reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Szymuś na razie na cycu :))) tak go uwielbia że nie mam serca dawać mu coś innego ;) hehe ;))
a tak na poważnie to tak od 4 miesiąca chciałabym powolutku wprowadzać jakieś inne smakołyki !
Zobaczymy czas pokaże :)

Hej Kochane ;-), ale mnie tutaj dłuuuuugo nie było..:sorry2:
Ohoho..
Niestety internet jest ostatnią rzeczą, na którą starcza mi czasu.. ;-)

No, ale nie o tym.. :tak:

Miło tak wejść i poczytać jak rosną nasze maluszki. :-).
Majka ma już 7 kg i mierzy 62 cm :-).
Przymierzam się do wprowadzenia pierwszych soczków i nowych herbatek ;-).
Z jabłuszkami, deserkami i obiadkami wstrzymam się do 5tego miesiąca ;-), ale to tylko ze względu na małe problemy z brzuniem.

Ściskam Was cieplutko i żałuje, że nie mogę tu częściej zaglądać ..:-(

Załączniki

• Zdjęcie0143.jpg
    Zdjęcie0143.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 36
My też jesteśmy na cycu,ale też mnie korci...moja mama mówi,zebym pod koniec 4 mesiąca podała małemu trochę kisielku,potem stopniowo dodac do niego jabluszko,a potem juz zupka na marchewce i ziemniaczku etc.Juz jestem podekscytowania jak to bedzie:-)Będę się Was pytać i radzić odnośnie jedzonka,co i kiedy,przyznam,ze wolalabym sama cos przygotowywac i nie kupowac sloiczkow...a w tym roku sieje wlasny ogrodek z wlasnymi warzywkami u tesciow,wiec zobaczymy:-)

Witajcie! My już ruszyliśmy przedwczoraj z rozszerzeniem diety. Daje Bartkowi codziennie tak po 3-4 łyżeczki warzywek, najpierw marcheweczke z ziemniakiem (przedwczoraj i wczoraj)a dziś i jutro dostanie zupke jarzynową. Mam słoiczki Hipp i Bartek krzywi sie przy pierwszej łyżeczce,ale ptem zajada,aż mu się uszy trzęsą :) Oczywiście cycuś jest nadal nr1,ale nie ma żadnych perturbacji zołądkowych,wiec powoli niech się chłopak przyzwyczaja. Chciałabym jeszcze wprowadzić mu kaszkę ryżową,ale przepis podaje,zeby robić z mlekiem modyfikowanym a to tylko podajemy jak mnie nie ma w domu (nie mam czego ściągnąć). Można taką kaszkę zrobić też na wodzie?

A my dietę rozszerzyliśmy o nowe smaki ... syropków.
Pierwszy raz nie wiedział co się dzieje i bardzo płakał i pluł, ale teraz już chyba nawet polubił ten słodki smak:-)
Jak wyzdrowieje ruszamy z jabłuszkiem:-)

reklama
Do góry