• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Zaczęłam szperać i chyba masz rację!!!Chyba, że była jakaś zmiana, muszę teraz znaleźć odpowiedni artykuł i zaniosę wydrukowany do stomatologa - ciekawe co ona na to.

dziewczyny chyba się dokopałam do rozporządzenia na stronie NFZ http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal1_swiadcz_gwaran_03082010.pdf zaraz wydrukuję i jutro zaniosę na wizytę! Jak wrócę dam znać jaki wynik. karolaola jeśli uratujesz moje 600zł to normalnie chyba pojadę na Śląsk Cię wyściskać!

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie stomatolog poinformowała o tym, ale w tej ciąży jeszcze nie byłam więc nie wiem. Jestem ciekawa miny lekarki jak jej pokażesz te pismo, o ile jest aktualna ta 'ulga':tak:

młodamama witam:-)

jest to aktualne ze kanalowki w ciazy sa darmowe ja tak mialam w pierwszej ciazy ze nie wiedzialam i za trutke zaplacilam ale zanim doszlam na nastepna wizyte to wpadlo mi to w rece tez ze jest darmowe to nie wierzylam ze mnie oszukala a mowilam ze jestem w ciazy jak tylko weszlam w razie lekow jakis itp to jak jej powiedzialam to glupa przypalila ze nic nie powiedzialam i z wielka laska pieniadze mi oddala ale z usmiechem na twarzy wyszlam z tamtat i u innego sie leczylam

Blackberry cieszę, się że mogłam pomóc. Nie wpadłam wcześniej na to, żeby to napisać tylko po poście Marceliny... Wydaje mi się, że ustna informacja, że słyszałaś, że takie leczenie jest darmowe wystarczy, ale na wszelki wypadek wydrukuj to pismo i jak lekarz swoje to mu pokażesz. A dziewczyny, które zapłaciły domagajcie się zwrotu...

Witaj mlodaMama1987, widze ze ten sam rocznik:)) Co de dentysty to ja tez musze sie wybrac ale panicznie sie boje... Odkladalam i odkladalam wizyte a teraz sie juz nie wywine. Zazdroszce wam tego spokoju bo ja umieram ze strachu w poczekalni u dentysty, wogole boje sie panicznie:/

A ja jeszcze sobie zagladnelam tu do was przed spankiem :-)

Witam nowe mamusie Bishopka,mlodaMama1987 ;-)
dziewczyny z wizytkami na jutro,mam nadzieje,ze ktoras dowie sie czegos na temat tych twarniejacych brzuszkow..ba ja wizyte dopiero za 2 tygodnie no i oczywiscie powodzonka.

Mnie tez dentysta czeka,bo czuje,ze z dwoma zabkami sie cos dzieje..ale to dopiero za miesiac .:baffled:
Dzisiaj tez zrobilam ciasteczka z tej stronki co ja neilaa podala i musze przyznac,ze wyszly pyszne,a stronka super,takze POLECAM! :-p
cookies wracaj do zdrowka.

Dobrej Nocki .

Witam wszystkie ranne ptaszki i te mniej ranne tez.po 2 dniach hehe wagarow znowu dziś do szkoły,ale zdecydowanie wagary nie smakują tak samo słodko jak kiedyś...bo teraz można a mówią " zakazany owoc ...."
Byłam wczoraj u lekarza ale takiego pierwszego kontaktu, bo u nas to taki prowadzi ciążę ....z twardniejacym brzuchem mówi ze wszystko ok,jeśli to nie boli i nie ma krwawienia...to trochę wcześnie na skurcze przygotowujące ale nie widzi nic zlego.serduszka tez posluchalismy - jak dzwon.do ginekologa za 2 tyg.wiec mu tez powiem żeby sprawdził długość szyjki macicy ,bo tak czytałam ze wszystko jest ok jeśli szyjka się nie skręca ani nie skraca.
Ale dziewczyny tez koniecznie piszcie co lekarze wam powiedzieli.

Witam z rana:-) u mnie niestety od samego rana pada..wrr ale szczerze to wole deszcz od śniegu:-) ja właśnie przy śniadanku...:-D

Dali to super jak wszytko wporzadku z maleństwem:-)

reklama
Monila jak zwykle pierwsza:)

Witam nowe mamuśki.
szuszu trzymam mocno kciuki:)
myszka mam to samo z dentystą. Jak siedzę w poczekalni to już się stersuje, a po wyjściu od dentysty to normalnie mam paznokcie powbijane w dłonie. Też odwlekam wizytę. Niby przed ciążą robiłam wszystkie zęby ale jak widać trzeba sprawdzić czy coś nowego sie nie wysypało.
A ja idę dzisiaj na basen. A później usg:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry