reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Hej Kochane!

Dawno mnie tu nie było. Jestem aż tak zajęta synkiem. Za tydzień mam sprawe o alimenty. Opowiem Wam co wymyślił tatuś Filipka. Jak powiedziałam mu, że założyłam mu sprawę o alimenty to odrazu zaproponował mi żebym odwołała sprawę i za to razem zamieszkamy u jego rodziców, będziemy szcześliwą rodziną itp. Oczywiscie ja powiedziałam, że ich nie odwołam to odrazu zmienił ton i to co powiedział. Powiedział, że jak tak to on zakłada mi sprawę o ustalenie ojcostwa (hehe... a poszedł ze mną do urzędu i podpisał wszystkie dokumenty) i nie dostane żadnych pieniędzy dopóki nie będzie tej sprawy. Adam cały czas zmienia zdanie. Raz uznaje syna, chodzi z nami na 10minut spacerku jak wychodzimy a raz zarzuca mi, że jednak zdradziłam go z tym szwagrem - żenada wymyślona przez niego. Dla mnie to on może już iść robić te dna tylko go na to niestać. Czy któraś z Was miała przypadek, że ojciec dziecka jest bez pracy i jakie wtedy dostała alimenty? Na Święta dał dla Filipa 200zł (od ur w listopadzie) i okazało się, że te pieniądze dała jego matka dla swojego wnuczka a on nic! Filipek ma już 2 miesiące. Zaczyna się uśmiechać i nie jest już tylko śpiącym noworodkiem. Czasem doskwiera mi samotność ale myślałam, że będzie gorzej. Mam problem z dobraniem mleka dla mojego szkraba. Ma pod skórą krostki które widać pod światłem. CO TO MOŻE BYĆ??? MA W DODATKU ZIELONE KUPY I SUCHĄ BUZIE I ŁYDY. PEDIATRA POWIEDZIAŁA, ŻE TAK MUSI BYĆ. NAPRAWDĘ??? JAKIE MLEKO MAM MU DAWAĆ. NUTRAMIGEN JEST NA RECEPTE A TA LEKARKA NIE CHCE MI TEGO WYPISAĆ.

reklama
Katerinka strasznie przereklamowany, pół godziny zastanawiałam się jaki jest główny wątek filmu, ogólnie straszna lipa, mogłam w domu Chirurgów oglądać :) Ale póki mogę to z domu muszę wychodzić, po kinie byłam z koleżanką na kolacji, do tesco pojechałam i do domu wróciłam po 22- zmęczona okropnie :) Ale za to zadowolona że wyszłam, bo dopiero do mnie dotarło że po porodzie czasu nie będzie dla siebie...
Dla mnie niedziela nie jest fajnym dniem- od poniedziałku znowu muszę gotować tacie obiady, a w weekendy mam spokój bo do narzeczonej jeździ :) A ja jak muszę coś robić, to tego nie lubię za bardzo- codziennie mięsko na inny sposób... Ale chociaż fajne seriale na polsacie wieczorkiem lecą...

Hej Kochane!

Dawno mnie tu nie było. Jestem aż tak zajęta synkiem. Za tydzień mam sprawe o alimenty. Opowiem Wam co wymyślił tatuś Filipka. Jak powiedziałam mu, że założyłam mu sprawę o alimenty to odrazu zaproponował mi żebym odwołała sprawę i za to razem zamieszkamy u jego rodziców, będziemy szcześliwą rodziną itp. Oczywiscie ja powiedziałam, że ich nie odwołam to odrazu zmienił ton i to co powiedział. Powiedział, że jak tak to on zakłada mi sprawę o ustalenie ojcostwa (hehe... a poszedł ze mną do urzędu i podpisał wszystkie dokumenty) i nie dostane żadnych pieniędzy dopóki nie będzie tej sprawy. Adam cały czas zmienia zdanie. Raz uznaje syna, chodzi z nami na 10minut spacerku jak wychodzimy a raz zarzuca mi, że jednak zdradziłam go z tym szwagrem - żenada wymyślona przez niego. Dla mnie to on może już iść robić te dna tylko go na to niestać. Czy któraś z Was miała przypadek, że ojciec dziecka jest bez pracy i jakie wtedy dostała alimenty? Na Święta dał dla Filipa 200zł (od ur w listopadzie) i okazało się, że te pieniądze dała jego matka dla swojego wnuczka a on nic! Filipek ma już 2 miesiące. Zaczyna się uśmiechać i nie jest już tylko śpiącym noworodkiem. Czasem doskwiera mi samotność ale myślałam, że będzie gorzej. Mam problem z dobraniem mleka dla mojego szkraba. Ma pod skórą krostki które widać pod światłem. CO TO MOŻE BYĆ??? MA W DODATKU ZIELONE KUPY I SUCHĄ BUZIE I ŁYDY. PEDIATRA POWIEDZIAŁA, ŻE TAK MUSI BYĆ. NAPRAWDĘ??? JAKIE MLEKO MAM MU DAWAĆ. NUTRAMIGEN JEST NA RECEPTE A TA LEKARKA NIE CHCE MI TEGO WYPISAĆ.

Cukiereczek moja miała suchą buzię, w dodatku czerwoną, jak trochę się polepszyło (samo z siebie) to za chwilę znów spowrotem. Ciałko miała suche, ale dlatego, że ciąża była przenoszona, podobno tak jest, ale na buzię kazano nam jeść Bebilon HA. Miałam tylko jedną puszkę, bo to drogi biznes, później kupiłam normalny Bebilon i było już ok.

Agazoja -Wszytkiego naj naj lepszego dla twoich dzieciaczków:)Wiem ,ze dzis twój synuś kączy 10 miesięcy ,a córa 13 lat Duzo zdrówka dla nich ,i wiele wiele radosci z życia:)Ale ten czas leci ,,,,,,,:tak:
Katerinka ja lubię piec ,ale nie zawsze siedze czasem na necie i szukam przepisów a jak znajdę cos to juz muszę wyprubowac :)
Carla -no niestety nie wiem kto siedzi u mnie w brzuszku ,moze się jeszcze dowiem przed urodzeniem ,troche mnie ciekawosc zzera ,ale co bedzie to i tak trzeba sie cieszyc :)

Katerinka strasznie przereklamowany, pół godziny zastanawiałam się jaki jest główny wątek filmu, ogólnie straszna lipa, mogłam w domu Chirurgów oglądać :) Ale póki mogę to z domu muszę wychodzić, po kinie byłam z koleżanką na kolacji, do tesco pojechałam i do domu wróciłam po 22- zmęczona okropnie :) Ale za to zadowolona że wyszłam, bo dopiero do mnie dotarło że po porodzie czasu nie będzie dla siebie...
Dla mnie niedziela nie jest fajnym dniem- od poniedziałku znowu muszę gotować tacie obiady, a w weekendy mam spokój bo do narzeczonej jeździ :) A ja jak muszę coś robić, to tego nie lubię za bardzo- codziennie mięsko na inny sposób... Ale chociaż fajne seriale na polsacie wieczorkiem lecą...

Ja też widziałam ten film. W sumie nie żałuje, że się na niego wybrałam, chociaż nie jest powalający, ale masz racje, że J.L nie popisała się w tym filmie swoim talentem aktorskim. Za to bardzo spodobał mi się pwnien tekst, który pozwole sobie przytoczyć
"śpieszmy sie kochać facetów, tak szybko dochodzą" :-) :-) :-)

Taa, ten tekst był piękny :)))
Justysia zazdroszczę chęci do pieczenia, ja jak nie muszę to do kuchni nie wchodzę :) Ale jutro krupnik trzeba ugotować, i jakiegoś kurczaczka też...
Mam pytanie do Mam odnośnie kosmetyków dla dzieci- czy próbowałyście kosmetyków Johnsons Baby? Bo ja nie spotkałam się z żadną pozytywną opinią na ich temat. Ja mam kosmetyki różnych firm na spróbowanie co małej będzie pasowało, ale nic z J.Baby...
Agazoja ja również podpinam się pod życzenia dla dzieci :) Dużo zdrówka dla nich, a dla Ciebie samej radości i pociechy.

Witajcie

Czytam forum a tu jakies zapychanie stronek, nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni. Fatalna sprawa dla nowych dziewczyn. Badzcie dzielne, pewnie wroci to forum do formy:))
CUKIERECZEKmoj synek tez ma takie objawy i stwierdzono u niego alergie pokarmowa. Na poczatku jadl NAN1HA, pozniej Babilon Pepti, teraz je Nutramigen i jest juz w miare ok. Smaruje mu takie miejsca Oilatum (kremik w tubce), kapiel ma w Balneum - drogi bo prawie 50zł ale na dlugo starcza a skora sie natluszcza.
Niestety alergia pokarmowa to nie wszystko. Stwierdzil pulmonolog, ze ma astme oskrzelowa, wiec dzien zaczynamy od wziewow przez tube babyhaler i tak jeszcze 3 razy w ciagu dnia, dodatkowo dostaje zyrtex. mowie Wam dziewczyny fatalnie, caly czas swiszczy. Jest tak zwanym weezing baby. Popieprzona pani pediatra stwierdzila u niego zapalenie pluc i dala skierowanie do szpitala. ja jak wariatka nieufna polecialam do 2 renomowanym pediatrow u mnie w miescie i okazalo sie ze dziecko jest w 100% zdrowe i tylko astma daje takie objawy. Szczescie w nieszczesciu bo jestesmy w domku. Pulmonolog kazal byc dobrej mysli ze z wiekiem mu moze przejsc bo juz zaczal byc leczony.
Co do nocy - jest kochany. Chodzi spac zazwyczaj ok 23 i spi do ok 7 rano bez przebudzania sie. Wysypiam sie lepiej niz jak bylam w ciazy:-):-):-):-)
Co do wagi to uwaga!!! Maly za tydzien skonczy 3 miesiace a juz wazy 9100. Dramat. Teraz mamy male odchudzanie w domku. Pediatra sie smial, ze dzieci w tym wieku trzyma na jednym reku a mojego musial trzymac na dwoch i dodatkowo podpierac sie kolanami. Nosi rozmiar 68 i to jest juz na styk, a pieluchy nosi pampery4.
Jak tak dalej pojdzie to na pierwsze wczasy pojedziemy do sanatorium na wczasy odchudzajace;-)
Cala reszta w porzadeczku. Jak znajde wiecej czasu to wkleje jakies fotki
Pozdrawiam wszystkie moje mamusie z ktorymi przechodzilysmy przez trud bycia samej w ciazy no i oczywiscie pozostale dziewczyny, ale wiecie do moich kompanek mam pewien sentyment.
Czy ktoras z Was wie co u samejsamotnej?????

reklama
Do góry