reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Ewcik zostalas kierowanie na echo serca płodu??
U nas na usg wyszła niby arytmia i lekarz dał mi skierowanie do szpitala na echo serca płodu. Okazało się że malutka ma zdrowe serduszko i jest wszystko oki :))

reklama
Ewcik nie martw się, serduszko na tym etapie jeszcze się rozwija i ma prawo trochę zwalniać. A na połówkowym wszystko było ok? Tzn. Budowa serca?

Loleczka mój Staś póki nie poszedł do przedszkola, to też nigdy nie chorował. Niestety później jak już zaczął to przeszłam bardzo intensywny kurs z opieki nad chorym dzieckiem i diagnozowania czym się przejmować a czym nie:-D nektórzy pediatrzy każą brać przeciwgorączkowe np dopiero przy 38,5. pilnuj, żeby mały dużo pił, to wysiusia wirusa;-) i trzymaj się dzielnie przy tej pierwszej gorączce;-):-)

M.lena myślałam o takim zwyczajnym bikini tylko dwa numery wieksze:-D
Nie wstydź się swojego brzucha, ludzie patrzą, ale wydaje mi się że z sympatią:sorry: ok, moźe w 9 miesiącu jest już gigantyczny, ale teraz jeszcze mamy ładne, zgrabne brzuchy i trzeba się nimi pochwalić.

Chrobek ja mam tak samo;-):-D

allme nie dał mi żadnego skierowania, nic nie mówił o dalszej diagnostyce.. to nie jest mój lek prowadzący, poszłam, żeby zweyfikować to co moja ginka na połówkowym mówiła, a tu takie coś wyszło :baffled:

toska w budowie serca wszystko ok, komory, przedsionki, aorta, pień płucny..

Eweli ja się nastawiałam na łososia cały tydzień :/ no, ale jak tak dalej mi pójdzie to nic dziś nie ugotuję :/ a szkoda, bo ryba zdrowa! Oooo! ;-)

Dziewczyny, pamiętam jak mi siostra mówiła na początku ciąży, że może się zdarzyć arytmia u dziecka, ale uspokajała mnie, że nie mam wtedy panikować, bo takie rzeczy się zdarzają.
To na pewno nic przyjemnego i każda matka wtedy się martwi, ale proszę Was tylko kochane bez paniki, bo to gorsze dla dzidziusia.

Ostatnia edycja:
basia ja mam też taki kłucia w szyjce, właśnie jakby ktoś szpilkę wbijał i tak po środku brzucha też mi się takie coś zdarza, więc skoro tyle dziewczyn to ma to chyba normalne i nie ma co się przejmować :)

laseczki ja dzisiaj wizytuję o 14:30 więc trzymcie kciuki, ale skoro wczoraj z szyjką było ok to myślę, że dzisiaj mój gin co najwyżej zwiększy mi dawkę fenoterolu na twardnienie i pewnie będziemy odstawiać duphaston ehh ciekawe czy nie będzie po tym żadnych cyrków :)

Witam przy herbatce :-)

Moje maleństwo kopie coraz częściej i coraz mocniej hihi aż brzuszek podskakuje :-D często się tak jakby wypycha ze czuje taki nacisk. Lubi też się ze mną bawić i opowiada na moje zaczepki a jak za nim zatęsknię to go budze i już go czuje :-) cudowne uczucie :-D

Pepek jeszcze na swoim miejscu ale coraz płytszy..

Dziewczyny zauważyłam ze często myślicie mnie z Maciurka hihi - Maciurko jednoczmy się :-D

Jutro idę do dermatologa. Udało mi się wbić na miejsce innej dziewczyny :)

Margo - Boże współczuję Ci. Ja wcale nie miałam mdłości więc tym bardziej Cie podziwiam ..

M.Lena - ja też z tych co nawet uda się będę krępować latem pokazać a co dopiero strój założyć

Chrobek - uła to gorąca z Was para :-D mnie nie można dotknąć jak spie :p

Ewcik - nie martw się :) serduszko jeszcze nie jest do końca usprawnione i ma prawo płatac figle ale niczym to nie grozi - tak mi gin powiedziała.
A na obiad - ziemniaczki jajka sadzone surówka z warzyw ?

Izka - &&&&

Ostatnia edycja:
Ewcik mój lekarz zrobił z tego aferę i kazał mi jechać do centrum zdrowia matki polki bo mają najlepszy sprzęt. Leżalam 3 dni w szpitalu. Dał mi skierowanie. Skontaktuj się może że swoim prowadzącym. Będziesz spokojniejsza! Mnie też mówili że serduszko może zwalniać a położenia w szpitalu mówiła że nawet jak kobieta jest przeziebilam to do tego stopnia może to wpływać na maluszka. Także będzie dobrze ale trzeba to sprawdzić.

A słuchajcie hehe :)) wczoraj późnym wieczorem ja już spalam a mąż oglądał tv :)) obudzilam się Ok polnocy i przylapalam męża że wcina moje chipsy :)) no i z sypialni krzycze do niego żeby nie zjadł wszystkich.. No i chyba obudzilam mała bo nagle po moim krzyku zaczęła podskakiwać :))
To jest możliwe że mój krzyk ja obudził czy taki zbieg okoliczności??

Ostatnia edycja:
reklama
Allme oczywiscie ze malenstwa na tym etapie reaguja na nasz glos, ja czesto mowie i spiewam malemu, tak wiec Twoj krzyk mogl obudzic mala, albo juz dawno nie spala i tak zareagowala na Twoj glosik :-D

Do góry