• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
uwaga! się odnoszę...może boleć długość tego postu :-P

Piękna nazwa..TSM (Tajny Sklepik Mirandy). Prawie jak H&M:-) Oj czuję, że to początek wieeeelkiej kariery:-)

Dziewczyny, mam pytanko. Od jakiś 3-4 dni Franek w ogóle się nie obraca:( Jak chce sięgnąć po coś z boku to wyciąga rączki w tę stronę, przekręca górną część tułowia (czasem aż łepetynę odgina do tyłu), ale biodra pozostają nieruszone. Tak jakby zapomniał że obrót na brzuch zaczyna się od bioder..:( Nie wiem czy to efekt tej infekcji wirusowej (czytałam, że po każdej chorobie dzieci cofają się w rozwoju), czy tez pracuje nad nową umiejętnością (tylko jaką, kurcze???) i "zapomniał" o starej (tak też się zdarza). Kurcze, martwię się, bo ten obrót na brzuch to jedyne co krasnal potrafi. Czy Wasze pociechy też tak miały, że w pewnym momencie przestały się obracać?

Monia do tej pory czasem zapomina że posiada....2 rączki...bierze coś w jedną łapkę a drugą sobie za diabła nie pomoże, macha zabawką (najczęsciej książeczką która jej się zamyka) i dostaje wścieku...

hehe dwie Ole i dwa gupki hihihihihi :-D
ja nie Ola ale też uwierzyłam...:-);-):tak::-D

Alex..:szok: znowu musiałąm kilka razy przeczytać, żeby zrozumieć:-) Z trzymanek to dzieci nie ma:-) No chyba ze ze wspólnego prania bielizny (poczytałam wątek "na wesoło":-)).
Musze odgruzować mój strój kąpielowy, bo na turnusie mają byc zajęcia na basenie.. Kurcze, jutro musze kupić kilka metrów kwadratowych wojskowej siatki maskującej i sobie podoszywać takie zwiewne falbanki od szyi do kostek, żeby ludzie tików nerwowych na basenie nie dostali..;-):-)
Dobra, mam krótką robótkę. Musze się rozłączyć, bo nigdy jej nie zrobię, oczywiście przez Was!:wściekła/y: A najbardziej przez Rubi, która mnie tu przywiodła na pokuszenie;-):-)
Miłego wieczora, dziewczyny:-)

zawsze moja wina :-) ale niech i tak będzie :-);-):tak::-D

EEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!! BEZ KITU!!! ALE JAJA!!!
weszłam na mój usos a tam przy przedmiocie z "ta" babą mam 3! I teraz nie wiem czy to realne czy się pomyliła czy co czy jak?!?!?!

GRATKI :-) a jak się pomyliła to jej wina!!! i pamiętaj - jak Ci powie ze się pomyliła to Ty jej powiedz ze skoro Twoje ewentualne tłumaczenia "pomyliłam się..., wiem ze powinno byc A ale przez pomyłkę zaznaczyłam C" nic nie daja to ona teraz tez ma się ugryźć :-):tak::-D

no a teraz elaboracik....:-)

byłam dziś z Moniką na rehabilitacji :-) jakie ja mam grzeczne dziecko...posadziłam na materacu a Monia jak zaczarowana siedziała i patrzyła na malusiego dzidziusia... nawet telefonem nie dałam rady jej wywabic z materaca i dopiero u pani Basi w gabinecie zaczela raczkowac ;-)
siezi bardziej stabilnie, plecki trzyma prosto więc mamy kolejny tydzien bez ćwiczeń - chyba już tak zostanie ale będziemy się raz na jakiś czas meldować i spawdzać czy wsio OK ;-) i tak 2 lata ;-)

Aga ;-) znasz taką knigę??? Wczesna interwencja terapeutyczna Rozwój dziecka (1064426040) - Aukcje internetowe Allegro
mam na nią ochotę ale nie wiem czy warto...Pani Basia jej nie zna a zanim kupię to wolałabym poznać jakąś opinie na temat tej ksiązki - trochę kosztuje...
co do ciuszków to oddam Ci chłopięce które zostawiłam dla Moni...skoro między bąblami jest 1,5 kg róznicy to jak będą dobre na Frania to na Monillę już stanowczo NIE! po co mam to trzymac???

mam niedaleko kilka lumpków - czasem ciuszki z metkami się trafiają :-) mam też ekskluzywny second hand dla dzieci - tam mi jednak ciut za drogo bo za sweterek 16zł to dla mnie za drogo :-);-):-P zmanierowały mnie lumpki, gdzie taki sweterek za 3 zł kupuję...

aaaa...aniołkowa kiecka do chrztu kosztowała mnie 20,50zl :-)

jak bedziesz potrzebowała czegoś konkretnego to daj znać a ja na polowanie pójdę ;-)

pytałam o Synargis w Opolu...też nie dają wszystkim wcześniaczkom :-(:no::wściekła/y::angry: pani Basia dokładnie nie pamiętała jak to jest ale chyba liczy się waga urodzeniowa, tc i powikłania... no i NFZ refunduje tylko 3 dawki...

głowa przestała mnie boleć... Monia dała mi popalić...jak wstała po 9:00 tak dała się uśpić dopiero o 16:00 :szok::szok::szok: spała ponad 2 godziny i padła dopiero tuż przed 23:00...
aż się boję co będzie jutro...
aby słowo "jutro" było aktualne to muszę kończyć..

dobrej nocki zyczę :-)

paaaa laski ;-)

deli ja wlasnie w pierwszym odruchu na pw chcialam ale nie robi sie, bo jak "wchodze na Ciebie" to nie pojawia mi sie opcja WYSLIJ WIADOMOSC a innej drogi niestety nie znam :zawstydzona/y:, dlatego tak tutaj miedzy wierszami przebakuje

Witam.
No i ja już od 4 na nogach. Dziecię mnie obudziło, skopało i koniec spania. A głowa mi odpadnie chyba. A dzisiaj mam lekcje jazdy.
Już nie marudzę.
Miłego dnia.

Bry :-)

Miranda ;-) zeszło z Moni i przeszło na Jagódkę :-) bo Monia dziś obudziła się o 4:30 ale zasnęła przy cycku i wstała dopiero 15 minut temu :-)

nasiurała pół nocnika i teraz śpiewa :-)

miłego dnia wszystkim sierpniówkom życzę :-)

edit:......jak dzień ma być miły skoro wlazłam na kdc i mi sie książek zachciało... noż...aż zła sama na siebie jestem...po co tam właziłam...
a wy też tak macie??? ja jestem uzależniona od kupowania książek :-) chociaż dobrze wiem że teraz warunków do czytania w zasadzie nie mam bo jak Monia nie spi to se ne da ;-) a jak śpi to mam tyle do zrobienia....no ale czytaniem to jej nie obudzę a odkurzaniem już tak :-) wybór byłby oczywisty ;-) książka :-):-):-)

no i tęsknię za uczeniem się :-) dominiczka :-) wiem że zabrzmi to głupio ale strasznie Ci zazdroszczę tych egzaminów i możliwości (no...musu...) czytania :-)

Ostatnia edycja:
Heloł heloł :-)

Miranda- działaj, działaj z tym Twoim ubrankowym interesem, bo ja tu nijak nie mam skąd fajnych, TANICH:-D ciuszków dla Tomula wytrzasnąć! Jeszcze zanim się urodził, wylicytowaliśmy mu wielka mega pakę na A. z cudnymi angielskimi ubrankami, i juz mi Miszczu mój :-D wyrasta :dry: nowe by się zdały :tak:
Alex.nikita- to i ja bardzo chętnie się piszę na jakieś zabawkowo- łaszkowe szaleństwo :) jeśli to nie problemos ofkors;-)
Aga, myśmy tu dosyc często pisały o tych regresach w rozwoju naszych bąblów, i zawsze krótkie się okazywały, i na rzecz nowej umiejętności:tak: tak, że uszy do góry- Farnula napewno to samo właśnie przechodzi:tak:
Dominiczka- fajowo, że masz zaliczenie! Bo to napewno żadna pomyłka, tylko stan faktyczny! Mi też się pare razy nieźle fuksło, w życiu studenta wszystko jest możliwe hihihi :-p:-D
Rubi, brawo dla Monii za sumienne ćwiczenia i ich efekty :tak: no i dla super mamy, co to nad wszystkim czuwa :-)
Kasia, współczuję wizyty u dentysty.. :-( Mam nadzieję,że już dużo lepiej z bólem ;-)
Mewa, super, że już u siebie jesteście:-) a jaka Adaś na nowe miejsce reaguje? Aaa, pisałaś, że już nowe znajomości zawarł, to pewnie radosny jak skowronek :-D
to co? jakaś parapetówa by się zdała! :-D:-p

My na 10:00 na konsultacje do prof. Niedzielskiego jedziemy (w sparawie tego guzka u Młodego:dry:), zobaczymy co mądra głowa zdecyduje ehh...
oj, dziecko mi psa atakuje (goni znaczy sie:-)), i włączyło do tego najwyższe z mozliwych tony:baffled: sąsiedzi nas eksmituja, jak tak dalej pójdzie:dry::-D

EEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!! BEZ KITU!!! ALE JAJA!!!
weszłam na mój usos a tam przy przedmiocie z "ta" babą mam 3! I teraz nie wiem czy to realne czy się pomyliła czy co czy jak?!?!?!

a widzisz,mówiłam,ze wydmuchamy i wychuchamy i prosze,zaliczone i mysle ze to prawda jest

witam środoko,upał od rana straszny,a my o 9 musimy do szkoły córe odstawic juz
jakubka powodzenia dzisiaj na wizycie,mam nadzieje ze same dobre wieści bedą
ja mam stresa juz od rana bo na 14.30 ide do dentysty,o matko jak ja tam wysiedze na tym stołeczku,brrryyy
rubi super,że moja tak slicznie współpracuje na rehabiliytacji
a teraz zmykam sie ubierac i karmic głodka,my wstalismy o 7.30 i tak codziennie jest

Witam u mnie pada:-(A ja chce do ludzi buuuu
Rubi gratki dla Moni, choc Monia raczkuje a Miłosz dalej nie chce przesuwa sie tylko na tyłku po troszku, woli sie wieszac na mamie jak ośmiorniczka

Jakubka daj znac po wizycie

Piwonia powodzenia u dentysty brrrrrrrr, mnie dalej dziasło napieprza to powinno tak byc ze tak długo??

Aleks moze masz cos w ustawieniach ze nie mozesz wysylac do osob prywatnych. Całkiem u góry masz prywatne wiadomosci po lewej albo calkiem u góry po prawej Twoje wiadomosci. Wejdz na to i po lewej masz wyslij wiadomosc. Potem w tytule wpisuje nick osoby ktorej chcesz przesłac wiadomosc oraz tytul i wiadomosc.

Dominiczka no gratulacje wielkie, widac pani profesor wyczuła wrogość całego forum w stosunku do tego egzaminu i masz swoje zaliczenie;-)
Miranda powodzenia na jazdach.

Koncze bo marudek marudzi. Pa

No pieknie burza idzien no zeby tak od rana swinstwo!!!!!

Ostatnia edycja:
TSM rusza! Jeszcze nie ma zdjęć, ale niedługo będą!
Dominiczko, widzisz, ale jesteś szczęściara, albo kujon?
Mewa, ale ja ci zazdroszczę, pozytywnie oczywiście.
Piwonia, dasz rady, a jak będziesz po wizycie jaka będzie radość.
Juz lecę budzić mężastego do pracy. Na razie laski.

reklama
hej dziewczyny, jeszcze nadrabiam wczorajszy dzień (poszłam spać o 2 o 6 pobudka, potem KArola do przedszkola ale teraz wreszcie chwila na kawe bo Bartek po tak wczesnej pobudce padł)
ale na bieżąco - Agnieszka jaki Franio ma rozmiar??? bo mogłabym się kilkoma letnimi ciuszkami podzielić które na mojego pudziana za małe....
Edit właśnie przejrzałam szafke i przygotowałam 5 szt bodziaków i 3 koszulki na krótki tak na 74/80 i jedne letnie spodenki i chciałabym mieć swój wkład w pomoc Franiowi - zamiast wydać na ciuszki odłożysz to na Synagis :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry