reklama

Sierpień 2013

kamu- nie strasz dziewczyno:szok: mi się wydaje że to część buntu dwulatka, bo on dzieci uwielbia i raczej myślę że, o ile rozumie co się dzieje, czeka na rodzeństwo... A taka zazdrość to może się pojawić jak maleństwo się pojawi i zobaczy czym to pachnie...w każdym bądź razie pożyjemy zobaczymy:tak:

ktr- mi też do głowy przyszła trzydniówka- na Antka zawsze działa ibum ale właśnie w trakcie trzydniówki miał 39 stopni i nic nie pomagało tylko zimne okłady- po trzech dniach minęło i pojawiło się dosłownie kilka krostek....

A ja strasznie chciałabym trzecie a moze i czwarte, ale niestety kolejna ciąża nie wchodzi w grę:-(

reklama
ktr , ja robię okłady letnią wodą z dodatkiem octu, ocet najlepiej wyciąga gorączkę.
Maksowi przy 3-dniówce też nie bardzo pomagało zbijanie temperatury, chyba większość maluchów prędzej czy później przechodziło tzw 3-dniówkę. Maks ma przy chorobach gorączki powyżej 39 stopni i ocet działa :-)

Ktr u nas trzydniówkę trwała tydzień i tak samo - wysoka gorączka, Paracetamol i Ibum na zmianę. Tez na IP jezdzilismy i nawet lekarz przepisał małej antybiotyk, bo stwierdził, ze gardło ma zaczeriwnioną (Darla sie przy badaniu jak opętana ) ale następnego dnia wyszła ta słyna wysypka. Moze u Was to samo.

To jeszcze dziewczyny powiedzcie czy przy tej 3 dniówce dziecko ma katar i kaszle? Bo synkowi leci ciągle z nosa bezbarwna wydzielina, bardzo wodnista i strasznie od tego kaszle. leki działają na 2godz. max. i znowu schładzamy go w wodzie ;/ nie wiem czy znowu na IP jechać czy jeszcze przeczekać...

Ktr dużo zdrówka dla małego. Czy poza zaleceniami zbijania gorączki dostał coś na łagodzenie objawów tej infekcji wirusowej? Moja córka rozchorowała się w pt (dostała gorączki ale poniżej 38) lekki kaszel. Pediatra zaleciła nam ibuprom przez 4-5 dni ale też inne leki na to co się zaczęło dziać w gardle.

Witam niedzielnie :)

Pogoda piękna ale zimna ..

Dziś wybieramy się z synkiem do Sali Zabaw - niech się wylata bo energia go rozpiera. Choć nie wiem czy zasłużył bo jest nieznośny ....
Potem pójdziemy na jakieś jedzonko :)

kasiarj - dostał Lipomal, Rutinacea i Wapno. Gardło ma czyste i oskrzela też więc kazali tylko witaminami go karmić, choc to nie jest łatwe ;/
Znowu mamy 39,5 i to po podaniu 1,5h temu paracetamolu w czopku i kąpieli ;/ mój brzuch już tego nie wytrzymuje ;/

Ktr jeju biedny synio :-(
Spróbuj podać mu może napar z bzu czarnego. Jest dobry na gorączkę. Herbata imbirowa też pomaga. Tym bardziej ze trzeba nawadniać. Uważaj też na siebie Kochana !

Ktr , jak katar nie jest zabarwiony na zielono to dobrze. Myślę że za bardzo już Ci nie pomogą na ostrym dyżurze, najważniejsze, że zrobili mu badania z krwi jak by coś było nie tak to by z krwi wyszło.
Czasem paracetamol nie działa. Tylko jeśli on nie chce Ci pić , a gorączka jest wysoka, to może się odwodnić, wtedy bym zadzwoniła po karetkę, no albo pojechała na ostry dyżur. Czasem muszą podać dziecku kroplówkę.

reklama
Ktr przy trzydniówce może być katar i kaszel. Ale jak do jutra nie pojawi się wysypka to zrób mu raz jeszcze CRP. Mój Stasiek raz miał od piątku temperaturę 39 poza tym nic nie było, co dwa dni lekarka go badała, miał rentgen badanie krwi co trzy dni i tydzień później przy zwykłym osłuchaniu okazało się, że ma wirusowe zapaleniu płuc. Broń Boże nie chce cię straszyć, ale jak nie minie gorączka upierał się przy powtórnych badaniach CRP,mżeby sprawdzić czy nie rośnie.
Na temperaturę podawaj na zmianę nurofen, można co 8 godzin i paracetamol co 6. Trzymam kciuki. Zdrówka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry