• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
carolina ​wafelki ryżowe lub pieczywo wasa sport !!!!!

boogie ODCIĘTA OD NETA/ŚWIATA !!:szok: Siostra zabrała bezprzewodowy...

Ostatnia edycja:
Zimno i mokro więc nie ale zaraz poduszę męża,może mnie podrzuci gdzieś po kanapkę.Sałatek nie zamawiam bo oszczędzam :) Oczywiście kasę nie siebie:)

Dzien dobry lakomczuchy :-D:-D

Nie mowcie o jedzeniu... Ja wlasnie odkrylam, ze batoniki zbozowe z bananem i czekolada nie sa zbyt smaczne. Kurka! Jak tu zdrowo jesc dla jaszczura jak wszystko takie ohydne? I caly czas w lozku w pizamie... Tak mnie mdli, ze lepiej nie gadac. Ale mam plan - mycie i do kawiarni na dole niech mi dadza wyciskany sok pomaranczowy a potem szybko do sklepu po kilogramow wiele pomaranczy i moze na soku przejade caly dzien.. A co jesc? Nie chce nawet myslec.

Jos kochana no to prawo jazdy to kolejny powod, zebys sie do CH przeprowadzla :)
najpierw idziesz na 10h kurs pierwszej pomocy (piatkowe popoludnie i cala sobota), ktory jest re-we-la-cyj-ny!!! koszt jakies 200 chf.
z papierem z pierwszej pomocy idziesz na egzamin teoretyczny. Jak chcesz mozesz isc na kurs teoretyczny ale nie musisz. Ja kupilam plytke z pytaniami testowymi, robilam przez tydzien (a u mnie to byla kwestia jeszcze slabego francuskiego). Zdajesz teoretyczny i wychodzac z budynku dostajesz prawo jazdy ucznia. Uprawnia cie do jezdzenia samochodem po calej szwajcarii jesli obok siedzi ktos, kto ma min 25 lat i od min 3 lat prawko (czy jakos tak). Mozesz tak jezdzic dwa lata max. W ciagu tych dwoch lat robisz kurs.. Nazwijmy go "uwrazliwienia na niebezpieczesntwo na drodze" i idziesz zdac egzamin (swoim samochodem). Jesli zdasz dokument dostajesz 10 min po skonczonym egzaminie. Po 3 niezdanych trzeba wykupic jazdy z instruktorem (wczesniej nieobowiazkowe) a po chyba 5 niezdanych wysylaja do psychologa, ktory ma sprawdzic czy nie zdajesz, bo sie nie nadajesz czy moze tylko egzamin tak cie stresuje.
bulka z maslem.
ja to akurat jezdzic uwielbiam, uspokaja mnie potwornie. Ale nie ostatnio... Teraz to nawet autobusow unikam... Wszystkiego co jezdzi.

pok : fajny ten system :) tak by mi sie podobalo :)
tylko z enie ma szkoly dla dzieci przed 5/6 rokiem zycia wiec co ja bym z dziecmi zrobila w piatek i reszte kursu??? ;) za nianie zaplacila tyle ze cenowo wyjdzoe to samo :)

ale metoda faktycznie fajna, powolna i bezstresowa :) tak by mi pasowalo :)

pok ja też tak mam, że uspokaja mnie jeżdżenie, ale nie jako pasażer - tego nie cierrrpię! Teraz już z pół roku nie jeżdżę regularnie, tak mnie czarna wybiła z równowagi :-p Ale dziś montuję sobie fotelik Z PRZODU i jutro mamy plany :cool2:

made walczysz??? Schowaj ciastak, zamroź dla gości czy cuś ;-)

carola A Ty ????

Ostatnia edycja:
reklama
Jos - maz by raz wzial urlop w piatek i juz. :) chyba raz na jakis czas moze wziac wolne?

System jest ekstra. Ja to sie stresowalam na poczatku jak jezdzilam ale m mi zrobil wyklad, ze mam sie nie bac, ze masa idiotow jezdzi i daja rade, to czemu ja mam nie dac, ze trzeba tylko uwazac i juz, i byc pewnym siebie (ale bez przesady). I po tym jego wykladzie cos peklo, stres zostal wyrzucon za okno i sobie jezdze :)
zawsze uwazam, ze najgorszy kierowca to taki, ktory nie lubi jezdzic i do tego jest niepewny... Z takim zawsze problemy na ulicy sa.

Olivka - ja ci na pocieszenie powiem, ze ja nakoperte parkuje z zamknietymi oczami ale tego prostopadlego parkowania sie boje koszmarnie. Bo u nas w miescie tylko miejsca na koperte sa praktycznie, wiec prostopadle raz na rok parkuje i to mi sie wydaje najbardziej skomplikowane na swiecie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry