• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
juz wiem o co sie zapomnialam zapytac mary :)

mary : a wy tak w domku mozecie oprocz zwyklego remiontu ( kafelki podlogi malowanie) robic taki ze zmieniacie kongigurackje, tj. npo powiekszacie kotlownie, czy jakis pokoj zczy z 1 robicie 2 ????
wlasciciel wam na to pozwala??????????????????????????????????????????????? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
czy jestescie wlascicielami i mozecie robic co chcecie :)
my chcielibysmy zrobic z 1 pokoju 2 bo jest bardzo duzy, ma dwa wielkie okna wiec kazdy pokoj mialby swoje okno, no i potrzeba nam jendego pokoju wiecej ale nie mamy prawa... nie tylko dlatego ze to wynajem, ale te jestesmy w takim budynku ze wsyzstkie mieskzania musza miec taka sama konfiguracje... okna te same... nie mozna sobie wstawic jakie sie chce, caly budynek musi miec takie same... wszedzie wykladizny i zeby zrobic parkiet treba miec pozowlenie syndicu i zalozyc soecjalne bardzo drogie ochroney dziwekowe czy nie wiem jak to sie to tlumacyz... ogolnie przesr***e zeby tu zrobic cokolwiek :)

Made jej jaki slodziak :) i te wloski jak aniolek normalnie :))))

asionek : Looo jezu ! masakra to co opisujesz!!!!! faktycznie nieciekawie no i szok ze tak zulom pozwalaja w dzien sie panoszyc w miejscach publicznych... a zakupy w monorpix najszybsze to na poludniu u tesciow, bo tam malo kto wlasnie chodzi do tego sklepu
tutaj maùm w centrum i jest mega przeludniony, wlasnie dlatego nie czekam w kolejce tylko zostawiam wozek i place w domu !!!!

rob pizama dzien :) ja tez w pizamie sie panosze i nie mam zamiaru dzis tego zmienic :)

jak maly wogole ??? ida mu zabki ???? wrzuc jakie snowe fotki na fb jak bedziesz miec chwile :))))

no tutaj to ogolnie miasto bezdomnych :/ dlatego nie wiem czy znowu sie nie bedziemy za jakis czas przenosic .. szkoda , bo samo maisto sliczne i w super miejscu , ale ta ich mentalnosc i ta masa brudasow jest tragiczna :/ czasami mam wrazenie jak ide ulica , ze 80% to jakies menty ...
policja tutaj ma wszystko w du... nie robia nic !!
ode mnie jak idzesz jest przejcie dla pieszych i kuzwa ciagle na pasach stoi masa zaparkowanych samochodow , motorwo , a ja z wozkiem musze na jezdnie wyjsc zeby przejc na druga strone! tutaj tak jak ida , czy jada , tak parkuja gdzie sie akurat zatrzymaja , laza jak swiete krowy i jeszcze gorzej jezdza
norma jest jezdzenie pod prad ! ja to bez kitu nie ogarniam tego
a policja jezdzi widzi to i co? nic maja w nosie
tacy sami powaleni jak ludzie tutaj

ja tez jednak pizama dzien hehe
na wieczor mam plan z malym sie wykapac zobaczymy czy mu sie spodoba ?? :)

a Nat dobrze wlasnie spi :)
tylko moglby znowu raz wstawac w nocy , a jakos sie pospul i pobudek to ja nawet nie wiem ile ma od 2 , bo sie gubie taka zaspana jestem , chyba zaczne zapisywac hehe , bo nie ogarniam juz tego :)
pozniej porobie moze jakies foty i wstawie :) a jak twoi rozbojnicy ?? :)

Dobry dobry! :-):-)

Jak tam niedziela?
Ja łapię kawkę, to może oprzytomnieję... :-D:-D

Komu?

Zobacz załącznik 431075

oooo ja chetnie :) juz dwie mam za soba , ale bez kofeiny i dalej zamul :)

obiad dochodzi w piekarniku :) gloda jestem !

asionek : wiesz czemu polcija nie reaguje ????
bo montpellier to jedno z najbardziej "mafijnych miast" francji, ogolnie to miasta poludnia : maryslia montpellier nicea itp
i montpellier wlasnie ma taka nieciekawa opinie ze wzgledu na to co sie tam dzieje, syf i ze policja ( podobnie jak w marsylii gdzie codziennie ktos ginie wjakis porachunkach...) umywa rece...

a u ans ok, mlodziez ma sieste, ja dzis pospalam do 10 to teraz mi sie nie chce. jakos nie mam wenyu na nic dzis... jutro poniedzialek, bleee :)
musze trpche poprasowac dzis bo sie znowu everest uzbieral, jutro rano musze wpasc na minute do pediatry podac malemu ampulke ze szczepionka na rotawirusa bo w sobote juz u siebie nie maiala i zrobilsmy tylko 2
ogolnie nic ciekawego sie nie dzieje, zaczyna mi sie nudzic ... ja ktyora nie nudze sie NIGDY ;)

juz wiem o co sie zapomnialam zapytac mary :)

mary : a wy tak w domku mozecie oprocz zwyklego remiontu ( kafelki podlogi malowanie) robic taki ze zmieniacie kongigurackje, tj. npo powiekszacie kotlownie, czy jakis pokoj zczy z 1 robicie 2 ????
wlasciciel wam na to pozwala??????????????????????????????????????????????? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
czy jestescie wlascicielami i mozecie robic co chcecie :)
my chcielibysmy zrobic z 1 pokoju 2 bo jest bardzo duzy, ma dwa wielkie okna wiec kazdy pokoj mialby swoje okno, no i potrzeba nam jendego pokoju wiecej ale nie mamy prawa... nie tylko dlatego ze to wynajem, ale te jestesmy w takim budynku ze wsyzstkie mieskzania musza miec taka sama konfiguracje... okna te same... nie mozna sobie wstawic jakie sie chce, caly budynek musi miec takie same... wszedzie wykladizny i zeby zrobic parkiet treba miec pozowlenie syndicu i zalozyc soecjalne bardzo drogie ochroney dziwekowe czy nie wiem jak to sie to tlumacyz... ogolnie przesr***e zeby tu zrobic cokolwiek :)

Jos - my jesteśmy właścicielami i możemy sobie remontować jak chcemy. :happy2::happy2: Jedynie na zewnątrz domki muszą wyglądać tak samo i mieć takie same kolory - ale na to dostajemy farbę i materiały za darmo od osiedla. Oczywiście werandy, tarasy itd. - tu panuje spora dowolność. :tak: No i tu jest takie prawo, że np. jak chcesz położyć ogrzewanie podłogowe w łazience czy pralni, to musisz mieć atest i musi to wykonać autoryzowany elektryk. Tak samo kwestie rur - autoryzowany hydraulik. Te rzeczy kosztują masakryczną kasę, ale cóż, takie prawo... :zawstydzona/y: A w środku - róbta co chceta! :-) Aha, oczywiście ścian nośnych czy takich rzeczy rozwalić nie możemy, bo by domek poleciał. No, ale to wiadomo. Chyba przeniesienie kominka w inne miejsce mogłoby też być problemem, bo wiadomo - rura i komin. ;-) Ale poza tym - dowolność. No, ale z parkietem takie problemy? A jak u Was z tymi łazienkowo-rurowymi sprawami?

Ostatnia edycja:
mary :a wlasciciele to inne sprawa :)
ale i tak macie spora "wolnosc" :) tutaj nawet w srodku nie mozna do konca robic tak jak sie chce :) albo trzeba o to walczyc,
wlasnie po pozowlenia papierki chodzic i placic spore sumki !

mam znajomych - wlsacicieli wolnostojacego domku , merostwo ( urzad miasta ) nie podpisalo im zgoduy na przreobienie garazu ( pod dfomem ) w pokoj... a mieli tam isntalacje, ogrzewanie no wszystko, nawet prysznic.... chodizlop tylko o dostosowanie drzwi drzwi z oknem ! i sie cholera nie zgodzili ! to sie nazywa dopiero wolnoc tomku w swoim domku ;)

uciekam, pa!

hej,
pustki....
ale u nas zimnica, w tej chwili jest -14:no:

czekam na testowanie lub brak @, zresztą jak co miesiąc:dry: nic więcej się nie dzieje u mnie:dry:

asionek : wiesz czemu polcija nie reaguje ????
bo montpellier to jedno z najbardziej "mafijnych miast" francji, ogolnie to miasta poludnia : maryslia montpellier nicea itp
i montpellier wlasnie ma taka nieciekawa opinie ze wzgledu na to co sie tam dzieje, syf i ze policja ( podobnie jak w marsylii gdzie codziennie ktos ginie wjakis porachunkach...) umywa rece...

aobacz nie wiedzialam ... kolejny argument zeby stad wyjechac hehe

kapiel z malym zaliczona :) bardzo mu sie podobalo i mi tez ! trzeba czesciej takie akcje robic , ale to maz musi byc wieczorem w domu ....

reklama
asionek :a dokad chcialabys wyjechac do innego miasta, czy do CH ? :)
wlasciwie to dlaczego wrociliscie do fr ? trzeba bylo zaszyc sie w ch i nie wracac :)))))

u nas tez kapiel zalicozna, ale tylko ta malego :) tylko z ejemu srednio sie bycie czystym podoba ;) hahahahaha

slucham wypocin sarkoziego w tv na zywo i jego drastycznego planu przeciw kryzysowego na 2012 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry