• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie:-)

U mnie też piękne słoneczko i tak cieplutko. Ja na zakupy jutro się wybieram, bo dziś poszłam bez portfela:eek:

karolap rozejrzyj się na all tak jak Oli mówi ja wczoraj przeglądałam i idzie super spodnie kupić tylko w rozmiar trzeba trafić.

Mi dzisiaj przyszły legginsy z H&M nówki, ale takie 60den dwie pary za 25zł z przesyłką. Czekam jeszcze na takie rajstopy ciążowe i zwykłe legginsy, bo niedługo dziny porzucę. Mam jedną parę i nawet nie wiem czy kolejną będę kupywać skoro tak cieplutko już.

To ja chyba źle liczyłam tygodnie skoro Oli na suwaczku ma 20 czyli zaczyna 21 a ja mam 17 czyli zaczynam 18?

reklama
domyslam sie ale ja boje sie przez neta kupowac - jestem niewymiarowa, zawsze mialam problem z kupnem spodni, bo np niby duzy rozmiar a w tylu nie chcialy przejsc, albo w pasie oki a w udach jakby zarz mialy peknac masakra mowie dlatego boje sie bez przymierzania kupowac

to nic takiego.
spodnie masz w większości zmierzone w pasie, w biodrach i w udach,
ja zmierzyłam swoje dobre spodnie i szukam pod ten wymiar.

Tylko raz kupiłam złe spodnie- były na teraz akurat- więc no.. dobre były, ale na teraz.
Nic wiele luzu.
Wcześniej pytałam sprzedawcy co w takim razie i mówił, że bezproblemowo wymieni, no i wymienił ;)

Zasada nr 1- dobrze wymierzone spodnie na aukcji (biodra + udo)
zasada nr 2- uzgodnienie ewentualnej wymiany

Cześć Dziewczyny!
Ja kupiła sobie jeszcze jedne spodnie ciazowe w hmie, ale mam tylko jedne dżinsy, a resztę takich cienszych,ale odkąd mam ciazowe nie umiem wyjść w innych, taka wygoda ;) ale będę ta co pierwsza będzie narzekać na to, ze ciężko z brzuszkiem, mi już jest ciężko :p
no i ta kość ogonowa znowu mnie boli!
Jadę dzisiaj po sukienkę do jednego salonu! 3majcie kciuki zebym coś kupiła!!!!!
Dzisiaj jest ostatni dzień mojej umowy na okres próbny no i powiedzieli,ze jutro spokojnie mam przyjść do pracy :))))

Karolap w hmie są naprawdę świetne spodnie ciazowe! Może pójdzie sobie zmirzyc kilka modeli, a pózniej poszukaj na Allegro, bo jest tego sporo no i dużo taniej :)

Z tego, co się orientuję to liczy się pełne tygodnie, więc Karolaola, masz 17t.c. a nie 18.:tak:
Karolap czasem warto zaryzykować i kupić spodnie na allegro. Ja kupiłam ciążowe nexta za 25 zł - nówki prawie i są ok. Tak jak marcelina mówi - wymierzyć się tu i tam i spróbować coś niedrogiego kupić.
Oli, dobrze, że z Młodym już lepiej. I jednak masz u siebie jakąś kuchnię, bo zupki gotujesz?
A85 życzę udanych zakupów sukienkowych i gratuluję dobrych wieści a propos pracy:tak:

To ja już nie wiem, ale właśnie już kilka razy czytałam jak dziewczyny piszą, że są w 18np a na suwaczku 17 i pare dni np. I to nawet w naszych sierpniówkach. A już chciałam się cieszyć, że możemy mówić, że mamy tydzień więcej;)

Dokładnie dobrze wymierzone spodnie to podstawa i na większości aukcji sprzedający podają wszystkie wymiary. Wczoraj chciałam jakieś upolować, ale bieda z rozmiarem...

ja tez mam zawsze problem ze spodniami, zwykle ciasne w udach a pasie luzne...i niestey ciazowa rozmiarowka w hm jest kompletnie nie dla mnie, przymierzlam chyba wszytskie ich ciazowe modele i w udach na styk a w pasie luzne, nei mowiac o wielkosci samego pasa ciazowego ktory z kzadym romziarem jest coraz wiekszy :/
Ale faktycznie udało mi sie zakupic jedne spodenki cizowe na all na podstwie porownania wymiarów bioder i ud z moich dotychczaoswych dobrych spodni i kupione nawet daja rade :/

Oli- mi tez cały czas cos leci z rak i o wszystkim zapominam co denerwuje P. bo u nas to ja jestem glowa rodziny i zwykle wszytsko kontroluje a teraz dupa :)

karola- ja mówie o tydzie wiecej, tzn. jak widzisz na moim suwaczku jest 18t2d to dla mnie znczy ze juz mi leci tydzien 19-sty i chyba wiekszosc z nas tak mówi

Ja tam w każdą sobotę "świętuje" nowy tydzień, równo na 17ty będe u gina rano :-)

ja mam problem z kurtką spacerowo-psiową :confused2: okazało się, że wiosennej nie zapnę w brzucholcu i co teraz nie wiem.. bo normalnie mam problem (przez cycki) żeby kupić a co dopiero teraz jeszcze większą.. :cool:

reklama
Dziewczyny, słonko świeci więc naszły mnie wakacyjne fantazje (a co :))). I tu mam do Was pytanie - czy Wy zamierzacie ruszać się gdzieś wakacyjnie przed porodem? Ja bym w połowie maja pojechała sobie na parę dni nad nasze morze - trasa na parę godzin z Warszawy, ale zaczynam się zastanawiać - ryzykowne to posunięcie czy nie? Czy przy założeniu, że z ciążą będzie wszystko ok, taki wypad w 7 miesiącu to jest akceptowalny pomysł czy ryzykowna fanaberia?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry