reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

a mi sie Klaudia przestawiła o godzine...juz od kilku dni zasypia po 19...chodzi mrudzi..w kąpieli buczy..kaszka i układa sie, mruczy "aaaaa"przykleja sie do mnie..no i ja kłade..wstaje po 7..wolałam wersje 20-8.30:baffled:

reklama
Mamoot pelnowymiarowy ma tez te zalete (procz miejsca do przewalanek), ze jak maluch ma zla noc, choruje albo z jakiegos powodu mu zle to zawsze sie kolo niego mozna polozyc a nie zabierac do swojego lozka. Ja tak czasem z Julkiem dosypiam od 6 do 7 jak mu sie cos poprzestawia i wstanie tak rano:-)

Słuszna uwaga Cicha. Na to nie wpadłam. Może dlatego, że takie wspólne spanie, to u nas duża rzadkość.

Dziewczyny, a jak robiłyście z tymi materacami dla dzieci? Bezpośrednio na podłodze? Czy na czymś jeszcze?

No właśnie, myślałam o takim materacu na podłodze i do tego miękki dywan koło niego, jak by się młodzież miała chęęc przez sen sturlać.... Bo u nas nie ma dywanów - wszędzie parkiet.

A ja niechce zapeszać ale Zośka ostatnio pieknie nam śpi w nocy . Mieliśmy mały kryzys jak zaczeła spać na "dorosłym" łózku . W nocy jak się przebudziła to odrazu do mnie tuptała :-) cwaniara .... No a teraz to idzie spać ok. 21 i spi tak do 8;30 - 9;00 jak dla mnie to luksus :-D

hi u mnie dzisiaj nastapił luksus. Ola zasnęła wczoraj o 17 i wstała dzisiaj o 6,40. Tylko .... zrobiła sobie małą przerwę w spaniu o 3. Obudziła sie ściągnęła mnie z łózka i zarzyczyła sobie jedzenia. Pobawiła się chwilkę i poszłyśmy spać. zasnęła dziobiąc sobie paluszkiem w dłoń. W przedszkolu wogóle nie kładą jej spać. I niestety ... w trakcie drogi powrotnej do domciu zasypia, wręcz pada ze zmęczenia.

reklama
Ja też się nie spotkałam z przedszkolem które nie kładzie dzieci spać:baffled:Chociaż Magda jak zaczęła do przedszkola chodzić to też spać nie chciała

Do góry