• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mamuś ano chciałam córcię i dostałam zdjęcie jako dowód, że to córcia - ale dla mnie to zdjęcie nic nie mówi hehe :))) Ogólnie moje ostatnie usg trwało może 5 minut i też byłam dość zawiedziona, bo było zero pomiarów. Tylko jak się położyłam na krześle to wybłagałam lekarza, żeby zobaczył co jest między nogami. A on się pyta czemu tak pilnie chcę wiedzieć. Ja na to, że mam chłopca już i marzę o dziewczynce do pary. On zajrzał między nogi dzidzi, powiedział, że moje modlitwy zostały wysłuchane, ja podskoczyłam na tym krześle z radości i już było po usg. Więc mam nadzieję, że córcia już pewna, ale dopuszczam możliwość pomyłki. Choć mój lekarz raczej się nie wypowiada jak nie jest pewny hehe :)) Trzeba go za język ciągnąć.
Fotki brzucha na razie nie mam, bo mi baterie w aparacie wysiadły, a Maciuś popsuł ładowarkę hehe :) Ogólnie to ja w ogóle nie mam zdjęć z ciąży, wiem, że będę potem żałowała. A czuję się bardzo różnie, dużo narzekam, bo ciągle coś boli, ostatnio nie miałam sił na nic i zaczęłam codziennie łykać witaminy - pomogło. Wcześniej nie chciałam łykać witamin, bo się mówi, że jak za dużo suplementów to potem się takie duże dzieci rodzą.
Jeśli chodzi o pokoik to niestety jest masakra, bo my na wynajmowanym mieszkamy - mamy sypialnię i salon z otwartą kuchnią. Na razie Maciuś śpi z nami w sypialni (wciąż w łożeczku ze szczebelkami) - ale nie wyobrażam sobie spać potem z dwójką dzieci - bo ja za nerwowy sen mam. Więc chciałam zrobić Maciusiowi kącik w salonie i żeby tam spał mój m z nim, a ja w sypialni z dzidzią. Ale nie wiem jak to wyjdzie - czy Maciuś będzie szczęśliwy w salonie.......Moim marzeniem jest swoje własne M-5 i mam nadzieję, że za rok to się spełni....

To się rozpisałam....Jak się dobrze czuję (jak dziś) to się mocno rozgaduję.

Mamuś uwielbiam czytać jak o ciastach piszesz. Tak bym zjadła jakieś ciasto!!!!!!! Ale tyję w oczach! MASAKRA!!

reklama
Lil no to faktycznie-usg expresowe miałaś..ale skoro powiedział,ze córa to pewnie córa;))
no i masa &&&&&&&&&&&&&,zeby za rok było m-5:)))

rozpisuj się kochana..tak rzadko wlatujesz ,ze chcę wiedzieć co u Ciebie:)

mi też doopka rosła ,ale teraz sie w pracy więcej ruszam to i kg lecą :))
a to ciacho z czereśniami wyszło duuuże,pyszne i szybko się robi:)
porób sobie zdjęcia bo faktycznie potem bedziesz żałować..
chyba ,że planujecie jeszcze jedno bobo to wtedy nadrobisz:)

u nas co chwilę pada-szlag by ta pogodę...

Just,Made,Kocurek a Wy gdzie lansiarki?????????

Mamuś a będę upierdliwa jak poproszę o przepis na to ciasto????? Ochoty mi narobiłaś!!!

Ja już trzeciej dzidzi nie planuję, raczej myślę o powrocie do pracy, bo jakbyśmy mieli mieć swoje m-5 (na kredyt oczywiście) to kasa potrzebna. Póki co modlę się, żeby ta druga dzidzia zdrowa była, bo teraz niestety nie mam jak się oszczędzać, dużo dźwigam, biegam, robię.

U nas też pogoda kiepska dziś, ale o dziwo super na mnie to wpływa. Już dawno nie miałam tyle energii...

Lil ale prosze bardzo:

4jajka do miski i szklanka cukru-miksuj do białości
potem dodaj 1,5 szlk.mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia-wymieszaj łyżką:)
na koniec dodaj 6,7 kropli olejku(waniliowy,migdałowy-jaki masz) i 5 łyżek oleju-wymieszaj łyżką i gotowe;)))

przelaj na prostokątną blachę i poukładaj owoce-czereśnie,wiśnie,truskawki,borówki,maliny-takie dość mokre owoce..

piekarnik na 170stop.na 30-35min i po przestygnięciu posyp cukrem pudrem:))))))

na pewno dzidzia bedzie zdrowa-ale pooszczędzaj się trochę kochana

Dzięki Mamuś - przepis faktycznie super prosty! ROBIĘ DZIŚ!!!!!!!!!!! O kurcze tylko owoców nie mam......Hmmm....Ale przepis biorę, bo super jest! DZIĘKI!

Mam w domu banany, winogrona i resztkę śliwek - ale to pewnie nie będzie pasować?

Ostatnia edycja:
Dziękujemy za życzenia:)))
Musiałam jechać z psem na pogotowie,zapuchł jej nos cały,aż ma pysk 3 razy większy...znowu uczulenie i zastrzyki...bidula,ledwo oddychała:(
Pakujemy dalej...końca nie ma:(

Wioluś ja mam ochotę! Jeszcze większą ochotę mam na ciasto mamy, ale nikomu nie chce się iść na rynek po owoce! No i masz babo placek!!

Oliwka biedny piesek - skąd to uczulenie????????

lil nie ma sprawy juz robie:-) ja za chwile bede robic to ciasto z owocami od mamy ... musze tylko poczekac az schab ze sliwkami sie upiecze.
lil a na ktory rynek macie blizej? na ten na chelminskiej czy ten kolo OBI?

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

serg : glowa do gory, bedzie dobrze :) a czas szybko zleci i nim sie obejrzysz bedzie 26 tc :)

mama : nie mam zadnego aktualnego zdjecia, ostatnie z 19tc, ale nie na tym kompie tylko u tesciow, gdzies wklejalam, postaram sie znalezc stronke i napisze :)

lil : no ja i tak z sikaniem od 4 m-ca sie uspkkoilam bo sikam tylko przed pojsciem spac a pozniej ok. 6-7 rano :)
dzis o 4 bo sie wybudzilam, ale ogolnie budze sie na siku tylko raz... ale sie nie ludze ze to sie wraz z rosnacym brzuszkiem niedlugo zmieni :)

dziewczyny ja sie szykuje, za 30min wychodzimy na pociag i jedziemy do mojej pupinki leopoldynki :))))))))))))))))))))))))))))))))
3,5 dnia, juz mi styka "wolnosci" hahahhahahaa juz musze koniecznie dotknac sowjego miaska cieplutkiego i przewiercic ucho poldusiowym alcikiem :)

edit :

MAMA : zdjecia brzucha z 19 tc pierwszej i obecnej na stronce 8104
to bylo 11.07 - wiec mi sie przypomnialo : dziekuje ze rocznicowe zyczonka :)
a rocznica, nie "niedlugo bedzie" ale juz byla "niedawno" wlasnie 11.07 :)
u mnie dopiero 2 latka styknely ale tempo to my mamy niesamowite, 2,5 roku po slubie bedzie dwojka szkrabow na koncie a znamy sie wcaaaale wcaaale nie od szkolnej lawki ;)

milego dnia wszystkim! uciekam !!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry