magda12345
Mama Juli i Jasia
Anet zdrówka dla męża, mój jak jest chory, to gorzej się nim opiekować niż dzieckiem

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Moja Zosia większosc ubranek ma albo po dzieciach koleżanek albo też z lumpkaReksio ja swojej pannie tylko w lumpku ciuszki kupuje. Przynajmniej jakości jestem pewna. A dla takich malców to na prawdę cuda można znaleźć. Ach...i gratuluje prezentu walentynkowego![]()

Witam! Miałam tydzień Swistaka albo gorzej... Ale mam nadzieję, że już będzie z górki!
KASIA dzieciom lepiej nie dawać pyralginy!:
"Na koniec kilka słów wyjaśnienia, dlaczego nie są właściwe do stosowania u dzieci dwa bardzo popularne leki obniżające gorączkę: kwas acetylosalicylowy (aspiryna, polopiryna) i metamizol sodowy (pyralgina). Kwas acetylosalicylowy jest dopuszczony do stosowania u dzieci powyżej 12go roku życia. U mniejszych dzieci istnieje ryzyko wystąpienia zespołu Raya ( nieodwracalne uszkodzenie mózgu i wątroby). Ponadto u dzieci nadwrażliwych, skłonnych do alergii lub ze stwierdzoną astmą oskrzelową może wywoływać ataki duszności określane jako astma poaspirynowa. Pyralgina może być stosowana u mniejszych dzieci, ale tylko i wyłącznie na wyraźne zalecenie lekarskie. Jest to lek bardzo skuteczny w obniżaniu gorączki, ale może wywoływać anemię i zaburzenia pracy szpiku kostnego.
"
juhuuu )ziewam jak wariatka, chyba przez to że obejrzeliśmy z M. dzisiaj dwa filmy (1 avatar 2 potwory kontra obcy :-) (w końcu) ) a ja odwykłam już od takich seansów ;-) i oczyska mi się zmęczyły