reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

reklama
Ja nie mam pojęcia :no:
Sama mam ochotę kupić pół świniaka, ale już bym chciała, żeby były z niego wyroby porobione :sorry2:
 
1/2 swini:crazy:;-):tak:
mata jakis przepis na pasztet lub cos coby zrobic?
:blink:

He,współczuje ,ja niedawno przerabiałam.
Ale większośc była juz przerobiona.
Pasztet mam taki.
1kg mięsa mieszanego (tłuste)
1 bułka (duża)
30dag wątroby
8 ziarenek ziela angielskiego
2-3 listki laurowe
1 cebula
2 ząbki czosnku
vegeta
pieprz
gałka muszkatołowa
1/2 łużeczki imbiru
2 jajka
Mięso, bułkę, wątrobe,cebule pokroić w kostkę i wrzucić do głębokiej patelni z przykryciem lub garnka. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wszystkie te składniki dusimy pod przykryciem około 30 minut. Odstawiamy aby przestygło.
Teraz mielimy WSZYSTKO 2 razy.
Dodajemy vegetę, pieprz, przeciśnięty czosnek, gałke muszkatołową, jajka, imbir.
Mieszamy i wykładamy do foremki(musi zostać miejsce około 2 centymetrów od krawędzi formy, inaczej wykipi)
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-40 minut w temp 200- 220 stopni
 
dzieki :-)
pasztety...pieczony i w słoikach.....przysmak chłopski czy jakos tak do smarowania...smalec...boczek pieczony ...i mam dosc..jeszcze szynke pekluje
 
reklama
Na obiad w niedziele robie zrazy z tą panierką
www.kamis.pl - Panierka Chrupiacy Czosnek
(W biedronie kupiłam)
Przepis
-rozbic tłuczkiem kotlety schabowe
-rozmrozić 150 g szpinaku,wymieszać z białym serem (100 g),doprawić sola i pieprzem.
-zrobic roladki(do środka masa szpinakowa),spiąć wykałaczką
-zamoczyć roladke w mleku ,a potem w panierce
usmażyc na oleju
Pycha!
Po za tym stołuję sie u mamy:-)
Acha pieke ciacha,mazurek i ....??? nie wiem jeszcze jakie.
 
Do góry