reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No co ty Mrozik???:szok::szok::szok:Ale by byla niespodziana:-D:-D:-D:-D:-D
Jednak mysle ze Naur ma racje,sa szanse ale nie jest powiedziane ze 100%.

Wydaje mi sie ze USG by pokazalo i brzuch bylby duzy, a jak na blizniakow to u mnie taki sobie jest.

reklama
Wiesz co Mrozik?tak sobie teraz przypomnialam jak mama Carlo mowila ze przez 9 miesiecy lekarz jej mowil ze to bedzie chlopak,a przy porodzie ,kiedy jeden juz sie urodzil ,za jakis czas zaczal rodzic sie drugi, kobitka byla w szoku, szczesliwa jak nie wiem co!:happy:
Rany!!!to jeszcze wszystko u mnie mozliwe:eek:, ale bylabym szczesliwa!

Prawda Ola że taka niespodzianka była by super. Ja też myślałam że fajnie by było mieć bliźniaków, ale czy dała bym sobie z nimi rade :-D ? To jest dopiero wyzwanie. W sumie fakt że w sierpniówkach jeszcze bliźniaków nie mamy;-)​

Wielkie wyzwanie, wielka praca,wielkie poswiecenie,wielka milosc i radosc:tak:
Dziwie sie tylko ze z mioim doktorkiem o tym nie porozmawialam, zapomnialam.Nastepnym razem.

Kobietki tak czytam co piszecie o tych bliźniakach...podwójne szczęście...dzieci odchowane za jednym razem ale i jaki obowiazek, ile pracy...ojeju ja nie wiem czy bym sobie dala rade.:szok:
Kupiłam dzisiaj sobie gazetke "M jak Mama" fajna jest lubie teraz czytac takie czasopisma, oczywiscie uwazam ze nie ma co sie wzorowac na poradach wyczytanych w gazetach ale zawsze mozna sie czegos ciekawego dowiedziec...
Pogoda dzisiaj straszna, wiatr okropny...nie chce się z domu wychodzić...ale świeta podobno maja byc ladne...:-)

U mnie Viviana za to pogoda ladna. Moze nieco chłodno, ale pieknie słonko swieci i watr od wczoraj nie wieje. Ja też kupiłam sobie tą gazetke, ale lepiej mi przypasowała inna - "Baby". Jakoś bardziej styl mi podszedł

Hej wszystkim!Właśnie wróciłam z Warszawy ciężka i męcząca droga i zaraz pewnie padne, wczoraj wróciłam późno i nie napisałam jak po wizycie u lekarza. Ogólnie wszystko ok, przybyło mi 5kg, dzidzia duża tak powiedział gin nie miałam usg mam je miec 9maja, mały leży sobie na moim pecherzu wiec stąd czeste siusianie:tak: zdziwił sie ze tak szybko poczulam ruchy małego 9marca a 6 miałam wizyte gdzie powiedział mi ze dopiero za 3tyg:-D jesli chodzi o szkoly rodzenia to u nas sa dwie jedna w szpitalu a druga prowadzi siostra oddziałowa wiec do niej sie zapisze ale spokojnie w maju dopiero, basen musze sobie narazie podarowac bo mam nieciekawy wynik moczu :-( mam nadzieje ze bedzie lepszy... ja kupiłam sobie gazete m jak mama dosyc ciekawa. Byłam dzis w galerii w stolicy i tak mnie korciło zeby cos małemu kupic ale w koncu kupiłam mu mała pluszowa maskotke z pozytywka juz nie moge doczekac sie sierpnia jak bede mogla go zobaczyc...ide sobie teraz spac dobrej nocy to tyle co u Nas:-) a jak u Was z spaniem w nocy ja niemoglam zasnac ale teraz pewnie zasne...

wlasnie sie ważyłam,przez niecały miesiąc (od 12 marca) przytyłam 4 kilogramy,wiec Viviana mamy tyle samo do przodu przez ostatni miesiac;-) od początku ciąży mam 7 kilo na plusie,chyba troszkę dużo...

Witajcie :)
My chcieliśmy bliźniaki, u mojego Sebastiana w rodzinie kilka razy były, no ale jest jeden mały lokator w brzuszku, co oczywiście i tak jest wielkim szczęściem.

Co do wagi to ważę się tylko u gin, bo nie mam wagi, ale mało przytyłam przez ostatnie 2 wizyty coś ok kg. Dopiero teraz od tygodnia czuje, że się rozrastam do tej pory chodziłam w normalnych spodniach z odpiętym guzikiem a teraz już suwak mnie uciska. Jutro idę do gin, więc wieczorem powiem ile przytyłam w ostatnim miesiącu.

M jak mama też kupiłam do poczytania :-)

Co do pogody to w Warszwie dzisiaj wiało, zmarzłam na spacerze z psiakiem :-(

Natalka jeśli chodzi o spanie to w nocy jest ok i smacznie śpie ale nie tylko bo w ciągu dnia też chętnie bym się zdrzemnęła. Bezsenność mi nie doskwiera ;-)

reklama
Byłam na USG i dalej nic nie wiem! Bobo tak się odwróciło, że nawet serducha nie dało się dobrze zbadać, nie mówiąc o płci, bo jeszcze na dodatek sobie między nóżki pępowinę wsadziło. To dopiero wstydziuch!
Mam niebawem pwtórzyć badanie, żeby dokładniej zbadać to czego dzisiaj się nie dało. A to dopiero psikus!

Do góry