierpnia skończy 6 lat a 1 wrzesnia do szkoły :))

reklama
mama : ale fajnie to wszystko brzmi.... a mi az rece opadly na ten fr. system... fakt ze w przedskzolu to noszenia tornistrow jeszce nie ma, tylko plecaczek z zeszytem do korespondencji, + podwieczorek... ale pozniej juz beda ciezkie plecaki, i oceny....a tez uwazam ze nie powinno sie dawac za szybko ocen... ani tych dobrych, i jeszcze mniej tych zlych... ale tutaj nietsety sytsem to od dziecka do doroslego : wyscig i konkurencja...
jezyk na pewno bedzie tylko 1, angielksi obowiazkowo... o innym mozna zapomniec do 10-11 roku zycia...
no i rytm dnia dyscyplina to nie to samon 4-5 latki w szkole siedza od 8h20 do 16h20....
tylko srody sa wolne, na zajecia dodatkowe : sport muzyka wycieczki muzeum itp
a ja bym woala zeby w srode byla szkola, a te 5 dni rozlozyc na krocej, np. do 13 tylko...
ale to nie przejdzie, bo tu ludzie pracuja i to do pozna, wiec wola placic za nianie po szkole od 16h30 do 19h30-30 niz od 13 do 10!!!! :(((((((( zalamka!

ja wysle poldusia do szkoly do dziadkow, do polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

ps. to tobie wiek szkolny z cywilnym sie idealnie zgraly hehe :)
tylko 1 znajoma moja cie przebila, dzieci z sierpnia dwojka, a trzecie i ostatnie z 1 wrzesnia ;) ( ale to planowane cesarki byly w sumie hihiihihhi)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry