• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Olivka - przykro mi, ale dziecko jest dzieckiem...naiwność ma wpisaną w rozwój......
a matka, matką pozostanie...jakakolwiek by nie była....Twoja siostra jest jeszcze
zbyt młodziutka by zrozumieć i pojąć zło tego świata. Dobrze by było gdyby z Nią
ktoś obiektywnie porozmawiał.....może psycholog? pedagog?....

Ostatnia edycja:
reklama
Mad, Rozmawiają i co z tego skoro przychodzi sobota i matka kładzie jej swoje teorie do głowy...

Paula na siłę nie, jasne,że nie...
No i to sąd zdecyduje co i jak a nie my.

Olivka - najważniejsze to zadbać o Jej dobre samopoczucie i święty spokój....
żadne straszenia czy inne groźby. Najlepiej w ogóle nie poruszać tematu matki, a jeśli
sama zechce, to rzeczowo i bez awantur....
Powiem Ci szczerze, że ogromnie Jej współczuję....jest dzieckiem, a musi zajmować myśli
sprawami tak poważnymi, że nie jeden dorosły miałby problem z ich podźwignięciem.
Spraw żeby czuła się bezpieczna i zapewnij o wielkim uczuciu względem Niej :)

Libby ja poprosze;))
to ci się pochwalę,że wzięłam w końcu tyłeczek w troki i Maja też śpi po 2 drzemki-każda przynajmniej po godzinie;)) na razie 4 dzień, ale podejrzewam,że już blisko do jej całkowitego przestawienia, kwestia też mojej cierpliwości by ją troszkę przetrzymać czasami;)

Hmm, no to gratki :-)
U nas dopiero drugi dzień i nie w domowych warunkach, do tego ta o 12 krótka, bo tylko 1h, a ta o 16 wczoraj trwała 2 godziny... Wolałabym na odwrót, bo potem problem z nocnym zaśnięciem może być. Kąpiel przesunęłam już o godzinę.

MAade jasne. Ja w ogóle nie poruszałabym takiego tematu ale dzwonili z PCPR-u i kazali wypytać....
Idę na obiad.

no wiesz Libby to dopiero początek-dzieciątko da się spokojnie przestawić tylko trzeba małymi krokami;) no u nas różnie z długością drzemek, raz poranna dłuższa, raz poobiednia-u nas nie robi to różnicy w zaśnięciu wieczorem, Daniel miał podobnie;)

reklama
Olivka - Ona by Cię ukarać może mówić, że chce wrócić do matki....
Ona doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że Cię krzywdzi, ale nie zna innego sposobu
by Ci dokuczyć...Dzieci są sprytne i potrafią zadać taki cios, że serce krwawi....
Musisz zagryźć zęby i to przetrwać.....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry