reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Monika jak już zaczęłaś to się nie poddawaj i systematycznie maluszek będzie się uczył nowego smaku :tak: a z tego co wiem to jak już się zacznie podawać to nie wolno robić przerw :sorry:

a czy ja się chwaliłam że Misia wczoraj zjadła z butelki mleko i soczek na deser :happy:

Nie chwaliłaś się. No to superowo:))))

reklama
Monika nic się nie stało, gluten można wprowadzać zarówno jak dzieć skończy 4 jak i 5 m-cy :tak: Ja po prostu chcę mu podawać tą kaszkę mannę nie w mleku, tylko w daniach ze słoiczka i dlatego jeszcze czekam, bo najpierw muszę młodego oswoić z jabłkiem i marchewką :blink:

dzis w nocy do wylania poszla butla udojonego mleka z kaszka, ksiezniczka miala foch i pogardzila moimi wypocinami. :angry:

rano pociumkala z lyzeczki troche kleiku, fakt robi teraz 1moze 2 kupy na dzien co mnie cieszy bo zaoszczedzam na pieluchach.

Tylko czemu ona taka do tych butelek pipa jedna

Mamina współczuję, wiem co to znaczy wydoić się i wylać mleko :sorry:
Co do butli - daj jej czas, w końcu musi się przyzwyczaić. A może w nocy nie była głodna? Czy z cycka zjadła?

Ostatnia edycja:
mamina a czemu myślisz że masz za mało? rozumiem cię z tą butelką i teraz tak sobie myślę odnośnie tego co mi radziłaś i może twoja Niunia po prostu kojarzy butelkę jako coś złego :sorry: może potrenujcie nie na mleku a na soczku

u nas dziś dwie sesje butelkowe zaliczone - ja dałam mleczko a mężuś soczek :happy: to był jego pierwszy raz :-D

O kurcze mowicie ze kaszka tak tuczy? Ja daje 2 miarki kleiku do karmienia o 19 i o 23, nie pomyslalam z moge go utuczyc! A w sumie to zawsze byl chudy a teraz robi sie grubasek o_O

W takim razie jutro zobaczę jak mała przybiera i spytam lekarki.

A teraz kolejne pytanko: przez ile dni dawałyście nową rzecz?

Maćku - najlepiej wprowadzać jedna nową rzecz przez kilka dni, ale nie mniej niż 4 - dawałam Kubie nowe słoiczki, przez 3 dni było OK, po 4 dostał uczulenia.

reklama
Josie dwie miarki to malutko :) dajesz cos wiecej niz swoje mleko ?? bo jesli np dajesz wiecej mm to moze tez wlasnie robic sie pulchniejszy :) ale takie dzieci tez sa fajne :p

Maćku ja dawalam przez 6 dni ale dlatego ze mlody mial skonczone dopiero 3 miechy no i sloiczek dzielilam na trzy porcje wiec tak wychodzilo ale teraz plan jest 4 dniowy a jakby cos sie dzialo to bedzie znowu 6 dniowy

Do góry