• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jejku, dziewczyny, ile napisałayście:)

Nie dam rady chyba na wszystko odpowiedzieć bo mi żołądek do kręgosłupa się przysysa.

Rubi, książki nie znam, zapytam jutro naszego rehabilitanta. Ja narazeie opieram się na "Edukacji sensomotorycznej niemowląt" - geniaaaalna, ale już nie dla was, bo opisuje wszystkie zaburzenia ruchu
i na jeszcze jednej, nie mam pod ręką, ale tez nie dla Was:)
Ta sukienka za 20 zł??? Ja się własnie zastanawiałam czy 200 nie zapłaciłaś! jestem na etapie poszukiwania garnituru do chrztu dla Franka. A tak, chcę garnitur, tak sobie wymyśliłam.. To dla mnie b wazna uroczystość, w wolnej chwili opiszę. Bo Fr ma mieć tylko dopełnienie chrztu
Basiu, koszulki 74-80, rampersy, spiochy 80 - bo on ma budowe Pele:) Długi tułów, krótkie nóżki:) No włąsnie, może któras z Was dziewczynki ma hiportofika w domu? Bo się zastanawiam czy jego dysproporcje ciała nie wynikaja z hipotrofii jeszcze (jak się urodził główkę miał w stosunku do wieku, brzuszek - 2 tygodnia, rączki i nóżki - 5 tyg. Tak natura zadecydowała, napierw odżywiała mózg, wiadomo o co chodzi)

Lece kobiełki, bo musze coś wciągnąć. o 12 usg i oby wyszło ok.
Przyznam, że nie robiłąm regularnych usg, tylko w 5 mies życia, bo u nas za to sie buli.. A wyszło ok. Jak coś bedzie nie tak to sama siebie w łeb palnę

reklama
Aga :-) nie 20 zł a 20 zł i 50 groszy :-D
wyszłam z założenia że skoro kiecka ma być na JEDEN raz to szkoda mi pieniędzy na jakąś drogą kreację ;-) a do tej gratis były jeszcze skarpeteczki :-)
na allegro kieckę wyczaiłam :-)

w ogóle to mam taktykę taką że wrzucam cenę max 5 zł i wyszukiwarka działa ;-) co mi pasi to obserwuję a jak aukcja się kończy to klikam :-)
ostatnio miałąm zastój zakupowy bo raz kupiłam mega pakę :-) dokupuję na bieżąco w lumpkach to czego nam akurat potrzeba :-) no i mój osobisty sukces...nie kupuję już ciuchów na 4-5 lat dla Moni ;-) :-D bo miałam taki czas że jak mi się podobało to brałam a potem w szafie "na później" było więcej ciuchów niż tych akuratnych ;-)

Aga...jeszcze jedno - 3mam mocno kciuki!!!

Rubi kochana, wpadłam tu tylko by napisać, żebyś sukieneczke wystawiła na allegro w opcji kup teraz za...120 zł..ale KONIECZNIE ze zdjęciem Moni:) Pójdzie max w 2 dni:) Tylko żadne inne dziecko nie będzie w niej wyglądało tak urokliwie:)
Odezwe się po usg

Witam,
wpadłam na chwile bo zaraz jade do szkoły.

Rubi szalona kobieto:-) to jak chcesz to zmożesz dziś i jutro za mnie jechać a no i na obrone też:-) jest 360 tez do nauczenia:-)
a ja kipiłam Zośce sukienke do chrztu za 118 zł a sprzedałam ją za 120:-) tylko dorzuciłam buty.
Miranda powodzenia na jazdach.
Aga powodzenia na usg.

a ja za sukienkę Alusi dałam całe 11zł z przesyłką i do tego sukienka okazało sie,że z Wójcika jest
my byłysmy chwilke na spacerku,ale straszna spiekota wiec wróciłysmy
ja siedze i sie denerwują wizytą u dentysty

dominiczka :-) szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy :-) ja po biol-chemie jestem ale takim solidnym :-) z mojej klasy wszyscy którzy na medycynę zdawali (8 osób) to się dostali za pierwszym razem :-)

i jak 5 lat po zakończeniu liceum przyszło mi zdawać egzamin z anatomii i fizjologii psa to...wszystko w łepetynie siedziało :-)
nie dziwota skoro się biologię miało codziennie a chemię 4 razy w tygodniu :-)

a obroną się nie przejmuj ;-) wiem że teraz nie uwierzysz ale sama się przekonasz ;-) na obronie nikt Ci krzywdy nie zrobi :-)

____

czy u Was też jest tak gorąco w mieszkaniach???

a zaraz się zbieramy na spacerek - pocztę i bank musimy nawiedzić ;-)

3majcie się ;-)

reklama
i znów nie nadrobię - zatrzymałam sie na alex. jako wielorybie, uśmiałam i... ujrzalam kolejnych kilka stron - wymiękłam;-)
slońce tak okropnie pali, że po wczorajszym spacerze wszystko mnie swędzi i wyglądam jak apacz cholerka; jednak w takie dni będziemy spacerować po 16; a małej kupiłam w końcu ten LaRoche Posay 50, po zastanowieniu postanowiłam nie żydzic na dziecku z atopowa skórą; fajną ma konsystencję i wydajny chyba bedzie;

czy Wasze dzieci tez mniej jedza w te upały? bo moja spuścik zawsze miala całkiem całkiem, a ostatnio wszystko jej wciskam i to z marnym efektem; wczoraj pozwoliłam jej jeść kolację rączkami ("jeść" to przesadzone slowo, raczej: bawić się) i tak sie upaprała, że od razu do wanny trafiła; i pierwszą kąpiel w dużej wodzie zaliczyła - podobało jej się:-) i w ogóle jak tak patrzę na te moje dziecię to stwierdzam, że chyba ją wciąż jak oseska traktuję, a ona już dziolcha spora... tak mnie psiapsióła w sumie uświadomila, jak wciąż młodej czegoś nie pozwalałam dotykać, eksplorować otoczenia w takim stopniu, w jakim by chciała itd. Aż mi głupio było, ale grunt, ze teraz staram się to zmieniać;
ok, rozpisuję się a kuchnia czeka; dziś chcę młodej zaserwować brokula, ale jeszcze nie wiem w jakiej postaci, idę oblukać jakieś przepisy;

acha, Dominiczka gratki! przypomniały mi się moje cudem zaliczone egzaminy, jak fajnie było ujrzeć choć 3 gdy w powietrzu groźba poprawki wisiala

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry