reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Wiecie,co?

Ja wam przywioze wiosne... u Nas dzisiaj +10'C... poza tym mamy wiosenne czapki dla chlopakow, zimowych rzeczy juz dawno w sklepach nie ma...chyba kupie szybko cos na all. Wylot juz w czwartek. Poprosze o kciuki za bezpieczny i mily lot. Lecimy o 17:00.

Bishopka - nie wiem kiedy masz termin,ale to chyba juz za niedlugo ,co? Jejku Babinko, trzymam za Was kciuki dziewczyny!!! daj Nam znac jak juz bedziesz po :tak:

reklama
Taycia dawaj wiosne do Bydgoszczy i okolic :tak:
u nas sprawa wyglada tak , że koniec końców Agacioch dostał antybiotyk - tamte gorączki odpuściły i po 5 dniach nawrót gorączki ale już brzydkim kaszlem i katarem - 5 wizyta u lekarza w ciągu 13 dni - całe szczęście, że niedaleko domu mamy taką dyżurną przychodnie co przyjmuje w soboty, niedziele , święta i jest cała dobę. w niedziele o 7 rano bylismy już u lekarza bo miała ostre zakarzenie górnych dróg oddechowych. teraz gorączka już minęła - walczymy z katarem i kaszlem- całe szęście mała jest pogodna, skora do zabaw, śpi i je ładnie0.

Wasze dzieci też mają fazę na ubieranie czapek, opasek, okularów ? moja ubiera i leci do lustra zobaczyć jak wygląda :-)
P3172311.jpgP3161879.jpgP3162016.jpg
P3172390.jpg

Załączniki

• P3172390.jpg
    P3172390.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 39
  • P3172311.jpg
    P3172311.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 51
  • P3161879.jpg
    P3161879.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 45
  • P3162016.jpg
    P3162016.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 40
taycia - trzymam kciuki za udaną podróż i wypad do PL. Co do mowienia SZymka to sie nie przejmuj - kazde dziecko ma inny tryb rozwoju (jedne sa lepsze ruchowo a drugie wiecej gadaja)
a propos telewizji to znależliśmy bardzo fajny program dla dzieciaków na PULS2 Świat zwierząt
Pflaume - oj to sporo was na mieszkaniu chyba i pewnie stad ta Towja myslenica nad Wasza przyszloscia ?
Karolaola - oj będzie Marcelinka wpatrzona w Igorka jak w obrazek! Karolina na starszego kuzyna patrzy z takim podziwem że nie do uwierzenia aż.Jak tam po wizycie u pediatry z Małą?
Tonya - zdrówka dla Danielka. Super mamuśka jestes to i sobie dobrze radzisz :D
karolap - no i jak "wymiary" małej?
aanka - każdy bąbel ma lepsze i gorsze dni a teraz ogolnie ciezki czas przed nami bo maluchy jeszcze nie umieja poradzic sobie ze swoimi negatywnymi emocjami
BIshopka - tzrymamy kciukasy!
agulaula - fajowe zdjecia szczegolnie to w okularach. w sumie moze to i dobrze ze skonczylo sie infekcja bo tak przynajmniej nie masz stresu co to bylo - po prostu jej organizm juz walczyl zanim objawy sie pokazaly.Dzielna dziewczynka!
Karol też uweilbia zakladac rozne rzeczyi tak chodzi poubierana w szalik,czapke, rekawiczki po domu. a zeby sie odczepila od moich okularow to kupilam jej takie malutkie przeciwsloneczne niby. A no i u nas buty kroluja i mala ubiera moje kozaki na obcasie np albo w taty trekkingach chodzi :) a od wczoraj ma manie przesuwania kzreseł w pokoju

Oj biedna Agatka, zdrówka dla Niej, Agulalula.

Kasia też ma taką "faze" szczególnie na czapki i buty :-) Małe modelki nam rosną...

Tonya, tak ogólnie to mieszkamy w 5 (my we 3 i moi rodzice) + suczka. Mamy 3 pokoje, Kasia ma swój, my swój i moi rodzice swój. Od września mieszka z nami rodzina siostry (dodatkowo 5 osób)... Siostra, czeka na swoje mieszkanie. Miejmy nadzieje, że do maja dostaną i będzie luźniej, a my zaczynamy remont...

A rozmyślenia to tak ogólnie ;-)

Ostatnia edycja:
Taycia udanego wyjazdu, lotu, imprez i spotkań z rodziną!!!! No i tą wiosnę przywieź koniecznie, choć dziś w Bielsku jest całkiem wiosennie, no ale ponoć tylko dziś.

Karolaola fajnie, że tak pozytywnie u Was, oby tak dalej :)

Pflaume jak Wy się mieścicie na tych 3 pokojach???!!! Szczerze podziwiam i oby faktycznie w maju się Wam zluzowało, bo na pewno lekko nie jest.

Flower Ty jak zwykle każdemu coś dałaś radę odpisać :)

Wczoraj byłam na kontroli z Danielkiem i oskrzela czyste, leki do końca tygodnia wycofujemy, ale niestety Arturowi dziś coś leci z nosa - załamałam się....jak to kolejna infekcja, to Daniel jest znowu zagrożony...a przecież mój Arturo nigdy nie chorował i nie chodzi nigdzie, gdzie miałby coś łapać...
Teraz jeden śpi w łóżeczku (ten starszy) drugi w wózku na balkonie, bo przez ten katar Arturkowy wolałam na spacer nie wychodzić, choć tak pięknie wiosennie dziś 10 na plusie i słoneczko. Czas zjeść obiadek, bo potem to na zimno wcinam :-D

Bishopka pamiętam i kciuki trzymam!!!!!

Karolaola chyba nam nie pisany ten roczny macierzyński...:no:
Anka nasze dzieci wcale nie grzeczniejsze, też różna okresy mają, trzeba przetrwać ten gorszy czas i pamiętać, że na pewno minie.

Tonya, jakoś się mieścimy ;-) Rodzice oddali siostrze swój pokój. Jest duży i mogą swobodnie spać. Rodzice śpią w naszym pokoju, a my u Kasi. Ona w łóżeczku, a my na łóżku (bo już ma kupione zwykłe do spania ;-)) To i tak te ich mieszkanie u nas się już sporo przedłużyło, ale nic nie poradzimy. Czekamy, aż będą mieli swoje M.

Hej Babeczki!

Przyszlam sie pozegnac. Mam nadzieje,ze nie na zawsze :-D:-D wyjezdzamy jutro o 11, na lotnisku bedziemy kolo 14, samolot 16.50 . Planowo w Polsce kolo 21 czyli czeka Nas mega dlugi i wyczerpujacy dzien.

Pod reka mam Validol :tak: no i oby ta podroz przebiegla w miare sprawnie i bezpiecznie.

Agulaula - ach,moglabym patrzec na Agatke i patrzec...ale z niej sliczna laleczka :*

Tonya - oby Danielek juz nic nie podlapal,a Arturkowi duzo zdrowka!

Pflaume - to sporo was jest,ale bynajmniej wesolo :tak:

Trzymajcie sie Mamuski i do uslyszenia :tak:

Taycia Agatka wyzdrowieje , Ty będziesz w BDG spotkamy się na spacerze , jak już będziesz miała dość teściowej ;-)
Tonya zdrówka dla chłopaków.
Flower u nas jazdy na buty jeszcze nie ma może dlatego, że chodzenie dopiero u nas ledwo opanowane ;-) ale jak sobie pomyślę , że na sezon wiosna-lato trzeba Agacie kupić kapcie domowe, buty takie jakieś za kostkę, kalosze, sandałki i jakieś ładniejsze lakierki (mamy 3 śluby w tym roku ) i ile to będzie kosztować :szok: to będzie miała co przymierzać :-D obędzie się bez chodzenia w mamy obcasach - zresztą nie ustałaby w moich ;-)

reklama
taka piękna wczoraj pogoda a ja zamiast pobiegać z małą po podwórku musiałam na POlicji zeznawać w sprawach służbowych :(
dzisiaj idziemy na kontrolne badanie słuchu choć kompletnie zbędne się wydaje ono no ale jak mus to mus

Tonya - mój sekret to notatki - post pisany w osobnym oknie podczas czytania :D
a macie może w domu nebulizator? polecam bardzo gorąco - każda infekcja szybciej przejdzie a i można profilaktycznie inhalować zwykłą solą fizj albo jakąś solanką
Pfalume - a nie ucieka Wam z łóżka wieczorem? nasza zasypia sama w pokoju i powoli pzryzwyczajamy ja do duzego lozka (na stale ma wyciagniete szczebelki te ruchome). hehehe rano często zastaję ją na środku dywanu w sowim śpiworku bawiącą się czymś :)
taycia - odzywaj sie z Polski :)
agulalua - robisz przepiękne zdjęcia i na pewno masz ich jeszcze duuużo wiecej więc wrzucaj cześciej małą Agatkę bo aż miło popatrzeć (i na modelkę i na same fotki)
aanka - nasza też wiercipieta wiec "krepujemy ją" w spiworek :D a ja śpię spokojnie wiedzac ze sie nie rozkopala. ja oddaje 1% na fundacje szpitala dzieciecego w Prokocimiu gdzie ratowali Karolcię po urodzeniu

piszecie o 5 a my mamy w zasadzie tylko jedynki (za to ogromniaste są) :-Dno i gdzies tam sie gorne chyba 4 wyzynaja od jakichs dwoch mies (juz w polowie wyszły) a poza tym cisza - rany ile jeszcze pzred nami!

jakoś w ogóle tych zbliżacjących się świąt nie czuje ...

Do góry