reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

SAME dobre wieści

reklama
dorka to zupelnie nie drogo (my mamy wizyte z usg 130 chyba:-))
juz nawet nie licze bo warta tych pieniedzy - super lekarz:tak:

No niestety to prawda że niektórzy biorą 100 zł za wizytę bo ja akurat tyle płacę :wściekła/y:
Jak zaczęłam chodzić do tej lekarki to przyjmowała w prywatnej przychodnia ale na NFZ więc nic nie płaciłam to było z USG chyba że skończyły im się punkty to 70 zł.Ale od kwietnia moja lekarka zwolniła się z tamtej przychodni i przyjmuje w innej tez prywatnej ( przychodnia ordynatora szpitala w którym będę rodzić) ale tam niestety 100 zł nie zmieniałam lekarza bo jestem z niej bardzo zadowolona no ale niestety po kieszeni trochę szarpie,można by za to kupić np lepszy wózek,no ale trudno.Ważne że w tym nowym gabinecie maja bardzo dobry sprzęt USG,ogólnie gabinet jest super wyposażony,żeby tak porodówki wyglądały...

u tego lekarza u ktorego bylam prywatnie 60 zł zwykłe usg a ile wizyta nie wiem, ale szczerze powiem ze gosciu przesympatyczny on niestety nie przyjmuje panstwowo ale zaprosił mnie na zbadanie bioderek jak juz mały bedzie na swiecie i to w ramach NFZ takze juz mu powiedzialam ze jak tylko urodze to przepisuje sie do jego przychodni bo jiektore wizty sa refundowane a niektore nie takze bedzie dobrze- tak mysle he he

no i dobre wiesci
po wizycie wszystko pieknie
maly wazy 2530g
jest wszystko w jak najlepszym stanie
z szyjka dobrze nic sie nie skraca wiec poki co nie ma stanu wyczekiwania;-)
no i zroiulam badanie bakteriologiczne:-)

Renia gratuluję dobrych wieści:-)
sama umieram z ciekawości co tam słychać w brzuszku u mojego Synka, ale dowiem się dopiero po porodzie, bo gdybym teraz poszła na usg (a musiałbym zrobić to prywatnie) moi znajomi orzekliby, że przesadzam i fiksuje na punkcie ciąży - zresztą cały czas tak twierdzą:zawstydzona/y: na razie trzymam się myśli, że przed porodem machną mi jeszcze usg i wtedy będę spokojniejsza:-p

szkoda tylko ze na usg coraz mniej widac tzn tylko partiami sobie ogladam synka, ale na kazdej wizycie mam robione i przyznam ze moglabym miec taka maszynke w domu;-)

a ja się w sumie dzisiaj cieszę bo mam jutro obronę więc koniec studiów , ponadto jeszcze tylko 3 tygodnie do planowanego rozwiązania aczkolwiek coś mi się wydaje że nastąpi to wcześniej więc jeszcze bardziej mi się to podoba :-)

liwus trzymam kciuki!i bardzo zazdroszcze ze masz ta obrone bo ja dopiero za rok wiec jeszcze sie pomecze he he ale kopniak na szczescie ode mnie i maleństwa hihi

reklama
Liwus oczywiście życzę powodzenia na jutrzejszej obronie.
Ja się dziś nie wyspałam bo jak się położyłam to dziecko sąsiadów tak płakało że coś strasznego,uspokajało się i za chwile od nowa tak chyba przez godzinę.Nastepnie od wczoraj mam kota moich rodziców na 10 dni i oczywiście szalały z Punią jak się tylko dało.Mam nadzieje że już za 2-3 dni przejdą im te wariacje i się uspokoją.

Do góry