reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Palemka jak jest dobre usg i doświadczony lekarz, to już od 13 można poznać! :tak: Ale większość dziewczyn poznaje tak od 15 tygodnia, a najczęściej w okolicach 18 tygodnia można już nabrać spoooorej pewności :tak: Właśnie dlatego pierwsze prognozowanie płci jest najbardziej wiarygodne w okolicach usg połówkowego (18-22tc). Wtedy już nie ma wątpliwości, no, chyba, że Bobas się zasłoni to wtedy nic nie widać :-p

Oliwka ojjj, teraz już nie zamierzam :no: Skoro widzę, jak się próbują ratować, to znaczy, że wiedzą, że zrobili źle i może ich czekać nieprzyjemna konsekwencja :-p A to mi daje jeszcze większego powera kiedy po ich zachowaniu widać, że mam szansę ;-)

Made wracaj szybciutko! &&&&& za wyniki! :-)

No i prawidłowo:)
Nie można pozwolić sobą pomiatać!

A co do usg to racja,zależy jak dzidzia się ułoży,Ninka się chowała na początku:)

hej kobietki-witam się porannie, mam chwilkę bo akurat smyk ogląda Domisie;)
Serg-racja, walcz o swoje!!! ja miałam usg w 16 tyg. ale mała się zasłoniła, dopiero na połówkowym wyszło kto tam sobie u mmie pomieszkuje;)

a czy ktoś kojarzy jaka jest norma hemoglobiny w wynikach dla ciężarnej, bo wiem że normalnie to od 12,a mi wyszło z wyników 11,4 i mąż zaczyna mi panikować-a wiem że ciężarna może mieć ciut mniej?

Paulina nie mam pojęcia :no: :-( Przykro mi :-( Ale normy dla ciężarnych są faktycznie inne niż dla niezaciążonej :tak: I nie jest to nawt duży odchył od normy, poszukaj może czegoś na ten temat w necie?

Ooo.. znalazłam coś :-)

Hemoglobina (HGB, Hb) 11,5-16,0 mg/dl (7,2-10,0 mmol/l) - w ciąży spadek o 1,5-2 mg/dl, osiąga minimum w 30-34 tygodniu

ze strony Interpretacja wyników badań krwi w ciąży | Porady Położnej :laugh2:

My będziemy podglądać w 20tc bo tak nam ustalono usg połówkowe, ale wiem już że gdyby Bobas się poobracał to mogę wyprosić jeszcze jedno usg żeby się dowiedzieć płci :-p

Serg-a masz może jakieś przeczucia?ja w pierwszej ciąży chciałam córcię ale od początku czułam się na synka, no i sprawdziło się moje jedzenie kwaśnośći;), teraz chciałam synka a od początku czułam się zupełnie inaczej-co dało mi pewne podejrzenia, że będzie córcia-no i te słodkości które teraz wcinam;)

Paulina no powiem Ci, że odkąd z łóżka wstałam już wiedziałam, że jestem w ciąży :zawstydzona/y: No i sprawdziło się kilka dni później ;-) Intuicja nie zawiodła ;-) A pierwsza myśl, która nie opuszcza mnie do dzisiaj, odkąd zobaczyłam II krechy na teście to: "będziemy mieli synusia!" ;-) Nie wiem czemu, ale okaże się w lipcu czy moja intuicja dalej nie kłamie. :tak: A co do objawów, to po nich wychodzi tak 70% "na chłopczyka" i 30% "na dziewczynkę" ;-)

Teraz czekam na pierwsze ruchy Maleństwa... :zawstydzona/y::-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry