reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

katherinne -a jestes pewna ,ze te 3 mm to był pęcherzyk? bo moze to był zarodek , ja tez jestem cała w stresie, byle do wizyty , dziewczyny musi byc dobrze.Ja tak żałuje ,że tak wcześnie poszlam na usg

reklama
Katherinne, a robiłaś może obserwację swojego cyklu? Moze poprostu owulacja byla później i mimo, że od ostatniej miesiączki minęlo 5 tygodni, to ciąza jest w rzeczywistości młodsza??
W kazdym razie (może to okrutnie zabrzmi) musisz spokojnie poczekać...i tak nic nie możesz zrobić, żeby maluszek szybciej rósł, natomiast na pewno spokój da mu dobre warunku do rozwoju:tak: Tulam
1_cmok.gif

Od lat pilnuję mojego cyklu w ramach naturalnego planowania rodziny, cykle mam jak w zegarku, o dziwo niewrażliwe na zmiany klimatu, choroby, stresy - chyba jestem pod tym względem ewenementem. Objawy płodności mam bardzo wyraźne, śluz i szyjka zachowują się podręcznikowo, teraz też wszystko było bardzo wyraźne i "strzelaliśmy" właśnie w czasie określonym przeze mnie jako płodny, później już nie. Chciałabym nie wykluczać, że tym razem cykl się pogmatwał i owulacja się opóźniła, więc i miesiączka przyszłaby później, ale z drugiej strony dlaczego w takim razie test wyszedł mi już na 4 dni przed spodziewaną miesiączką? Jakby owulacja się opóźniła to pewnie tak wczesnej ciąży test by nie wykrył. Ehh, pozostaje mieć nadzieję, że jednak u mnie po prostu mniej książkowo ten pęcherzyk rośnie, ale w końcu urośnie. To na pewno był rozmiar pęcherzyka, zarodka jeszcze widać absolutnie nie było. Mam nadzieję, że gdyby cokolwiek było nie tak, pani doktor by mnie poinformowała, choć z drugiej strony wiem, że mogła nie chcieć mnie martwić.

EDIT:

Hm, trochę niespójne te wiadomości. Na tej samej stronie piszą "Do wielkości pęcherzyka w milimetrach dodaje się 30 i otrzymuje wiek ciąży w dniach – początkowo bowiem pęcherzyk rośnie 1 mm dziennie, poczynając od 31 dnia ciąży, a kończąc, mniej więcej, na dziewiątym tygodniu." I zgodnie z tą informacją w sumie chyba wszystko by się zgadzało. Proszę, jak to człowiek zawsze znajdzie coś na pocieszenie :) Zakładam zatem, że wszystko jest w wyśmienitym porządku i czekam cierpliwie do kolejnego podglądania. Liczę, że tym razem zobaczę już po raz pierwszy moje maleństwo :)

Ostatnia edycja:
hej

w tamtym cyklu sie nie udało,dziś zrobiłąm test 2 kreski jedna ciut bladsza...trzymajcie kciuki mam nadzieje ze do Was dołączę :-) na razie zdebiałam,nie spodziewałam sie ze sie uda...

normalnie nie wiem co robić kiedy do lekarz co i jak kosmos :-D

z kalkulatoras wychodzi mi 20 sierpien ale suwaczka nie zakladam najpierw chce potwierdzic u lekarza...

kiedy byłyscie na 1 usg ??

w 1 ciązy poszłam chyba w 6 tygodniu ale tu nie moge tyle czekac bo musze w pracy powieziec i isc na urlop lub l4 u mnie nie pracuje sie w ciązy;-)

Ja pierwsza wizytę mam 17 grudnia, to bedzie chyba końcówka 7 tygodnia albo poczatek 8, nie liczylam dokładnie... chciałam, żeby juz serduszko biło, więc dlatego tak późno...w pierwszej ciazy poszłam za wcześnie i nic nie bylo widac i lekarz nie potwierdził, że ciąża jest...mimo wykonanej dwa razy bety:cool2:

a czy możesz napisać co to za praca, że nie pracuje się w ciązy??...czysta moja ciekawość (...albo wścibstwo;-)) jeśli nie chcesz to oczywiście nie musisz pisać...

reklama
no to w sumie dobrze, że sami wyganiaja niz mieliby krzywo patrzeć na kobitkę, która sama przynosi zwolnienie...a w większości przypadków jest własnie tak...

Do góry