reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

ale szanowna pani nie moze sera plesniowego jesc :-)
szparagi uwielbiam grillowane na patelni grillowej (podgotowac doslownie 2minuty, na patelni doba oliwe z duza iloscia czosnku i do tego szparagi

albo rois
z sos cytrynowy, oliwka, czosnek, starta skorka z cytryny, , 2minutki podsmazyc i smeitane. duzo zgniecionego pieprzu, troche rosolu, albo soli i na gotowane szparagi.

albo w ciescie piwnym, mniam!
z sosem hollendaise z migdalami

no weź nawet raz ? i tak troszkę ?

bo ja chce to na obiad :p buuuu :D

anney czyli chłopak ? hhehehe :D no ciekawe czy w uk Ci powiedzą- ale watpie :D Choc Ty już doswiadczona kukaj co tam widać :D

mam ochote na paczka dobrego, albo yum yum dziewzyny w uk wiedza co to.

reklama
Hej dziewczyny:-)
u mnie nic nowego jutro wizyta ale nic na niej ciekawego nie będzie bo bez USG :sorry: za to w piątek pooglądam malca z każdej strony :rofl2:kurcze każdy mi wróży chłopca :confused2:
akuku już zmienione :tak:

Hej :)
czekam wlasnie na wizyte ;) zadecydowalam ze jak narazie bede chodzic do dwoch lekarzy. Dzisiaj jakos nie chcialo mi sie spac w nocy chyba z dwie godziny przelezalam.... najlepsze jest to ze lezac czulam delikatne ruchy nie caly czas ale doslownie malutka chwilke :) i tak samo rano jak juz sie przebudzilam tak jakby malenstwo robilo fikolki :) az chcialam wiecej ale musialam wstac :)

Beata mi każdy od 2 ciąży wróżył dziewczynkę :p W 2 ciąży wyglądałam inaczej niż w pierwszej- inaczej bo bardzo schudłam i miałam tylko brzuszek..
teraz teściowa mówi, że pewnie dziewczynka bo mam ochoty na zupy, a faceci zup nie lubią :p hehehe :D

nutria ja chyba zrobię jakieś paczusie :D albo te yumyumy :p

wczoraj w nocy Viki na mnie kaszlał i kaszlał wiec i mnie złapało. Długo się broniłam ...ale cóż...taki urok wielodzietnej rodziny ze choroby krążą :D a tu jeszcze jeden berbeć przyjdzie ! :p:p

Emilusiek usnął w aucie.. dziwne ze wstał o 7.30 i teraz śpi bo auto ubujało...a jak nie jedziemy nigdzie to zasypia dopiero koło 13-14 ! i śpi tylko raz 1-2 godziny max.

Czekam na telefon od lekarza - żeby mi tylko przedłużyła zwolnienie :D

co tam kobietki- jakieś plany na dziś ?
ja mam zamiar robić NIC :p hehe żatuje- ja tak nie mogę, zwolnienie lekarskie nie obowiązuje w domu!.. próbowałam pokazać dzieciom, że mam- nie ściemniam ... ale co? wyśmiali mnie i tyle :p hehe :D

PIERWORÓDKI ! APEL!!!
bierzcie zwolnienia lekarskie! leżcie doopami a raczej brzuchami do góry ! nie róbcie nic! bo od dnia porodu do usranej śmierci już nie odpoczniecie ! bo nawet jak dzieci dorosłe będą to my mamy będziemy się martwić na okrągło :) a potem wnuki bawić i też nie odpoczniemy :D

Tak z przymrużeniem oka :)
Zastanawiasz się czy pracuje? Oooo tak, JESTEM MAMĄ. To sprawia, że jestem zarówno budzikiem, kucharką, sprzątaczką, kelnerką, lekarzem, nianią, pielęgniarką, stróżem, fotografem, doradcą, szoferem, studentką, organizatorką przyjęć, osobistym asystentem, księgową, BANKOMATEM, pocieszycielką, nigdy nie mam urlopu, wolnych dni ani płacone kiedy jestem chora. Pracuję dzień i noc. Jestem na dyżurze całą dobę do końca mojego życia.

Aney Właśnie wyczytałam, że nie wolno jeść serów pleśniowych z względu na listerie, która może się znajdować w serach z niepasteryzowanego mleka... ale są sery robione z pasteryzowanego, no i jeżeli chce użyc ser do sosu- czyli osiągnie on temperaturę 70-100st to nie ma przeciwwskazań :D juppi można jeść :D
A i pisało a artykule ze ser brie-pleśniowy- np. TUREK jest robiony tylko z pasteryzowanego mleka i jest bezpieczny w ciąży. Ogólnie większość serów pleśniowych w polsc jest z pasteryzowanego mleka- chodzi o to by nie brać z nieznanego żródła i sprawdzać itd. :D

Ostatnia edycja:
Mi tez polozna mowila ze wszystko co jest z pasteryzowanego mleka jest bezpieczne :)

Mowila tez o majonezie ze domowego nie mozna jesc ze wzgledu na surowe jajka ale taki sklepowy ze sloiczka mozna :)

Gnidka bidulko doskonale cie rozumiem ja to mam ze 4 kg na minusie narazie waga w miejscu stoi jak mi sie uda przybrac 1 kg to w nastepnym tygodniu znowu go trace..

reklama
No cinamona czekam na wieści! :tak:

jej jak ja bym chciala mieć choć raz wage na minusie :-D

a mi się humor poprawił :-) bo umówiłam się do fryzjera i w końcu będę wyglądała jak człowiek, a po drugie zrobiłam małej zakupy w smyku bo mają przeceny i ponad 100 zł zaoszczędziłam :-)

akuku święta racja niech leżą i nic nie robią :-) później to juz nie ma zmiłuj

Do góry