• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wioluś ja już mam wiśnie i zaraz robię ciasto - nie chciało się nikomu na rynek iść to poszliśmy wszyscy! I ledwo zipiemy - coś w tej pogodzie chyba jest. A ja mieszkam tuż koło Chełmińskiej :)

Jos to pięknie masz z tym sikaniem! Aż zazdroszczę! U mnie chyba przyczyna tkwi w tym, że ja chlejus jestem - dużo piję, bo mam wciąż pragnienie. Nawet przed ciążą chodziłam co najmniej raz siku, a teraz to jak pisałam około 5 razy brr......

Ciasto się piecze i już widzę, że za małą blaszkę wzięłam - ciasto wyrosło tak wysoko, że szok...A takie owocowe ciasta to im cieńsze tym lepsze :(

No ciasto wyszło jednak rewelacyjne! Mamuś pokłony!!!!!!! Pół blaszki już nie ma, z czego większość zjadłam ja!

Ostatnia edycja:
reklama
hahahaha-Lil mówiłam Ci ,ze dobre ;))) cieszę się ,ze smakowało:) pewnie dałas małą blache bo mało masy wychodzi nie ?? a tu niespodzianka-wyrosło-pisałam ,ze wychodzi duże ;))))

moje z czereśniami tez wyszło pyszne..

Wiola-mam nadzieje,ze Twoje też smaczne wyjdzie ;)
no i schab ze śliwką-mmmmm ależ bym zjadła ;)

Jos- no tak
e136.gif
przecież rocznica juz była :)) zle odczytałam suwaczek:))

Wisieńka juz była...potuliłam Emisię ,powąchałam ,wycałowałam .....achhhh jaki słodki skrzat...
dostało się Emilce ubranek-mam tego tyle,ze Wisieńka dostała 2 siaty do roku ma spokój :)

ciasto smakowało,chłopy pogadali o sporcie ,my zajęte soba ,Emi spała a dzieci kołysały Małą :)

niedawno pojechali a ja ogarniam kuchnię ..

No Mamuś z tym ciastem dokładnie tak jak mówisz - mała masa to mała blacha - a jednak duże wyrosło hehe :)))
Fajnie, że Wisienka Cię odwiedziła! Spędziłyście miło czas! No i miałaś kontakt z małą dzidzią, może się zarazisz teraz :)) Tego Ci życzę!

Lil to nastepnym razem wez większa blachę :-D:-D
sama widzisz jakie pyszne i szybkie ciacho:) nawet jak goscie sa juz w drodze to mozna szybko zrobić :))))

no i liczę ,że sie zarażę :tak:i w końcu bedzie
e100.gif

Mama będzie będzie :) Jak nie jak tak - jak Ty tak piszesz o swoim gotowaniu i zajęciach z dziećmi to sama bym chciała być Twoją córką :) Ale już za stara jestem i w słodką dzidzię się nie zamienię....A swoją drogą ciekawie byłoby przeżyć dzieciństwo w tych czasach - nasze dzieciństwo to zupełnie co innego no nie?

lil my jak jedzimy na rynek do Torunia to zawsze na chelminska:-)
mama ciasto wyszlo sper i troszke juz zjadlam:-)schab wyszedl pyszny moj L juz sporo zjadal ale groze mu paluszkiem ze top na jutro.

Lil mówisz ,że chciałabyś być moja córką??? hahahaha -oj chyba nie..ja jestem dość surową mamą -wierz mi:))

i masz rację-nasz dzieciństwo było zuuupełnie inne...zupełnie inne czasy mimo,ze to było kilkanaście lat temu...tylko.

Jos- widziałam fotki laseczko Ty :)))

Wiolus cieszę się kochana-proste i szybkie ,prawda ??:))))

hej kobietki
kontaktowałam się z Libby-a raczej to ona sama rano do mnie napisała-wyprzedziła mnie;). otóż Maciuś ładnie rośnie-przybiera prawidłowo-czują się w miarę dobrze choć miała łyżeczkowanie i teraz czekają na inne wyniki-ogólnie optymistyczny sms;)

Mamo-propo tego ciacha z owocami-mogą być mrożone truskawki? tylko jeśli tak to czy położyć je mrożone czy wpierw rozmrozić?wybacz takie pytania ale ja osobiście za dużo nie piekę a za tydzień urodziny Danielka i chciałabym zrobić twój sernik na zimno (o ile znajdę przepis bo chyba znów gdzieś wcisnęłam) i to ciasto owocowe+sałatka owocowa i tort (kupny, bo ja pewnie zepsuje) i myślę że słodkości starczy;)

reklama
Paulina- dzięki za info od Libby!!
niech Maciuś zdrowo rośnie i szybko wyjdą do domku..czyli transfuzji nie miała??

co do truskawek to lepiej jak bedą rozmrożone i pokrojone w plastry:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry