• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

KAROLA ja wysuwam podobne wnioski jak Ty, nic nie wiem o szyjce ani o niczym innym a ostatnio nawet i dzidzi nie widzialam ani nie slyszalam wiec wlasciwie nic nie wiem, no przynajmniej krew mi pobrali...

trzymam kciuki za wszystkie broniace sie! ja w pierwszej ciazy zaczelam studia podyplomowe, ale juz z dzidzia nie kontynuowalam :zawstydzona/y:

MARCELINA udanej podrozy, milego weekendu i dobrego nastroju zycze!

co do siary u mnie niet, czkawki u bobo jeszcze nie wyczulam...

kurcze moze jestem lekkomyslna ale mysle ze podroz i parodniowy odpoczynek nie jest niczym zlym pod warunkiem ze sie dobrze czujemy...sama mysle o tygodniowym urlopie w czerwcu ale jeszcze nie wiem gdzie, kiedy i za co;-)

reklama
KAROLA ja wysuwam podobne wnioski jak Ty, nic nie wiem o szyjce ani o niczym innym a ostatnio nawet i dzidzi nie widzialam ani nie slyszalam wiec wlasciwie nic nie wiem, no przynajmniej krew mi pobrali...
ja mialam wizyte na koniec marca usg 20.04 , teraz wizyta 28.04 i tyle ze sreduszka posluchalismy a nastepne usg...... ok 30tyg ciazy masakra ( jak widac nizej jestem teraz w 23 tyg), a badanie ginekologiczne to mialam na pierwszej wizycie czyli ok 11tyg ciazy i od tamtej pory nic!!!!! trzeba to zmienic

Susumali, Karola- dołączam do Was dziewczyny .... ja ostatnie 'badanie' miałam chyba w lutym i nic o szyjce mi nie wiadomo tylko pytała się ginekolog czy brzuch mi twardnieje. Był to wtedy bodajże 13 tydzień... nikt mnie nie bada, nie sprawdza szyjki..w szpitalu miałam tylko USG.Teraz wybieram się do ginekologa w połowie maja i poproszę o przebadanie. Swoją drogą pewnie będzie kosztowało mnie to jak zboże,ale cóż... odpuszczę sobie USG :-( badanie krwi odpłatnie i tylko wtedy kiedy ja chcę ( nie ma ,że lekarz się zainteresuje) więc u mnie z opieką podobnie jak u Was...
A odnośnie podróży to niedawno jechałam 2 i pół h autokarem w jedną stronę , 4h zakupów i z powrotem i wszystko było ok...

karola, susumali ja chodzę prywatnie i co prawda mam badanie dołem zawsze ale badania krwi też robiłam w marcu a teraz mam spokój. Idę 23 maja i pewnie będą badanka.....jak nic nie ma niepokojącego to po co się kłuć co miesiąc ????

Marcelina a czemu ty chcesz tak bardzo tą cesarkę.....??? Ja ma -8 i -7 dioptrii na oczach i musiałam mieć zaświadczenie od mojego okulisty co i jak. Miałam badania na kondycję siatkówki i jest nówka nierdzewka i mogłam rodzić dołem. Teraz musze powtórzyć badania. Ja się tak panicznie boję "krojenia" jakiegokolwiek, że szok.......rodzenie SN nie jest takie złe......A na porodówce jak spytałam czy zdjąć soczewki i zobaczyli moje denka od butelek :-D to zaraz mnie chcieli usypiać a ja im zaraz zgodę okulisty wyciągnęłam....chyba bym się zahowywała jak histeryczka przy tym usypianiu...:baffled:

karola- ja chodze na NFZ i oprocz tego ze za kazdym razem siadam na fotel to moje wizyty nie wiele roznia sie od twoich..usg ostatnie mialm na pocztaku kwietnia nastepne tez dopiero po 30 tygodniu,na kazdej wizycie tylko slucham serduszka, badnia krwi mam co dwa miesiace (np. teraz nie dostalm zadnych skierowan) o wszytsko tez sie musze wypytac inna sprawa ze jak zadam pytanie to odpwoiedz uzyskam, chyba ciezko wymagac od lekarza zeby czytal mi w myslach i domyslam sie ktory temat mnie intersuje. I samo badanie to powiem szczerze ze nie wiem czy sparwdza mi na nim szyjke bo nic o tym nie mowi, osttanio to chyba tylko zajarzała w celu sprawdzenia czy nie ma infekcji bo całe badanie trafło moze z 15 sekund :/
Inna sprawa ze mi to chyba wystracza, nie mam duzych wymaga, lekarz sprawdzony bo dopiero co prowadzil ciaze moich dowch kolezanke a co miesiac 100zł za samo wizyte w kieszeni:)

Plafume -twoje dziecko bedzie dumne z mamy :). Słuchaj moj pierwszy syn ma ojca na wózku inwalidzkim i moim zdaniem jest i bedzie dzieki temu bardziej wrazliwy na innych ludzii napewno bardziej tolerancyjny i bardzo sie z tego ciesze :) Dasz rade kochana wierze w to i trzymam kciuki.
Dziękuję Ewa i mam nadzieję, że tak będzie jak piszesz ;-)

Witam sobotnio:-)
Ostatnio pytałam Was o siarę i wczoraj zauważyłam, że u mnie też się pojawiła, nie leci samoistnie, ale to na pewno to.. I o dziwo pisałyście o rozstępach... ja wczoraj zauważyłam kilka na prawej piersi... Dziwne, tylko na tej jednej mam:szok: Ogólnie nie wygląda to za fajnie, takie sine pręgi...:-(

A dzisaj czeka mnie najazd teściowej:wściekła/y: Na samą myśl o niej ciśnienie mi się podnosi. I to zawsze mnie nawiedzi jak mąż jest w pracy i mi nerwy psuję:-(

Dzień dobry Kobietki:-)
Ja wczoraj próbowałam coś wycisnąć z tych moich (jakże teraz fantastycznie dużych) piersi ale nic nie wycisnęłam. Nie przejmuję się też ewentualnymi rozstępami tak samo jak w nosie mam mój celulit, jedyne czego używam to najzwyklejszy dove. Uważam, że te cuda i bajery na rozstępy to zwyczajne wyłudzanie kasy.
Miłego dzionka:D
Pflaume dasz radę z teściową, a jak nie to tłumacz się ciążą;-)

Witam sie i ja:-)
Dominic ma racje Pflaume olej Teściową mnie też moja często podnosi cisnienie bo z nimi mieszkam, ale jakos cza zyc:p
Moj maly coraz mocniej kopie i szaleje co bardzo mnie cieszy oczywiscie:-)
Za to psu cos jest strasznie ciezko i glosno oddycha jest osowiala... mam nadzieje ze jeszcze nie zdechnie choc czasem dawala mi popalic...
Co do wizyt z Nfz mam zawsze dowciapne badanie wziernikiem sprawdzanie szyjki, wywiad co sie dzialo przez ostatni czas, nie wiem jak z usg bede miala bo ja chodzilam raz prv raz z nfz na wizyty i usg zawsze prv mialam ale osattnoo z nfz widzialam brala babeczki do badania wiec licze ze teraz mi zrobi;-)
Dzis pracwoity dzionek wiec nie wiem czy zagoszcze milego dzionka wszystkim ciezaroweczkom zycze:-)

reklama
witam się i ja o poranku

Pflaume
-teściową pogoń szybko pod pretekstem że źle się czujesz :-)

ja również mojego maluszka czuje coraz mocniej i chyba dla otoczenia już jest wyczuwalny

obiad mam zaplanowany, delikatne porządki i mykam do parku z dziećmi:)

a propos siary z piersi to może ona wypływać ale nie należy wyciskać (stymulować) produkcję mleka

wiecie co, ja bym już coś przygotowała gniazdko dla malego, mam jakiegoś stresa że nie zdążę....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry