reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Gdybym ja plamila przez tak dlugi czas to chodzilabym do ginekologa nawet co dwa dni. Mialabym w nosie opinie ginekologa, ze po co laze caly czas i histeryzuje.. Moje dziecko, moja sprawa.
Piszesz o tych plamieniach ok, ale my nie jestesmy lekarzami i nie mozemy Ci pomoc i niepotrzebnie rzucilas sie na _Ewcik_ moim zdaniem.

reklama
Ewcik, mi na IP przy kolejnej wizycie (pogorszenie mimo leków) powiedzieli w dość niewybrednych słowach, że co ma być, to będzie, oni więcej jak danie duphastonu i nospy zrobić nie mogą i że "nie można tak co chwila latać i się badać". Ja najchętniej sprawdzałabym teraz codziennie, czy z dzieckiem wszystko w porządku, ale brutalna prawda jest taka, że i tak niczego to zmieni i więcej dobrego się zrobi wypoczywając w łóżku, niż przesiadując w kolejkach do lekarza.

Sisha, ja Cię nie proszę o pomoc odnośnie plamienia. W tej kwestii słyszałam już opinię 3 różnych lekarzy i jednej położnej, myślę, że nikt mi nic więcej nie będzie w stanie powiedzieć. Dla uspokojenia ducha zapytałam zupełnie o co innego a o plamieniach wspomniałam, żeby wyjaśnić, czemu mnie taka błahostka w ogóle zastanawia. Czytamy ze zrozumieniem. A co do postu Ewcik, nie spodobała mi się forma i mam do tego prawo, tak samo, jak mam prawo zwrócić na to uwagę, niezależnie od tego, czy to uważasz za słuszne, czy nie. Wydaje mi się jednak, że nie ma co z tego robić afery na kilka stron, już sobie sprawę wyjaśniłyśmy.

Witam!!

I ja chora :-( byłam dziś na 6.00 w pracy, po dwóch godz. pojechałam do przychodni się zarejestrować do lekarza, bo nie czułam się dobrze. Mam L4 do 4.01, muszę leżeć, miałam ok 38 st gorączki teraz już lepiej, ale dopiero po Apapie - mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.

Mieliśmy z przyjaciółmi w góry na Sylwestra jechać, a teraz to niestety Nowy Rok w łóżku powitam, ale to nic, Najważniejsze, żeby szybko wyzdrowieć!!

katherinne, co do Twojego pytania. Jesli nie bola Cie piersi przez kilka dni a wczesniej bolaly nie oznacza, ze dzieje sie cos zlego.. Dziewczyny zrozumcie, ze typowe objawy ciazowe nie sa wyznacznikiem prawidlowej ciazy..
A tak w ogole to czytam ze zrozumieniem. Stwierdzilam po prostu, ze ciagle piszesz o swoich plamieniach. A my poza tym, ze mozemy Cie "poglaskac" po glowce to nic nie zdzialamy. Pewniejszy jest odpowiedni lekarz, ktory nie nakrzyczy na Ciebie, ze chodzisz na USG co piec minut.

HORMONY daja o sobie znac tez na forum hehe

i mnie piersi przestaly bolec :)) ale jak juz pisalam skoczylam chyba o 1-2 rozmiary ^^

nudnosci zadnych nie mialam jeszcze, ani zawrotow, za to zrobilam sie baaardzo wrazliwa na zapachy, genarlnie wszystko mi smierdzi hehe

Hehe, Iza, masz rację. Hormony :-D

Ja dzisiaj uciekałam na górę przed zapachem czosnku :-D Małżon gotował zupę na jurto, a mnie odrzuciło. Ciekawe, czy jutro uda mi się jej spróbować czy obiadowo poprzestanę na ziemniakach z kiszoną kapustą :-D

I w ogóle dziewczyny, czy też tak macie, że czujecie się jakby Wam ktoś do porannej bułeczki sypnął hojnie psychotropów? Cały dzień chodzę zakręcona, obijam się o ściany, zamiast włącznikiem próbuję uparcie włączyć odkurzacz przyciskiem do zwijania kabla i robię taaakie błędy ortograficzne, że aż się sama za głowę łapię. Do d... z taką ciążą :confused2:

Ja tak z innej beczki, jakie jest Wasze zdanie na temat wspolzycia we wszesnej ciazy jak nasza? Mozna? Nie mozna? Moja ginekolog powiedziala, ze mozna, ale z umiarem. Ja na razie unikam przytulanek jak ognia. Boje sie, ze taki jednorazowy orgazm moglby zaszkodzic:zawstydzona/y:W koncu orgazm powoduje skurcze macicy.

reklama
Ja mam troche wyrzuty sumienia wobec meza. Ale coz moge zrobic.. Sama mam ochote na przytulanki, nawet teraz bardziej niz przed ciaze, ale nie wiem kiedy bedzie ten bezpieczny moment. Nie wyobrazam sobie abstynencji na pozostale 7 miesiecy:no:

Do góry