reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

fibi... z tymi "normalnymi", to bym nie przesadzała..ale dzięki:-) Właśnie Pani z przychodni zadzwoniła że na NFZ się miejsce na 19 marca znalazło dla mnie.... a 18, mam prywatnie w 4d, ale co tam, najwyżej będziemy mieli widzenie z dzieckiem dwa razy i zawsze można upewnić się co do płci..:-)

reklama
Margo- wracam własnie ze sklepu ze świeżym ananasem pod pacha, bananem na twarzy i ślinotokiem w buzi, wchodze na forum czytam Twój post i myśle sobie "kurde, mogłam przeczytać po zjedzeniu" haha
nie wiem, ja tam mam zamiar zjeść sobie ananasa (ciężko mi będzie sie powstrzymać) i myślę ze nic sie nie stanie!
już mnie te zakazy rozwalaja powoli, słyszałam że nawet malowac paznokci nie mogę, a jak odnawiałam swoje regały metodą decoupage to sie znaleźli tacy co mnie ochrzaniali z góry na dół ze wdycham lakier mimo że farby i lakiery i kleje miałam specjalnie bio- czyli takie których się używa nawet do łóżeczek, które jak wiadomo dzici nieraz moga mmieć w buzi...

zenia super, że wszystko ok.
marzycielkaja nie pomogę, ale mogę zapytać mojej księgowej
fibi ja i w pierwszej i w drugiej byłam na urlopie samolotem, 2 trymestr jest najbezpieczniejszy. A jak jeszcze Twój lekarz i mąż-lekarz nie widzą przeciwskazań, nie masz się nad czym zastanawiać tylko planuj urlop:-D dokąd chcecie lecieć? My też chcemy w kwietniu gdzieś wyskoczyć.
Margo nigdy nie słyszałam, że nie można jeść w ciąży ananasa:dry: jak masz ochotę, to na zdrowie:-D

Ja hybrydowy manicure od czasu do czasu robię, też nie słyszałam o zakazie.

Ktr może makaron z sosem pomidorowym i mięsnymi pulpecikami? Jutro mąż będzie mógł zrobić z tego zapiekankę. Albo sosem surowo śmietanowym z brokułami?

Oooooo Damagi jak ja Cię dawno nie widziałam! Ja też zamierzam zjeść mojego ananasa.

Dziewczyny, generalnie ja nie jestem z 'tych' przewrażliwionych tylko chodzi mi o to, że w internecie znalazłam jednogłośne stwierdzenie, że nie wolno tych ananasów, bo mają działanie poronne. To mnie zdziwiło, bo mówi się o surowym mięsie, serach pleśniowych i liściach malin, ale o ananasie nic a nic nie słyszałam. Zjem mojego ananasa, bo się wykończę.
Mam dziś wymioty :/ i kurcze zastanawiam się czy to mdłości czy się czymś nie podtrułam :/ ale w sumie nie zjadłam nic takiego co mogłoby mi zaszkodzić.

IzaV ja jem średnio jednego całego ananasa dziennie....:szok:

ja już zjadłam! przyjemnie szczypią mnie usta hehe jeśli jesz średnio jednego dziennie a Twoje dziecko ma sie dobrze, nie poroniłaś, to jesteś najlepszym przykładem na to że internet to rzadko powinien być autorytetem :)

ktr- my już Antkowi kupiliśmy "dorosłe" łóżko żeby potem nie było problemów, za to mam inny o którym już kiedyś pisałam- mały śpi z nami a raczej między nami:zawstydzona/y:

kiedyś czytałam że niedojrzałe ananasy stosuje się w krajach tropikalnych tak jak u nas napar z liści malin czyli jako środek wczesnoporonny ale to dotyczyło tych niedojrzałych. Myślę że dojrzałe w rozsądnych ilościach nie zaszkodzą:-) Jakby ktoś chciał się stosować do wszystkich zakazów i nakazów to by chyba ciąży nie przeżył no chyba że o chlebie i wodzie:-D

IzaV ja jem średnio jednego całego ananasa dziennie....:szok:

ja nie dalam rady, bo tak mnie usta i jezyk piecze, jem go zazwyczaj przez 2-3dni, nawet mi kaciki ust pękały, ale tez gdybym mogla, gdyby nie pieklo, to bym jadla jednego dziennie- teraz juz tak od 2tyg przeszlo mi i objadam sie ogorkami kiszonymi i twarozkiem ze szczypiorkiem :D a takze serem bialym z miodem (odkrylam sklep ruski niedaleko domu i nawet polskie produkty maja)

musze sie wam pochwalic bo od 3dni utrzymuje mi sie waga 64.5kg :D a dzis znowu wcielo mi gdzies moj brzuch! niby w obwodzie tak samo 86cm ale wszystko pod biustem zniknelo i tylko wystaje na wysokosci pepka....no i macicy nie czuje, wczesniej byla wyraznie wyczuwalna pod pepkiem a teraz jest nisko znow i jakby glebiej - pewnie dlatego Tadka nie czuje :/ brakuje mi tego smyrania :baffled:
zdjęcie (56).jpg

ah poza tym musze sobie kupic kostium jednoczesciowy dla ciezarnych, znacie jakis sklep online?

hej dziewczyny :)
co do zabiegów na włosy to ja się pokusiłam o farbowanie, pech chciał że poszłam do innego zakładu fryzjerskiego, nałożyli mi farbę innej firmy i prawie mi skórę na głowie wypaliło! minęły juz 2 tygodnie a do dzisiaj nie mogę zmyć farby ze skóry głowy! żałowałam strasznie że zmieniłam fryzjera a farba na pewno była z amoniakiem bo się smrodu nawdychałam... uważajcie na farby, najlepiej używać sprawdzonych bo nigdy nie wiadomo jak skóra zareaguje, tym bardziej w naszym stanie kiedy hormony szaleją!

IzaV, widziałam kilka na bonprix i c&a i sama przymierzam się do jakiegoś kostiumu, ale wolę przymierzyć :)
nie kupuję ubrań przez internet bo zawsze źle trafiam z rozmiarem :)

u mnie dzisiaj pogoda bardziej jesienna niż wiosenna. do tego doszły mi bóle w krzyżu i stawianie się macicy kilka razy dziennie. mam nadzieję, że wytrwam jakoś do poniedziałku ale mówię wam dziewczyny, nic a nic nie potrafię się przez to cieszyć dzidziusiem :no:

reklama
Dziękuje dziewczyny.
Ktr, a ja słyszałam od kadrowej, że jest dla nas taka opcja, że 80% płatny cały rok, trzeba tylko zdeklarować się dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu.

Fibi86 przecież podróż samolotem nie ma negatywnego wpływu na ciąże więc wszystko powinno być dobrze

Do góry