reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

jola dziękuje ślicznie za odpowiedź, troszkę mi to rozjaśniło :tak: tak pamiętam że właśnie twoje dziewczyny wolą Avetna od TT ;-)
no to jutro mam spacer po smoczki :sorry:

reklama
Barmanko wiem ze powinnam dac lyzke na 100ml ale to byla nasza pierwsza przygoda z kleikiem i chcialam sprobowac :tak: a co do karmienia lyzeczka to ja mam zamiar podawac tak na II sniadanie, a na kolacje wczoraj to poprostu chcialam zagescic troche mleczko. Wiec na kolacje chyba sobie darujemy kaszke bo to za duzo zabawy- sama nie wiem :eek:
im dluzej dokarmiam tym jestem bardziej zakrecona :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

Barmanko wiem ze powinnam dac lyzke na 100ml ale to byla nasza pierwsza przygoda z kleikiem i chcialam sprobowac :tak: a co do karmienia lyzeczka to ja mam zamiar podawac tak na II sniadanie, a na kolacje wczoraj to poprostu chcialam zagescic troche mleczko. Wiec na kolacje chyba sobie darujemy kaszke bo to za duzo zabawy- sama nie wiem :eek:
im dluzej dokarmiam tym jestem bardziej zakrecona :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

Malinko...dolaczam sie do zakreconych mam...;-):tak:
Ja narazie kaszke lyzeczka podaje wlasnie na drugie sniadanie tak okolo 10.30 i dziewczyny zjadaja tak okolo130-150ml. Zawsze dodaje tez troszke jakiegos musu owocowego do kaszki bo moja Ala wogole nie chce jesc zadnych owocow a w kaszce jest ok.

doaje jeszcze dwie miarki kleiku kukurydzianego do mleczka na noc a tak o 17 stej dziewczyny jedza obiadek....resztya karmien to mleczko choc jest ich niewiele bo od jakis 2 tygodni cos sie stalo moim pannom i mleczko jest bleeeeeee.....nawet nie chca otworzyc buzi po 7 godzinach niejedzenia w nocy....musze sie niezle nagimnastykowac zeby wypily choc 80ml.....za to nowosci sa miam miam.....:tak::tak::tak::tak:
a no i musze powiedziec ze dziewczyny dostaly juz od 2 dni kurczaka a wczoraj nawet w skladzie byl pomidor.......jadly az im sie uszka trzesly....:tak::tak:

:tak:
No i mam jeszcze pytanko do mam gotujacych obiadki dla swoich pociech.....czy uzywacie tylko produktow organic (bio)....czy kupujecie tak normalnie w sklepach warzywka i owoce......:confused2:

jola466 dopiero zamierzam zacząć gotowac swojej pociesze obiadki, narazie podaję gotowe ze słoiczków, ale tylko mięsko będe kupować ze sprawdzonych żrodeł, najlepiej od babusi która mieszka na wsi i karmi kurki zbożem, narazie zaopatrzyłam się w królika, podam go za jakiś tydzień.
A tak owoce i warzywa raczej będe kupowała na ryneczku, tak jak dla siebie.
Moja mała po zapróbowaniu się w słoiczkowych pysznościach też nie chce pić mleka, tak spodobało się jej jedzenie łyżeczką, że mleko mogłaby pić tylko w nocy... ale to raczej za mało jak dla takiego malucha?!
Kinga zjada wszystko co jej podam, nawet brokuły, które dla mnie bez czosnku i masełka nie istnieją ona pochłoneła. Mogłabym ją karmić na dwie łyżeczki, nie nadażam nabierać jedzenia, a ona już czeka z otwartą buzią. :-)

Pytanie do mam podających swoje wyroby germażeryjne: czy podajecie swoim dzieciaczkom surowe owoce?? Ja narazie gotuję jabluszko, ale co z brzoskwiniami czy bananami?? Bo przecież te owoce można już podać, czy trzeba je jakoś specjalnie przygotowywać??

I pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym: ile mleka wypijają Wasze pociechy??
Mała pije ok. 600-700 ml na dobę - czasem nawet mniej. Oprócz tego jeszcze jest obiadek i deserek ze słoiczka.

nie ma za co.....po to tu jestesmy zeby sie wymieniac wiadomosciami.....polecam sie na przyszlosc...:tak::tak::tak::tak::tak: no i powodzenia na zakupkach....
kochana jeszcze raz ci dziękuje że powiedziałaś mi o tym smoczku :tak: :-)
dziś go kupiłam, i na noc zapodałam mleczko z kleikiem, wypił tylko 60ml i reszte cycusia dociągnął (więcej kleiku nie chciał bo pewnie nutramigen wyczuł :sorry:).

jolu co do gotowania... ja te produkty bio nie będę kupować :no: są takie ryneczki gdzie w określone dni w tyg przyjeżdżają rolnicy i sprzedają swoje produkty - i z takich ryneczków będę kupować warzywa i owoce :tak:

tylko jeszcze nie wymyśliłam co zrobię z mięsem, bo ci rolnicy mięsa nie przywożą :-:)-(

guska, ja jabłuszka nie gotuje :no: na reszte pytań nie pomogę niestety

Barmanko jeśli chodzi o kaszki i kleiki to u nas też tylko przez smoczek trójprzepływowy Avent 3+. Nawet mleko NAN AR czyli takie zagęszczone przez wykły smoczek leceć mi nie chciało. A smoczki 1 po prostu wyrzuciłam.

I pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym: ile mleka wypijają Wasze pociechy??
Mała pije ok. 600-700 ml na dobę - czasem nawet mniej. Oprócz tego jeszcze jest obiadek i deserek ze słoiczka.
Moja Natusia wypija róznie od 120 do 180. Na noc daję jej 180, a w nocy jeśli się obudzi to 120, natomiat w dzień dostaje 150, ale nie zawsze wypija całość. I jeśli chodzi o mleczko to ostatnio dostje 4 posiłki w ciągu doby czyli 600 ml. Bardzo rzadko się zdarza, żeby dostała 5 posiłków mlecznych. Ale oczywiście oprócz tego dostje jeden posiłek inny czylki jakąś zupkę albo ziemniaki ze szpinaczkiem, które uwielbia!

reklama
Hej,a moja mloda nie chce pic kaszki z trojprzeplywowego aventu,nawet na jedynce za szybko jej leci:shocked2:,dzisiaj zjadla troche kaszki lyzeczka ale zmieszana z bananami bo sama to jest bee.Kupilam dzisiaj butelke ze smoczkiem trojprzeplywowym nuby,moze z tego troszke pociagnie,juz sama nie wiem. Generalnie to ona lubi mleczko i wypija tak 150 do 180,przewaznie 5 razy dziennie,dostaje tez sloiczki ale nie zjadla jeszcze nigdy calego,dzisiaj np zjadla 3/4 sloiczka 125 ml marchewki z ryzem a za godzinke juz flache robilam,hmm:szok: Ja przewaznie daje mlodej owoce ze sloiczkow bo u nas to raczej ciezko znalezc ekologiczne ale raz dostala starte surowe jabluszko,troche sie krzywila ale chetnie zjadla i nic jej nie bylo.

Do góry