reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry:-)

Aleksandra jakbym miała taką piękną trasę do chodzenia - 7 też by mi nie przeszkadzało. Taką zimę lubię, śnieg+ słońce.

Agal ja bym poczekała z badaniem do skończonego 20 tygodnia, to badanie poza frajdą z oglądania dziecka służy sprawdzeniu czy wszystkie organy są w porządku, dlatego lekarze zalecają przeprowadzenie go między 20 a 24 tc.
Ja chcę iść po 22 tc.

Fibi dlaczego nie ma szans? Dobrze kojarzę, że Twój mąż jest lekarzem? U nas szpitali pod dostatkiem;-):-)

Loleczka współczuję rozczarowania, a o płytę moim zdaniem powinnaś się bardziej stanowczo upomnieć. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś po porodzie dostał:eek:

Franek zdrówka, wcinaj czosnek:-)

A ja w nocy zaliczyłam kolejną migrenę:-( niestety konflikt z teściową nie skończył się, tak mnie zdenerwowała, że przeryczałam pól dnia i skutkiem był ból głowy, który zmienił się w migrenę. Na szczęście zimne okłady z octem pomogły.

reklama
Mam pytanie do mam, które już mają jednego Stworka w domu: jakie macie plany porodowe? Co wtedy ze starszakiem?

Dziadkowie, o ile przejdzie mi na nich złość i będę się do nich odzywać;-):-D Chwilowo jedni i drudzy mają minusy. Tak to jest jak się zdenerwuje kobietę w ciąży.

Jak rodziłam Kajtka to - ponieważ było już dwa dni po porodzie i stwierdziłam, że czas najwyższy urodzić:-D- zawieźliśmy Stasia rano w niedzielę do dziadków, po czym cały dzień " pracowałam" nad przyspieszeniem porodu i o 21.00 urodziłam Kajtusia. Teraz też mam taki plan:-D

Ostatnia edycja:
Hej Wam :-)

U mnie zimaaa

co do pepco - jestem uprzedzona. Body jak sobie przypomnę to się mega rozciągały przy szyi i mnie to strasznie wkurzało..

A robicie zakupy w textilMarket? Ja bardzo lubię :) zakupy dla domu i dla całej rodziny. To jest mój ulubiony sklep. Ostatnio tam właśnie kupiłam sobie bluzkę akurat na ciążę ;-)

A jeśli chodzi o poród to zależy. Jeśli akurat będzie u nas pomieszkiwać teściowa-to z nią. Jeśli nie to zawieziemy go do moich rodziców :-)

Pandora, płytkę dostanę po porodzie o ile się o nią upomnę....:eek:
Ano widzicie dziewczyny, każdego dnia się człowiek uczy...szkoda tylko, że na własnych błędach....:cool:

Aleksandra Maria nie zazdroszczę tych temperatur, ja juz mam dosyć zimy.....:cool:

Mejdia, musialo być fajnie na spektaklu... z chęcią sama bym się wybrała jak bym mieszkała w Wa-wie:tak:

Izka, dobrze, że nie doszło do najgorszego:szok:

Agal, ja byłam wczoraj na 4d i wszystko było fajnie widać - całą dzidzię. Jestem na podobnym etapie ciąży jak Ty:tak: Im dzidzia większa tym mniej się zmieści na ekranie;-)

Cwietka, ja w mieście, w którym będę rodziła mam teściów, więc myśłę, że jak sie zacznie to "po drodze" podrzucimy go tam:cool2: chociaż mam stresa bo jak do tej pory więcej się moi rodzice zajmowali synkiem i jak zostawał na noc to u nich... no ale na te pare godzin chyba teściowie dadzą radę, a synek nie będzie miał traumy....:cool2: a swoją drogą teściowie jeszcze o moich planach nie wiedzą ;-) Potem zajmie się nim mąż....

Toska, współczuje migreny, a jeszcze bardziej teściowej, która potrafi Ci tak krwi napsuć....

Dziewczyny padam, zakupy mnie wykonczyly... Teraz odpoczywam
ale jadlam pyszne jedzonko na Ursynowie w restauracji tajskiej Jasumi badz Jasumin, jak dobrze kojarze :-D
Maciejkaa ja mam taki sklep u siebie w miescie ale nigdy nie robilam tam zakupow, ale znajoma kupuje tam ubranka i bielizne dla swojej coreczki i jest zadowolona

dziewczyny czy mozna nam jesc ser plesniowy?? Bo juz sie zakrecilam :confused:

Loleczka - współczuję lekarza ..

MadziaSek - Sery pleśniowe nie są wskazane, bo są wytwarzane z niepasteryzowanego mleka. Ale są dostępne i takie z pasteryzowanego mleka. Trzeba czytać skład produktu :-)

Ale mnie dziś popołudniu złapała ZGAGA :-(

Dobry wieczór. Kto się boi pająków? chyba idzie wiosna bo pierwszy paskud już był u mnie w domu:wściekła/y: Ja się strasznie boję:zawstydzona/y:
Jeśli chodzi o opiekę nad dzieciakami podczas porodu to ja poprzednim razem miałam indukcję i dzięki temu bez problemu miałam z kim zostawić synka a teraz pewnie zorganizujemy dziadków ale nie wiem czy dopiero jak ruszy akcja czy zabiorą dzieciaki wcześniej...

Madziasek - sera pleśniowego z mleka niepasteryzowanego raczej u nas nie kupisz. A przynajmniej musiałabyś się nieźle naszukać, żeby taki znaleźć ;-) A to nie o pleśń chodzi, a o pasteryzowanie mleka. To już oscypek bardziej niebezpieczny.

Kurcze, fajnie, dziewczyny,macie z tymi dziadkami na miejscu/mogącymi dojechać i się starszakiem zająć. Ja jestem w małej kropce. Mam na miejscu siostrę, ale ona na początku sierpnia (do 14.08.) musi jechać do domu naszych rodziców, bo rodzice wyjeżdżają na wakacje i ktoś musi futrzaki tam karmić. Ja mam termin na 17.08, więc niby spoko,ale co jak się poród zacznie te kilka dni wcześniej? Mama mi zaproponowała, że wezmą Córencję ze sobą na wakacje, ale nie wiem... Co byście na moim miejscu zrobiły?

reklama
Do góry