reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Olka wspolczuje przezyc. Najwazniejsze ze wyszlo na dobre. I o prosze jak sie pieknie szyjka wydluzyla.

Mona ja mojej caly czas mowie ze za duza juz na smoczka ale ona glucha na te komentarze. Ona caly czas ze smokiem nie chodzi ale miala czasme takie momenty w ciagu dnia ze chciala, szukala i brala. Ale zauwazylam ze zawyczaj jak sie nudzila wiec powiedzialam sobie ze juz dosc. Do spania potrzebuje wiec spoko narazie jej zostawie chociaz chcialabym sie go pozbyc calkowicie jeszcze przed narodzinami mlodego.
to juz jest moje drugie podejscie z odsmoczkowaniem jej. Pierwsze bylo jakos w listopadzie. Przez pierwsze dni byla tragedia ale po kilku dniach bylo juz ciut lepiej i widzialam swiatelko w tunelu i wlasnie wtedy zaczely sie u niej problemy z kupami, zatwardzenia, wstrzymywanie, wiele placzu i smoczek znowu wrocil, pozniej miala zapalenie oskrzeli wiec biedna chora to dawalam i znowu sie przyzywyczaila. Pozniej wyjazdy na swieta, powrot po swietach do zlobka wiec nie mialam odpowiedniego momentu.

reklama
Smoczek to nie takie az zlo - ja spalam z nim do 10 roku zycia bo zaden absolutnie zaden sposob na mnie nie pomagal :D zabki mam zdrowe i proste :D

Za to od 7 lat spie codziennie w stoperach - bede sie musiala oduczyc po porodzie xD

Cinamona my jeszcze najpierw poszłyśmy do sklepu z art. dla dzieciaczków i Zuzia wybrała sobie kubeczek niekapek (wtedy miała coś koło 1,5 roku). Pamietam ze wybrala taki zielonkawy i byla nim zachwycona bo wiedziala ze moze go wszedzie brac:) Wiedziala ze jak pozbedzie sie smokow to dostanie kubeczek i poszlo :) Wiem ze jest to bardzo meczace i dla ciebie i dla dziecka ale jak juz zaczelas to lepiej sie nie wycofywac bo dziecko wtedy widzi ze ulegamy i w pewnym stopniu moze nami kontrolowac :p

Ja też za jakiś czas planuję walkę ze smokiem, chyba będzie ciężko.

natka chyba rekord pobiłaś ze spaniem ze smokiem :)
a co do stoperów, też z nimi spałam, a po porodzie siła wyższa, ale już się bez nich nauczyłam zasypiać, tyle że mam płytki sen, ale to też pewnie przez podświadome czuwanie nad dzieckiem, czy przykryte itp.

Anney Ty jeszcze nie zauwazylas ze ja ciemna masa ?? mozg się w tkanke tluszaczowa zamienil :p

Weszlam na stronke ale tylko zdjęcia lub filmiki mogę wgrac...a ja mam plik :)

Ja też za jakiś czas planuję walkę ze smokiem, chyba będzie ciężko.

natka chyba rekord pobiłaś ze spaniem ze smokiem :)
a co do stoperów, też z nimi spałam, a po porodzie siła wyższa, ale już się bez nich nauczyłam zasypiać, tyle że mam płytki sen, ale to też pewnie przez podświadome czuwanie nad dzieckiem, czy przykryte itp.

No ja chyba rekord rekordow pobilam ze smokiem :D dobrze wiedziec, ze ktos ma tak samo.
.. a nie bylo Ci ciezko zasypiac? Dlugo sie przestawialas?

reklama
Do góry