reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

Hahahaha-Miki:-D:-D:-D:-D aparat :-D

Moje dziecko nie spi od dawna i w dodatku by mogla buszowac do nocy....Jakies baterie w dupie ma czy co?:-D:szok:Bardzo sporadycznie powie ze juz chce isc spac....

reklama
u mnie wieczorem rzadko są protesty ma iść spać i koniec o 20 przeważnie już śpi - mamy rytuał, kolacja kąpiel a potem czytanie bajki i przy czytaniu usypia:tak:

No u nas tez nie ma buszowania do nocy...o 20:00 jest w wannie a 20:25 w lozku...bez protestow...ladnie kladzie sie spac...tylko potem jeszcze wymysla"mama wody,mama pieska,mama znowu wody i wtedy juz zasypia:-D

Marta też woła i nie ma siły żeby sama poszła, ewentualnie jak się nie może doprosić wołaniem to przychodzi nas budzić. Ale to na szczęście coraz rzadziej się zdarza, ostatnio zwykle przesypia całą noc- może dlatego, że w ramach wymyślania czegoś, żebym jeszcze zajrzała zanim zaśnie, zwykle woła, że chce siku, więc jak się wysika tuż przed zaśnięciem, to mamy spokój :-)

Wojtek tez czasem mówi: siusiu chcę!, a ja na to: nie wołaj tylko leć do ubikacji.:-)
A w nocy to od jakiegoś czasu sie już nie budzi na siusiu. Robi przed kąpielą i potem rano po wstaniu.

Miki baaardzo rzadko sika w nocy. Jak mu się zachce to komunikuje i raczej woli, żeby tatuś (yes, yes, yes!) z nim poszedł;-)

Kasia:-D
U nas tez sporadyczne sikanie...Za to znowu przylazi do nas codziennie!!! Pol miesiaca byl spokoj...juz normalnie myslalam ,ze wyrosla z pobudek i bedzie spokoj...ale pipaaa.dalej to samo...

reklama
U nas w nocy nie sika...a jak sie sporadycznie zdarzy to wola i jak powiem, zeby szedla a nie wolal to pojdzie i zrobi. No ale pilnujemy, zeby zrobil przed snem i w nocy jest spokoj. Przynajmniej pod tym wzgledem bo podobnie jak u Pati u nas tez Julek budzi sie i wedruje do nas. Najgorzej, ze budzi tez Zoske i nad ranem mamy czasem zbiorowe podsypianie (dobrze chociaz ze lozko mamy duze :-))

Do góry