reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Seks i antykoncepcja

k8libby, weź zaraz skoczysz na siłkę i takie tam, ja też mam jeszcze brzuszek.

My z M całe nasze prawie 10 letnie pożycie, w tym sex z 8 lat stosowaliśmy prezerwatywy, mi one nie zmniejszają jakoś przyjemności, M też nie. Pigułek nigdy nie brałam i nie zamierzam. A z płodnością też nie mamy problemu bo obie ciąże za pierwszym razem i to po jednym strzale praktycznie.

W kolejnej ciąży chciałabym być już nawet w listopadzie:-), ale w ciąży muszę brać leki, a przy nich nie można karmić. Więc najpewniej zaczniemy na wiosnę starania, a jak się przydarzy wcześniej to będzie wspaniale.

irisson, no co Ty Karol nie chce jeszcze syna?:-D

reklama
Marcia my już po macankach licealnych, hehe czasem dobre są takie prawie seksy, mocno odświeżają związek :-p:-p

Asia ja bym chciała tak za 10 lat, jak dziewczyny będą duże, byśmy sobie rozpieszczali Malca :-) ale jak pomyśle o kolejnej cc, to mnie skręca :confused: Karol mówi "może.." zakochany tatuś w córach :-D

K8
ja się dzisiaj zobaczyłam w dużym lustrze u mamy, wyglądam tragicznie, kolor włosów zmieniłam i jakoś czułam się "ponętna", nawet z tymi wielkimi cycami zwłaszcza, że mój to ciągle mnie tam podszczypuje, podłapuje, ale to co zobaczyłam w lustrze to masakra :baffled: mój to musi mnie serio szczerze kochać :-D

k8, taki brzuszek to sie z 3 miesiace zbiega, albo i dluzej, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. no i mozna pas poporodowy w razie czego, chociaz w akcji sypialnianej pewnie i tak by sie nie przydal ;)

ja gumek nie lubie jakos, wiec sie chyba jednak na piguly nastawiam. ale musze przemyslec...

To kolejne trzy moesiące bez sexu... Extra....

Hahahah, kochana, a dajże spokój ;), przecież w ciąży byłaś i ledwo nie jesteś. Zanim się połóg skończy będziesz cacy i gotowa do boju ;). Mówię Ci.

Mój brzuch też nie prezentuje się kusząco :p. Teraz co prawda spadł z 5 tak na 4 mies., ale z kolei "wyskoczyła" paskudna oponka nas szwem po cc. Fuj. Jak dla mnie prezentuję się całościowo dość odrażająco, ale mój K. podobnie jak irissonowy chłop musi chyba mnie trochę uczuciem darzyć, skoro na mnie łasym okiem łypie ;).

Nie mogę się doczekać aż skończy się połóg 8).

A jeśli chodzi o antykoncepcję...Ja piguły brałam przez 8 lat, od 17 roku życia ciurkiem i bardzo źle je znosiłam, wszystkie. Spadek libido, senność, bóle głowy. Jak tylko doszłam do wieku, kiedy ciąża nie byłaby "kataklizmem" ;), pyrgnęłam nimi i nie zamierzam wracać.

Teraz pewnie zastosujemy NPR + prezerwatywy w te dni co trzeba. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będę miała regularne cykle i pójdzie gładko. A wpadki się nie lękam, bo i tak planujemy 3-kę w najbliższych latach, więc jak się trafi trochę niespodzianka dramatu nie będzie ;).

Zastanawiałam się nawet nad Personą, albo Lady/Baby Compem bo podobno niezawodne, ale drogie toto strasznie :/.

Ja tez choc wydaje mi sie ze te 3kg pozostalosci to chyba raczej 10kg to i tak pociesz mnie fakt ze wygladam lepiej niz w ciazy, oczywiscie lubilam ten moj brzuszek z Maluszkiem w srodku ale pod koniec to juz jak slon wygladalam ,cala spuchnieta i wogole:-D Zreszta chyba nie jest tak zle bo M to juz ledwo wytrzymuje, lazi za mna i powtarza jak to ma na mnie ochote:-D tak wiec nawet moj (tak jak Ai) 4 miesieczny brzuch nie jest dla mnie jakas tragedia. Wiekszym problemem jest ze nadal nie wiem na jaka anty sie zdecydowac, bo o ile sie zdecyduje na drugiego szkraba to napewno nie w najblizszym czasie:sorry2:

k8 a czemu tak? mój mnie mył po cc, gacie mi pomagał ubierać, gąbka plecy szorował, gdyby nie on to bym padła ;-) on blizne mi ogląda codziennie, w kocu jesteśmy na dobre i złe:-)

reklama
Sama na siebie patrzeć nie mogę, więc wątpię czy on by chciał... Widział mnie już jak rodziłam, to i tak za wiele... Ja się brzydzę swojego ciała teraz...

Do góry