Beata mi każdy od 2 ciąży wróżył dziewczynkę

W 2 ciąży wyglądałam inaczej niż w pierwszej- inaczej bo bardzo schudłam i miałam tylko brzuszek..
teraz teściowa mówi, że pewnie dziewczynka bo mam ochoty na zupy, a faceci zup nie lubią

hehehe
nutria ja chyba zrobię jakieś paczusie

albo te yumyumy
wczoraj w nocy Viki na mnie kaszlał i kaszlał wiec i mnie złapało. Długo się broniłam ...ale cóż...taki urok wielodzietnej rodziny ze choroby krążą

a tu jeszcze jeden berbeć przyjdzie !

Emilusiek usnął w aucie.. dziwne ze wstał o 7.30 i teraz śpi bo auto ubujało...a jak nie jedziemy nigdzie to zasypia dopiero koło 13-14 ! i śpi tylko raz 1-2 godziny max.
Czekam na telefon od lekarza - żeby mi tylko przedłużyła zwolnienie
co tam kobietki- jakieś plany na dziś ?
ja mam zamiar robić NIC

hehe żatuje- ja tak nie mogę, zwolnienie lekarskie nie obowiązuje w domu!.. próbowałam pokazać dzieciom, że mam- nie ściemniam ... ale co? wyśmiali mnie i tyle

hehe
PIERWORÓDKI ! APEL!!! bierzcie zwolnienia lekarskie! leżcie doopami a raczej brzuchami do góry ! nie róbcie nic! bo od dnia porodu do usranej śmierci już nie odpoczniecie ! bo nawet jak dzieci dorosłe będą to my mamy będziemy się martwić na okrągło

a potem wnuki bawić i też nie odpoczniemy
Tak z przymrużeniem oka

Zastanawiasz się czy pracuje? Oooo tak, JESTEM MAMĄ. To sprawia, że jestem zarówno budzikiem, kucharką, sprzątaczką, kelnerką, lekarzem, nianią, pielęgniarką, stróżem, fotografem, doradcą, szoferem, studentką, organizatorką przyjęć, osobistym asystentem, księgową, BANKOMATEM, pocieszycielką, nigdy nie mam urlopu, wolnych dni ani płacone kiedy jestem chora. Pracuję dzień i noc. Jestem na dyżurze całą dobę do końca mojego życia.
Aney Właśnie wyczytałam, że nie wolno jeść serów pleśniowych z względu na listerie, która może się znajdować w serach z niepasteryzowanego mleka... ale są sery robione z pasteryzowanego, no i jeżeli chce użyc ser do sosu- czyli osiągnie on temperaturę 70-100st to nie ma przeciwwskazań

juppi można jeść

A i pisało a artykule ze ser brie-pleśniowy- np. TUREK jest robiony tylko z pasteryzowanego mleka i jest bezpieczny w ciąży. Ogólnie większość serów pleśniowych w polsc jest z pasteryzowanego mleka- chodzi o to by nie brać z nieznanego żródła i sprawdzać itd.