• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Paulinka to nizbyt dobry pomysł w tym przypadku bo ja nie miałam zamiaru się kłócić.
Bronię się i tyle,mam takie prawo.

reklama
Paula - no bez przesady....
Ja lubię te kłótliwe i te niekłótliwe :-)))) Zresztą, nie nazwałabym ich kłótliwymi, ale....
o nazewnictwo się sprzeczać nie będę.

Kocie u mnie jest bardzo dużo śniego, wczoraj trochę odwilż była, ale już znowu napadało:szok: a moja Helena jak ją na chwilę wypuścimy na balkon, to skacze po śniegu i zaraz ucieka bo jej w poduszeczki zimno:-D:-D

Boogie bardzo mi się podoba to co napisałaś. Dobrze ujęte:)
nie czytałam wczorajszego i nei wiem o co biega ale już kilka kłótni na forum przeżyłam i miłe to nei jest bo potem atmosfera zawsze siada i niemiło jest...

Rurka mogę odpowiedzieć?:) Sterylizator bym kupiła bo nie kupiłam i teraz na okrągło gotuję butelki i laktator i jej łyżeczki kubeczki itp. Męczące strasznie jak dla mnie więc warto kupić.
Podgrzewacza też fajna rzecz ale spokojnie wsadzisz do gorącej wody i też się podgrzeje... tyle że w podgrzewaczu szybciej...

Ja też chcę śnieg!!

....

Rureczko-podgrzewacz warto-bo moja mała nie zawsze zje od razu mleczko-czasami dopiero po 30 min jest bardziej głodna;) a i nie lubi zimnego picia typu herbatka czy sok...więc u nas podgrzewacz sie przydaje,a ty jak chcesz wrócić do pracy to też się przyda do podgrzewania słoiczków-nie musi być wcale wielce wypasiony-wystarczy najzwyklejszy;)
a sterylizator?mam drugie dziecko i radzę sobie bez sterylizatora...od noworodka do 3 mies. po karmieniu myłam butlę i zalewałam i butlę i smoka wrzątkiem-raz w tygodniu wygotowywałam wszystko przez ok. 5min-teraz myje butelki po każdym jedzonku dokładnie a na koniec dnia wyparzam-wygotowuje co 2 tyg-wiesz, ja tak robię ale nie wiem jak inne mamy-jak do tej pory moje dzieci żyją i mają zdrowe brzuszki;))
aha propo jedzonka z butelki-nie wiem jaką masz wodę w kranie-ale dla noworodków polecane jest przegotowywać wodę źródlaną niskozmineralizowaną a dla niemowląt do ok. 6mies. mineralną niskozmineralizowaną-ja mam osobny czajnik elektryczny do tego i np. na początek dnia przegotowuje cały czajnik a potem jak mam karmić to włączam go na chwilę by woda złapała temp. odpowiednią i robię mleczko-dla mnie straszne by było gotowanie wody za każdym karmieniem i studzenie gotowego mleczka gdy maleństwo drze się bo jest głodne...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry