• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jos- no tak ,to wstawanie na siusiu wykańcza...
a czy gin nie zaglądał maleństwu miedzy nóżki???? nadal sie tzrymasz tego ,ze nie chcesz wiedzieć ???

wrzuć kochana jakąś fotkę brzusia
i047.gif

Młoda- dziękuję :*

Rurka- no to &&&& za wizyte i jak wrócisz to szybko pisz:)

ciasto juz gotowe,ale zrobiłam z czerasniami a nie z wiśniami-bedzie słodsze:))

Buziaki!!! :-)

Najlepsze życzonka dla Ninki i Domisia! :tak: :laugh2:

Oliwka trzymam kciuki, żeby w domku się uspokoiło wszystko... I za nowy cykl &&&&&
Rurka dla Ciebie też kciukasy na nowy cykl &&&& Biegnij teraz szybciutko do gina! :tak:
Mamita też bym takiego ciasta pojadła... :zawstydzona/y:
Jos ja też kocham nieprzespane noce... :baffled:

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki i pocieszenia, no i bardzo miłe słowa wczoraj... Staram się usprawiedliwić, że wczoraj nie pisałam, ale taka byłam rozgoryczona tym usg w szpitalu, że humor padł mi strasznie...
unhappy.gif
I to na prawdę nie chodzi o to, że nie było widać płci, tylko o całą tę otoczkę
dry.gif
Czułam się tam jak w kolejce do kasy w TESCO, "obsłużona" szybko, byle jak, zdecydowanie na przysłowiową "sztukę" i dla świętego spokoju. Jedyne co się dowiedziałam tak w miarę konkretnie, to że na dzień dzisiejszy mam łożysko przodujące i gdybym właśnie miała rodzić, na 100% była by to cesarka. Z tego względu dali mi skierowanie na nadprogramowe usg w 32 tygodniu ciąży (czyli jakoś połowa października!
shocked.gif
). Mam straszny żal do tutejszej "służby" zdrowia, same popatrzcie... W Polsce macie usg średnio co miesiąc, max co 2. Lekarz Wam tłumaczy, daje skierowanie na badania, sprawdza takie parametry jak chociażby długość szyjki itd. Tutaj tego nie ma
unhappy.gif
Ot, na początku ciąży w 12 tygodniu miałam badaną krew. A te comiesięczne wizyty u położnej ograniczają się do badania ciśnienia, szybkiego podsłuchu serduszka dopplerem i sprawdzeniu próbki moczu jakimś paseczkiem co się zabarwia albo i nie
sorry2.gif
Na koniec słyszycie słynne "OK" i... do domu, następna wizyta za miesiąc!
realmad2.gif
A skąd mam wiedzieć, czy nie mam anemii? Jak u mnie z poziomem cukru? Czemu nie wysyłają tutaj na badanie z glukozą? Wszystko się opiera na badaniach krwi z 12 tygodnia, a przecież przez 2 miesiące mogło się coś zmienić! Dlaczego kobieta, która robiła mi usg wczoraj w szpitalu nie powiedziała, jakiego typu mam łożysko? Jakie są szanse na to, że w moim wypadku się podniesie? Dlaczego nie poinformowała o tym, że muszę więcej wypoczywać i leżeć, ograniczyć współżycie lub z niego zrezygnować? Zero poinformowania - ot, tyle, że gdybym miała plamienie lub krwawienie, mam NATYCHMIAST dzwonić do szpitala. Tyle to i ja sama wiem! Dopiero od "doktora Google" dowiedziałam się, że mam zwiększone ryzyko krwawień i krwotoków, odklejenia się łożyska i innych paskudztw, czego mam unikać, na co zwracać uwagę... I nie chodzi o panikę, że doszukuję się sama problemów, tylko o brak informacji od - wydawało by się - kompetentnych osób! Przecież mam do tego pełne prawo, znać stan zdrowia swój i dziecka i rokowania na przyszłość z tym związane. A przecież to właśnie personel w szpitalu powinien mi był powiedzieć o zagrożeniach, wytłumaczyć jakiego typu ułożenie łożyska obecnie jest u mnie. Gdybym się sama nie doinformowała, to pewnie do tego scanu w 32 tygodniu miałabym koszmary senne o przymusowej cesarce
unhappy.gif

No i właśnie głównie z tych względów podjęliśmy decyzję, że idziemy na usg 4D prywatnie do kliniki w 26 tygodniu ciąży. Raz, że to dobry moment, a dwa, że po 1,5 miesiąca będzie już ładnie widać, jak zachowuje się moje łożysko, czy podsunęło się do góry, czy nie...

Ehh, mówię Wam, Dziewczyny, ręce opadają na tę wyspiarską służbę zdrowia.

Sergii- po I dziekuję ;)
po II fajnie,ze jesteś -nie smuć się ..
po III ja też miałam z Zuzą łożysko przodujące..ba ja miałam tak ułożone ,ze "zasłaniało" droge wyjścia na świat i gin kazał mi duuuuuuużo leżeć i pomogło-całą pracę licencjacką pisałam na leżąco-jezdziłam tylko do prof.zawieść kolejny podrozdział a On mi na maila pisał czy si albo co poprawic i łożysko sie ładnie podniosło..także kochana-nie łam sie masz jeszcze sporo czasu-ja się broniłam rekami i nogami przed cc i leżenie pomogło-głowa do góry..

wiem,ze nie powiennam ,ale nie mogłam sie powstrzymać i już jem ciacho-jeeeesssooooooo jakie dobre-jednak czereśnie to jest to!!!:)))

Mamitka ja też dziękuję :zawstydzona/y: No i właśnie widzisz, Tobie gin dał zalecenia - dużo leżeć. Zastosowałaś się i pomogło :tak: A u mnie zero, czyli nic. Zero zaleceń od "wykwalifikowanego" personelu, tylko sucha informacja, że łożysko przodujące i kolejne usg w 32tc. A o zaleceniach musiałam doczytać sama, no bo po co powiedzieć ciężarnej, jak może sobie i dziecku pomóc? :sorry:

No ale dobrze, że mam WAS WSZYSTKIE i resztę BB ;-) :zawstydzona/y:

Sergii-masz racje -masz nas i z nami nie zginiesz ....ale wnerwiające to ich podejście ..takie na odwal się ..
tulę i jestem z Tobą i czekamy na usg w 26t.c. :))) cieszę się ,ze pójdziecie-leż dużo i bedzie si:)

Serg przykro mi, że tam taka spychologia :(( ale nie łam się kochana, MUSI być dobrze :*

Dzięki dziewczynki za kciukasy. Mam nadzieję, że pomogą.

Mamitka PW

Dominiś i Ninka ja Wam też STO LAT STO LAT! Na te urodzinki to życzę Wam najbardziej młodszego rodzeństwa, co by Wasze MAMUSIE też skorzystały z tych życzonek hehe :)))))
s050.gif

Mamuś a chyba Twoje urodzinki przegapiłam???????????????? TOBIE TEGO SAMEGO CO DOMINISIOWI!!!!!!!!!!!! I dużo spokoju i radości!!!!!!

Jos ja chodzę w nocy do 5 razy siku, często nie mogę potem zasnąć, więc wiem o czym mówisz. Jak możesz to leż sobie w dzień teraz!

Serg ja rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo w sumie moje dwie ostatnie wizyty też nie były zbyt dokładne. Ale ja chodzę na NFZ, więc wiem, że jest troszkę mniej tego niż prywatnie (na co brak mi kasy) - ważne, że z dzidzią wszystko ok. Ja płeć poznałam dopiero w 24 tygodniu, bo bardzo nalegałam na to, żeby lekarz sprawdził. Już byłam gotowa zamawiać z allegro test na płeć, ale to kosztuje 150 zł, więc jakoś wytrzymałam. Ale bardzo bardzo zależało mi, żeby się dowiedzieć. Trzymam kciuki za Twoje 4D!

Wioluś jestem hehe :) A co tam :)))

I jeszcze fluidki dla starających się!!!!!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Lil dziękuję...:)

ja tak z doskoku jestem..

a Ty jak się czujesz ogólnie? może jakas fotka brzusia co??:)
Mała bedzie miała swój pokoik czy razem z bratem-szykujecie już coś dla Niej?? no i jak po usg -gin powiedział,że córcia czy jeszcze nie był pewien?? mam nadzieje,ze się potwierdzi bo wiem,ze chciałas córkę :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry