reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

domi87 - ale mnie pocieszyłaś :) Miałam nadzieję, że kremy pomogą :( Moja mama pomimo, iż mało przytyła to i tak rozstępów się nabawiła. Czy mnie też to czeka ???

reklama
Przepraszam :-p Ale niestety tu chodzi głównie o predyspozycje do rozstępów. Niektóre niczym się nie smarują i nie mają ani jednego, inne wydają fortunę na różne kremy, a rozstępy są :( Mimo wszystko warto się smarować. I nie musi Cię czekać to, co Twoją mamę - u mnie dla odmiany mama nie ma rozstępów, a ja mam ;-)

Maciejka ja za spodnie w C&A dalam 80zl a w H&M 90zl, a w happymam cena nawet ponad 200zl za ciazowki potrafi byc

To tak jak ja:-D

Nastaw się, że weźmiesz znieczulenie, że zadziała idealnie i nie będziesz kompletnie nic czuła tylko położna będzie mówiła Ci kiedy przeć i urodzisz w 2 godziny!!! Dużo moich koleżanek właśnie tak rodziło, szczególnie na Żelaznej:-)
Ja jestem coraz bardziej pewna, że moje znieczulenie działało źle. Naprawdę nie widziałam żadnej różnicy po podaniu go, żadnej ulgi. Ale tym się nie sugerujcie musiało być źle podane ( oczywiście też na żelaznej wtedy jeszcze za kasę w 2008 roku) i nikt mi nie wierzył, że nie działa! Przy drugim porodzie nie brałam bo miałam indukcję i poszło raz dwa, trzy.
Tośka of kors że chcę taką sesję! Chciałabym duuużo zdjęć w tej ciąży nawet jak będe gruba najwyżej będzie co palić potem:) Chętnie dam się sfotografować chociaż to łatwe nie będzie bo nie jestem fotogeniczna:/ możesz mi podesłać tez jakieś linki do tych znajomych pro to poszukam inspiracji:)

domi87, nie przepraszaj to był taki ciężki żart :) Po prostu zmartwiłam się tym, że to dopiero 15 tydzień a ja już mam rozstępy na piersiach!!!! Smarowałaś się jakimiś kremami ???

Ja zainwestuje w spodnie happymum. Strasznie mi się podobają. Od siostry dostałam jedne jeansy z h&m i rzeczywiście leżą bardzo fajnie, ale są za duże i mają za długie nogawki a mam ich póki co nie przerabiać, bo ona uwielbia te spodnie i zamierza w nich chodzić w kolejnej ciąży :)

Madziula27 ja mam skłonności do rozstępów i od samego początku ciąży używam emulsji do ciała dla kobiet w ciąży babydream by Rossmann. Jest niedroga, w sumie najtańsza jaką mieli i trochę miałam obiekcje, myślałam, że tanie to pewnie niedobre. A jestem z niej bardzo zadowolona, przede wszystkim super nawilża i przez 12h nie wysusza mi się skóra. Ja polecam tę emulsję, ale z drugiej strony każda z nas jest inna i inaczej reaguje i ma inną skórę :)

Poszłam dziś na łatwiznę i usmażyłam naleśniki na obiad. Zjadłam aż jednego naleśnika żeby uniknąć wczorajszych przygód, które Wam opisałam. Resztę zjadł Mąż :)

Zbieram się do doktora :)

Aaaaa Madziula jeszcze odnośnie tej emulsji to kupiłam ją, bo jako jedyna miała zapach, który mnie nie mdlił i nie wymiotowałam;)

Ostatnia edycja:
Fibi86 ja tez odradzam złote tarasy:) nawet do kina nie lubię tam chodzić. A co do dobrego jedzenia to wybór jest zależy co lubicie:) Margo przebicie pęcherza w ogóle nie boli. Ja mało nie umarłam jak zobaczyłam tą wielką igłe ale nie poczułam nic tylko ciepły płyn który ze mnie wypłynął.
Jeśli chodzi o studentów przy porodzie to możecie wszystkich odsyłać do mnie. W kupie raźniej! Ja mam znieczulice na tym punkcie poza tym jak się mają nauczyć jak sobie nie popatrzą. Jak rodziłam na kasprzaka moją córkę w tej wieloosobowej sali, której mi współczułyście to był to jeden poród tego dnia i na sam finał przyszły wszystkie pielęgniarki, położne, jakieś studenty i nawet pani co podłogę myję;) dopiero po fakcie ich zauważyłam i niektórzy byli autentycznie wzruszeni. Moim zresztą marzeniem jest też zobaczyć przyjście dziecka na świat:-)
Ja dziś zajrzałam do H&m. Przyzwoite spodnie były od 79zł Myślę, że w jedne można zainwestować.

reklama
Maciejkaa ja mam i u mnie głownie dzieci korzystają albo na wyjazd bierzemy (montuje na zagłowkach i w razie trudności odpalam im bajki). Jeśli masz dotykowy dość duży telefon i lekkiego laptopa to ipad jest tylko dodatkowym gadżetem

Do góry