• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiola-to za mnie też zjedz kanapeczkę;) bo ja na dietce i jabłko przed chwilą schrupałam

Libby-z bobovity był fajny poradnika-w sumie miesiąc po miesiącu co się dodaje nowego
ja na początek dałam Mai troszkę- małą łyżeczkę- skrobanego jabłuszka-48h na obserwacji-ładna kupka więc trochę więcej jabłuszka (polecam lobo jabłka-soczyste i słodkie), jak już jabłuszko było oblukane to trochę samej gotowanej, zblendowanej marchewki i znów odczekałam 48h i podałam więcej-uwaga od marchewki kupka inna i marchewka zazwyczaj cała wyłazi z malucha;))))- po kilku dniach "zupka" marchew+ziemniaczek i znów obserwacja-do każdego gotowanego warzywa dodajesz kropelkę albo oleju rzepakowego niskoerukowego lub innego tłuszczu -lepiej się witamy wchłaniają-i tak rozszerzasz o kolejny składnik np. zupki, podobnie z owocami
Maja już je: owoce (+deserki gotowce i soki owocowe)-jabłka, gruszki,morele, brzoskwinie,banany,winogrona, jagody, maliny, chrupki kukurydziane, kleik ryżowy z tartymi owocami lub kaszka owocowa
warzywa do zupek:marchew, ziemniak, seler (uwaga może uczulać), pietruszka, brokuł, szpinak, czasem dosypie jej ciut suszonego kopru (mam własny); no i zaczęliśmy już mięsko:indyk, kurczak, królik (pierwsze jakie polecane dla dzieci), cielęcina
jeszcze jej nie gotuje razem mięsa i warzyw-dopiero można po 6 mies. je razem gotować-teraz zamierzam wprowadzić rybkę i nabiału trochę

reklama
Wiola-odpisałam;)

ech mój mąż zamiast spędzić ze mną trochę czasu przed wyjazdem to ślęczy przed kompem i go naprawia
idę chyba przytulić żelazko-bo jak nie poprasuje to dzieci nie będą miały w czym chodzić;)))

paulina gratuluje checi... ja juz nie pamietam kiedy prasowalam.a Iwie jak byla mala i skonczyla 2 miesiace to przestalam prasowac bo stwierdzilam ze sie zajezdze

No dobra - mała śpi :)))))
Zasnęła SAMA na łóżku w sypialni :-D Znaczy przez "sama" rozumiem - głaskana przeze mnie :-p ale leżała sama, nie na rączkach :tak:

Zapomniałam - rureczko dla Ciebie specjalnie czekolada z samego rana !! A w karcie nauczyciela czytałam o urlopach, moich prawach jako mianowanego.. i żałowałam, że nie skończyłam dyplomowania..choć w sumie sprawozdanie złożyłam, tylko teczkę zrobić - czyli robota z pisaniem jak przy magisterce cholera - jeszcze mam rok na to. Ale nie doczytałam jak się ma przerwa na dziecko do postępowania :dry: hmm...

Muszę kończyć. Za głośno klikam i maleństwo mi się rusza :sorry2:

Do jutra!! Śpijcie dobrze!! paulina :-D weź rzuć to żelazko i poprzytulaj kogo lub co innego :-D

Ostatnia edycja:
PAULINKO, gdzie tam my do Was?! Ja też chciałabym gotować i właśnie tak jak Ty urozmaicać słoiczkami. Co będzie- zobaczymy. Nie wiem jak szybko do pracy pójdę? W lutym czy w marcu? Mam nadzieję, że moja mama będzie mu gotować. Ja mam poprasowane i to nie ja z żelazkiem walczyłam.

WIOLU, odrobina egoizmu od czasu do czasu wskazana przecież. :)

Kolorowych szanownym starszym koleżankom :))

Ostatnia edycja:
kocie : chetnie :) jutro mam dzien bonda nr 2, mama wyjezdza po poludniu, to bede cie na ricore lapac jakos po poludniu lub pod wieczor :)

lil : no ja bym chciala wygladac na 10 lat mniej, wiec chetnie sie zamienie :)))))))))

mary : przykro mi... :(

dobranoc!

Libby-ale gotowanie dla malucha fajne jest;) a masz już jakąś pracę na oku?a powiem ci że jak poszłam do pracy gdy Danio miał 7 mies. (w sumie to był staż) to też sama gotowałam i pakowałam to do niani;)))-w okolicach 1r.ż. mój syn zaczął jeść powoli z nami i nie musiałam już gotować na 2 garnki, tylko uważać jak przyprawiam;)))

mój mąż prasuje swoje koszule-sztuk 4-ja nie zamierzam bynajmniej

dobra ja też mykam-kolorowych

reklama
libby smarkaczu !!!! :-D KOLOROWYCH i Tobie ;-)

A mojej najulubieńszej dojrzałej koleżance to NAJKOLOROWSZYCH :-):-)

Okey :tak: jos To świetnie i w sam raz!! Bo ja już będę po kilku dawkach czegoś mocniejszego i ze względów cycowych po południu tylko Ricore leci :-p

Teraz juz naprawdę znikam papapa!!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry