• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

karolaola, niestety nie. Ale puchłam na potęgę, lekarz rozkładał ręce, bo wiedział że choćby się skichać to 3kg na tydzień to w ryj dużo nawet jakbym tylko siedziała i jadła. Dlatego miałam iść m.in. na obserwację, ale szybciej urodziłam ;-).

reklama
Mi w sumie tylko stopy puchną, ale tak, że kostek nie widać...
To dobrze, że Li urodziłaś wcześniej, bo może i kolejne kg byś mogła doliczyć...
A w którym tyg urodziłaś?

karolaola-ja mam już ubraną pościel i leży w łóżeczku ale wszstko przykryłam kocykiem aby sie nie kurzyło :tak:
gabiczek-to synus ma juz ładna wagę -gratki!!!!
ja przytyłam już 14kg. ale chyba tylko w brzuchu bo wogóle nie widać tych dodatkowych kg.:-)
mlodam -pewno,że dasz rade co masz nie dać :tak:już końcówka ,trzymaj sie dzielnie ja też juz po woli wysiadam ale powtarzam sobie ,że jeszcze tylko góra 2 tyg.:-)mi puchną tylko dłonie a dokładnie palce u dłoni jak zawsze nosze ful złota to teraz nawet nie ma mowy aby obrączka się wcisneła a gdybym juz na siłę wepchneła to chyba by mi musieli piłą do metalu rozcinać aby ją ze mnie sciągnąć :-D paluszki u dłoni wygladają jak małe paróweczki :-D to cos nowego u mnie bo zawsze taki patyczaki :-D

LANA tylko Ty już jesteś tak daleko, a ja mam jeszcze trochę i nie wiem czy nie za szybko ją ubiorę? aaa i bardzo jestem zadowolona z tego drefta- jednak się sprawdził :tak:
taycia kocia by się ucieszyła jakbyś jej tak ładnie pościeliła:-D

ja pościel założyłam tydzień temu i łudzę się że długo nie będzie musiała czekać. Umyłabym okna żeby wspomóc synka w podjęciu decyzji o wyjściu na świat, ale zwyczajnie mi się nie chce. Nawet siedząc się pocę

Boże dziewczyny czy to tylko ja taki klops jestem:zawstydzona/y: pamiętam że na początku ciąży ważyłam 70 kilo i tak było przez długi czas :tak: , później trzymałam się wagi 85 i nawet nie zauważyłam kiedy dobiłam do 99 :szok: :szok: :szok: :szok: :szok::szok: :szok: :szok: :szok: :szok::szok: :szok: :szok: a to naprawdę kwestia 3 tygodni może więcej. więc skoro teraz jestem w 36 tygodniu to boję się pomyśleć co będzie do końca :wściekła/y: :confused: :baffled:

karolaola ja również mam już pościel (tydzień temu założyłam) i też stałam przed takim dylematem jak Ty. Jednak pościel już ubrana ale przykryta kocykiem. Z ochraniaczem się jeszcze wstrzymałam i baldachim też czeka wypracowany i przykryty kocykiem - smyk się wykluje to tatuś zamątuje ;)

Kurcze ale się nudze !!! Gabiczek też bym okna umyła ale również brak checi :baffled: aaajjj !!!!

Przyszedł mój antyszczekacz....ale za chiny nie umiem go ustawić hehe:confused:
W każdym razie działa bo jakiś przycisk testowy jest i jak włączyłam to mój pies nie wiedział co się dzieje i uciekł haha:-D a teraz chodzi obok mnie i dziwnie sie patrzy:-)
Marzenixxx-ANTYSZCZEKACZ na mojego psa chyba nie działa jest włączony od 3 dni i skubaniec jeden dalej szczeka jak go włącze nie na te ultradźwieki tylko takie słyszące dla nas to trochę boi sie tego hałasu i mniej szczeka mam nadzieję ,że jednak przestanie szczekac ale chyba mam za duże wymagania jeśli chodzi o mojego psa to jakis ewenemet :-(
mucha,cokies-dzwoniłam dziś u mnie do MOPR-u boo tam dają becikowe i dokumenty które trzeba złozyc to :
-wniosek ,który u mnie odbiera sie w uRZĘDZIE STANU CYWILNEGO odbiera sie przy okazji odbioru aktu urodzenia
-2 dowody osobiste (Twój i męża)przynosi osoba ,która przynosi wniosek
-odpis aktu urodzenia dziecka.
Babka mi powiedziała m,że jeśli wniosek z dokumentami wpłynie do 10 sierpnia to wypłata świadczenia dotrze do mnie do 15 sierpnia ,mogą przelac na konto.
Jeśli chodzi o akt urodzenia to np.mąż idzie do Urzędu Stanu Cywilnego z Twoim i swoim dowodem osobistym i taki akt urodzenia otrzymuje na miejscu a pesel do 2 tyg.a i musi mieć przygotowane 2 imiona dla dziecka.Jeśli ślub braliście w innej miejscowości niż w tej której teraz mieszkacie to potrzeba również odpis aktu małżeństwa.
JJ-witaj ponownie!!!!:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry