reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2010

Lea28 - ja jeszcze nie planuje ale te bede probowala ucelowac w dziewczynke;p;p wymarzona parka;p;p
Anecia1111- u nas to samo z nockami bo idzie 7i8 zębolek nie jestem pewna czy dolne 2 czy trojki ale łapki ciagle w buzce znowu.
Madzia 83- ja na temat bobo to tak jak ty bedzie cio bedzie rowniez nie zabezpieczamy sie . jak bedzie wcale nie bede zła:)
Andzia- super ze urlop udany:):)
anussia- no to trzymam kciuki zeby to bylo to:) Super zobaczyc 2 kreseczki i w takich momentach chce drugie bobo ::pJa bylam w 6 tyg to nawet mi usg nie zrobili gin z nfz a jak poszlam prywatnie to mialam co wizyte wiec to zalezy od lekarza.
agulek- gratulacje kupki na sedes;p

Witam no znalazlam troche czasu na BB;p Po szczepieniu ok szczepionka Prorix czy cos takiego:) Mały nawet nie poczuł ukłucia;) Wazy 9740 i 78cm wiec nie nalezy do wysokich;) no i waga tez raczej nie duza ale wyglada na wiecej:) Ogolnie wszystko ok

reklama
Pajeczko a co u Ciebie i Sebusia???

Luizka to Piotruś wagowo to kruszynka, chociaż znam mniejsze w jego wieku :-) ale nie ma czym martwić, widocznie taka jego natura i lepiej żeby byl drobinką niż grubasem ;-) co do szczepionki to priorix jest ok!

cześć dziewczyny!
o rany chyba mnie tu pół roku nie było.
teraz leże po operacji przepukliny i wreszcie znalazłam chwilę, żeby na kompie posiedzieć dłużej, a M się zajmuje wszystkim.
Jutro córcia kończy roczek - ale ten czas zleciał
Lilianka waży już prawie 11kg, ma 6 ząbków ( ale zaczęły wychodzić jak skonczyła 10 miesiecy), kilka dni temu zaczęła chodzić, ale często jeszcze jak ma pokonać dłuższy dystans to przechodzi w raczkowanie.
odnośnie jedzenia to daję jej juz to co my jemy, ale mniej przyprawione i nie jakieś fast foody. oprócz tego wieczorem i nad ranem butla mleka.
w dzień śpi czasami dwa razy : ok 11 i ok 16 po godzince. albo raz od 12 do 15. To zależy jak spała w nocy i o której wstałą rano.

od września wracam do pracy a Lilka zajmie się niania, babka mieszka parę domków od nas i będzie do nas przychodzić na 6-7 godzin dziennie.
i zdjęcie dla przypomnienia:
P8121629.jpgP8191802.jpg

Ściskam Was mocno i lecę poczytać co u Was słychać i obejrzeć zdjęcia.

Witam wieczorkiem,
Marcin drzemie, więc weszłam na chwilkę ;-)
luizka dobrze, że u Piotrusia wsio ok :-) my idziemy na szczepienie dopiero 29 IX.
Marianna fajnie, że się odezwałaś. Wracaj szybko do zdrówka. A Twoja Mała słodka i duża:tak:oraz podobna do Ciebie :-)
Niedawno była u nas burza, tuż przed nią wróciliśmy rowerkiem do domu. Całe szczęście nam się udało:szok:teraz już jest ok, lżejsze powietrze.

u nas tez po burzy, chociaż szału nie było ;-)

Mirianna super ze się dezwałaś!!!!!! buziaki na jutrzejszy roczek twojej córci :* no i słodziutka jest, ma fajne wielkie oczyska :-)

witam :D

Aneciu :) u nas powolutku do przodu:) jutro odprawiamy urodzinki dla rodziny:) bedzie 10 osob :)mam nadzieje, ze pogoda dopisze:)
no oficjalnie rozpoczęlismy staranka:) ciesze się bardzo bo sex z gumką to dla nas trauma a tak mozna poszaleć :) nie wybieram sobie plci co los przyniesie to wezmę z otwartymi rączkami byle cale i zdrowe:) i szczęśliwie donoszone:)
Sebus rośnie jak na drożdżach wymuszacz jeden, ale sie nie daje:p próbuje płaczem wymuszać wtedy mu mowie, ze ma nie histeryzować i si uspokaja :pzaczyna sam chodzić i sprawia mu to wielką radość:)
ze wszystkich osób hmmm nie toleruje swojej jednej babci tzn tesciowej mojej... chyba pamięta jak był w łonie matki ile ona mi przykrych slow powiedziala, ile się nadenerwowalam itd... jak ma z nią zostać to jest histeria jakich mało... natomiast z moją mamą czy siostra moze zostać i 4 h i nie ma problemu. No i Sebus ostatnio powiedzial do mojejj mamy "moja baba" po czym jak moj R powiedzial to swojej mamie to zrobilo jej sie przykro...

z jednej strony chcialabym mieć córkę, ale wiem, ze wtedy Sebus zostalby odsunięty na boczny tor wlasnie przez teściową... a to by bylo przykre:(dlatego chyba wolę synka i podświadomie przygotowuję się jednak na drugiego siusiorka:) oby szybko:)

A czy Nektarynka juz wie co bedzie miala??

NEKTARYNKO WSZYSTKIEGO NAJ DLA KACPERKA:)

reklama
Agulek Dzięki za linka, jutro albo w niedziele powybieram zdjęcia, a zamówię po następnym weekendzie to od razu wywołam też zdjęcia z roczkuJ. Na wiosnę też kupimy fotelik do roweru dla Jasia, nasze rowery wywieźliśmy do moich rodziców jak się przeprowadzaliśmy i jeszcze ich nie zabraliśmy do siebie, trzeba zrobić miejsce w piwnicy i od wiosny zacząć jeździćJ. Mój mąż też wychował się w wielodzietnej rodzinie było ich siedmioro, jeden brat zginał tragicznie kilkanaście lat temu, ale jak pozostała szóstka wraz z rodzinami się zbierze w jednym miejscu to też jest sporo osóbJ. Jasiu ma też dwie prababcie, moja jedna babcia teraz w październiku skończy 80 lat i też obrotna jeszcze z niej babeczka, a druga ma 76 lat. Trzymam kciuki żeby z serduszkiem Marcinka było wszystko w porządkuJ

Koralowa chociaż Jaś jeszcze nie chodzi, ale jak tylko usłyszy jakąś ulubioną melodię to też tańczy na siedzącoJ i sobie śpiewaJ

Anussia Natalka będzie super starszą siostrą i fajnie że już sama stoiJ Jaś jak na razie kucał przy meblach, ale od dwóch dni próbuje stawać na nogi, jak wie że go ktoś asekuruje to ładnie już stoi i mu się to podoba, ale jak tylko poczuje że już nie ma wsparcia to siadaJ a jak go się trzyma pod paszkami to praktycznie biegaJ i też mu się to strasznie podoba, myślę że musi się przełamać i za jakiś czas też sam stanie na nóżki.

Roseann my niby kupiliśmy Jasiowi nocnik, tylko że ciężko teraz jakieś próby z jego korzystania przeprowadzać, no chyba że siuśki popołudniu będziemy łapaćJ, bo kupkę zazwyczaj robi dwa razy dziennie po spaniu, więc grubsze sprawy Jasiu załatwia w żłobkuJ. Ale samo siedzenie na nocniki Jasiowi też się podobało, chyba na razie myśli że to jakieś krzesełkoJ

Anecia no ja dziś w pracy od 6:20, niby zaczynam o 7, tylko dojazd mam taki że jak wyjdę domu na następny autobus który jest 15 min później to w pracy jestem dobre pół godziny póżniejJ, więc wole sobie szybciej wyjść i rano mogę sobie spokojnie wypić świeżo mieloną kawkę z ekspresuJ. U mnie w pacy zapowiada się jeszcze miesiąc luzu, no chyba że jakiś dodatkowy kontrakt w padnie, a potem to już będzie ciężko, ale dobrze jak jest pracaJ. Akurat jak byłam w ciąży z Jasiem to z pracą było kiepsko, więc nie miałam wyrzutów że po 3 miesiącu poszłam na zwolnienieJ. A jeśli chodzi o drugą dzidzie to u nas raczej jest większe prawdopodobieństwo że będzie chłopak, bo rodzeństwo mojego męża też ma głównie synówJ

Lea u nas dziś w dzień była taka porządna burza, ale teraz już jest spokojnieJ Zazdroszczę że możesz być z Lionelem w domku i możecie próbować samodzielnego jedzenia, u nas wszystko utrudnione przez to że Jasiu chodzi do żłobka, ale tam w sumie też uczy się nowych rzeczy, ale jak na razie karmi go pani, jedynie pije sam, choć w domu jak je wieczorem kaszkę to czasem zabierze łyżkę i próbuje sam sobie wkładać do buzi, albo karmi mamę albo tatęJ

Luizka no właśnie my jakoś specjalnie się jeszcze nie staramy od drugiego bobasa, ale też nie robimy nic żeby go nie byłoJ. Myślę ze waga Piotrusia jest ok. przecież 10kg na roczne dziecko to wcale nie tak mało. Mój maluch waży 8,5kg przez ostatnie 2 miesiące przytył prawie 2 kg ale on wcześniej praktycznie nic nie przybierałJ a na jakiegoś wychudzonego też nie wygląda, ma cienkie kości i śmiejemy się że one chyba praktycznie nic nie ważąJ. Super że Piotruś tak dzielnie zniósł szczepienie, my też mamy zapisać się na wrzesień, w poniedziałek będę się umawiać na jakiś konkretny dzieńJ

MiriannaK Witaj po długiej przerwie, życzę dużo zdrówkaJ a Lilianka faktycznie podobna do Ciebie i starszego brata teżJ duża z niej już dziewczynkaJ Nie wiem czy jutro będę na BB więc wszystkiego najlepszego dla Twojej córuni, przede wszystkich dużo zdrówka i uśmiechuJ

Pajko udanej imprezki urodzinowej SebusiaJ i powodzenia w starankach. Jasio to też mały wymuszacz, pani ze żłobka mówi że to mały cwaniak, bo jak jest w żłobku to ładnie potrafi wszystko sam zrobić, a jak tylko mnie zobaczy jak po niego przychodzę to nawet sam butli nie chce trzymaćJ pokazuje że chce pić, potem bierze ręce do tyłu i chce żeby mu trzymać butleJ a jak jakaś zabawka jest gdzieś dalej od niego to pierw próbuje wymusić żeby mu ją ktoś podał dopiero jak widzi że to nic nie daje to sam się po nią ruszyJ A jak chce na ręce to udaję że coś go boliJ

Dobrze że jutro sobota, ale i tak trzeba będzie wcześniej wstać, bo popracować mogę jak Jasiu śpi, potem już średnio się da i w sumie też wtedy nie chce pracować, bo chce jak najwięcej czasu spędzić z Jasiem. W weekend też trzeba będzie zrobić jakieś większe porządki bo za tydzień w sobotę będą u nas goście, a w tygodniu raczej już nie będzie czasu na sprzątanie, więc pewnie na BB zajrzę dopiero w poniedziałek.

Do góry