magda12345
Mama Juli i Jasia
Anet zdrówka dla męża, mój jak jest chory, to gorzej się nim opiekować niż dzieckiem

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Moja Zosia większosc ubranek ma albo po dzieciach koleżanek albo też z lumpkaReksio ja swojej pannie tylko w lumpku ciuszki kupuje. Przynajmniej jakości jestem pewna. A dla takich malców to na prawdę cuda można znaleźć. Ach...i gratuluje prezentu walentynkowego![]()

Witam! Miałam tydzień Swistaka albo gorzej... Ale mam nadzieję, że już będzie z górki!
KASIA dzieciom lepiej nie dawać pyralginy!:
"Na koniec kilka słów wyjaśnienia, dlaczego nie są właściwe do stosowania u dzieci dwa bardzo popularne leki obniżające gorączkę: kwas acetylosalicylowy (aspiryna, polopiryna) i metamizol sodowy (pyralgina). Kwas acetylosalicylowy jest dopuszczony do stosowania u dzieci powyżej 12go roku życia. U mniejszych dzieci istnieje ryzyko wystąpienia zespołu Raya ( nieodwracalne uszkodzenie mózgu i wątroby). Ponadto u dzieci nadwrażliwych, skłonnych do alergii lub ze stwierdzoną astmą oskrzelową może wywoływać ataki duszności określane jako astma poaspirynowa. Pyralgina może być stosowana u mniejszych dzieci, ale tylko i wyłącznie na wyraźne zalecenie lekarskie. Jest to lek bardzo skuteczny w obniżaniu gorączki, ale może wywoływać anemię i zaburzenia pracy szpiku kostnego.
"
juhuuu )ziewam jak wariatka, chyba przez to że obejrzeliśmy z M. dzisiaj dwa filmy (1 avatar 2 potwory kontra obcy :-) (w końcu) ) a ja odwykłam już od takich seansów ;-) i oczyska mi się zmęczyły