reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Jak uczylam zoche pic z kubka niekapka kupilam z miekka koncowka, z niej lecialo srednio szybko (teraz wiem ze za szybko) pierwszy raz jak sie zakrztusila to wystarczylo ze poklepalam po pleckach, ale drugi raz (tuz przed naszym slubem miala 6 miesiecy) zrobila sie prawie sina i niewiedzialam co mam zrobic, dobrze ze byla kuzynka jackowatego ktory ma trzech chlopakow i wziela ja do gory nogami i potrzasala nia....straszne jak sobie to teraz przypomne to az mam gesia skorke.
Wiem ze to moglo sie zdazyc nawet gdyby pila z butelki z wieksza dziurka, ale jakos jestem uprzedzona do kubkow niekapkow.
Ogladalam niedawno program na tvn style i wlasnie ten reabilitant (zapomnialam jak sie nazywa) poleca bidony, i mozna z nich uczyc pic juz od 6 miesiaca.
Straszne :szok::szok::szok::szok::szok:
My mieliśmy Aventu i sobie chwale.
Teraz kupiłam małemu z Lovi ale jest od 6 miesiaca choć wczoraj troche popił
My jutro jedziemy porobic zapaski i kupimy obiadki z mieskiem ehehee
no my juz tez zrobilismy zapasik i co 3 słoiczek bede dawac. Skoro po ostatnim nic mu nie było:-p
Kamis wypił z butelki dzisiaj 50 ml rozcięczonego soczku jabłkowego może zakuma w końcu o co chodzi
No super. Teraz to juz bedzie z górki:tak::tak::tak: Moja Laura wogóle nie czaiła butli:rofl2:

MOJA juz od jakiegos czasu nie chce pic wcale mleczka Trzeba karmic ja na raty ale jakos jej to mleczko nie wchodzi :-(
Sloiczki daje jej co 2 lub 3 dni i zawsze zje caly sloiczek Chyba musze to zmienic Ze dziennie bedzie miala sloiczek

CZARNA ty dajesz i obiadek i deserek Samiemu ? Powiec mi teraz ja jego dieta wyglada przez caly dzien bo wiem ze lekarka doradzila ci go nie zmuszac do butli wiec jak to robisz? kaszka gesta z lyzeczki i sloiczki ?
Bede wdzieczna za odpowiedz :-)

Dorotka pewnie czerwiec mnie zlinczuje:-p
U nas wyglada to tak:
czasem koło 5 mleko
8-9 120 kaszki srednio zageszczona (mleko(bebilon) + kaszka) lyzeczka
koło 12 obiadek
15-16 deserek owocowy
koło 19 kaszka jak na sniadanie
23-24 mleczko
Dzisiaj np nie jadł tego mleka po 5;-)
Wiem ze to juz dorosłe karmienie ale inaczej mój smerf nie chce jesc:baffled::baffled::baffled::baffled:

My nie probowalismy jeszcze z niekapka. narazie soczki z butli ale jakos mu nie idą wypije 20-30ml i mu wystarczy

Zapasyzrobione. Jutro cielęcinka na tapecie;-)

U nas podobnie jak u Czarnej. Tylko bez owoca bo jakoś nie mam zapału do tarcia jabłek hehehe i daje mleczko. Natomias ostatni posiłek kacha jest o 20stej a potem mi śpi do 5-6-7 rano;-)

a my dzisiaj 30 ml soczku jabłkowego z butelki pól na pół z wodą :) tpo duży sukces, a po południu poł słoiczka dyni( czyli jakieś 90-100g ) i całe starte jabłuszko, myslalam ze cyc sie prtzesunie, ale nie był głodny jak zawsze i cycolił

reklama
Do góry