jaimis
Fanka BB :)
katerinka111 a w takich agro-miastach jak moje wogóle nie ma takich zajęć jest jakiś punkt gdzie można dziecko na godziny "oddać" ale ode mnie to kawał drogi a jak trafię że akurat dzieci nie będzie? Nic to musi mu wystarczyć piaskownica choć nie przepadam za towarzystwem z placu zabaw, siedzą ci rodzice gadają i wogóle nie zwracają uwagi na dzieci a dzieci nieraz znudzone co chwile się pytają kiedy pójdą do domu, a ostatnio 2 dziewczynki nie miały co robić bo bez zabawek były i klapki pozdejmowały i nimi się bawiły ... 

a super mieć rodzeństwo ja naprawdę nie mam super kontaktu z bratem ale jego syna uwielbiam i jak się żle działo to jednak brat zaraz przyjechał i pomógł, mi przykro że mój syn będzie jedynakiem, niby ma siostrę przyrodnią ale jego ojciec nie chce aby miały kontakt a to jego dzieci i jego decyzje.
A ja mam nadzieję że Nelcia doczeka się rodzeństwa. A takie wypowiedzi matki bo mówi do dziecka i więcej uwagi mu poświęca że w domu siedzi chyba chce sobie samoocenę podnieść. Siedzi bo tak się ułożyło albo że lubi. A ta czy dziecko zacznie szybciej mówić czy póżniej i tak nie ma wpływu ani na inteligencję ani na karierę, tak że się nie stresuj.