reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Little.me uwazaj z tymi twardnieniami...zwolnij.
M Cie pewnie chce naatawic na chlopca moj mibtez caly czas mowi ze pewnie chlopak choc baaardzo chcialby dziewczke..

Wyszedł mi Chłopiec... także Leon! Rośnij zdrowy! ;)
No patrz! Uwzięła się na tego biednego Leona :D ;D

Dziewczyny przestaly mnie bolec piersi, czy Was moze tez?.
\ właśnie sobie "obmacałam" i mnie też przestały boleć

ale mam plan ze jak wszystko z maluszkiem bedzie ok to wiosna zapisuje sie na godziny nauki jazdy, moze to mnie odblokuje
Bravo! Prawo jazdy piekna rzecz. Też na poczatku troszkę sie bałam, ale nie miałam przerwy dłuższej w jeżdzeniu. Na poczatku jak sie przeprowadziłam do Poznania to tylko trasą do pracy jezdziłam, ale z biegiem czasu największe ronda i tramwaje mi nie straszne :). Chociaz to też zależy od dnia, bo czasami ze mnie "pener" za kółkiem, a czasami lękliwa jestem.
Lucalew u nas nawet platnosc mat raty rozkladali. No ale ja robilam w 2007r teraz to pewnie podrożało wszystko. I sam egzamin w WORD to teraz porażka
Z jednej strony tak,ale też więcek konkurencyjnych szkół jest i mi sie wydaje,że staniało. Mi sie marzy na motuuur :D. Egzaminy nowe to podobno porażka, tak jak piszesz:-/, pytania praktycznie nigdy sie nie powtarzają, a nie tak jak kiedys mogłeś wykuć i na ślepo klikać.
.... Wiec chyba w 5 czy 6 miesiacu ciazy wykupilan kilka godzin z instruktorem. Dalej troche sie balam ale bardzo chcialam jezdzic. Enek kupil mi auto w pazdzierniku a rodzilam 13 grudnia [emoji1] to najlepsze co zrobilsm. Teraz jade gdzie chce i nie musze enka prosic
Brawo!
Uciekam spaaac i wy też a sio! Bo jutro znow będę pół godziny przez was nadrabiala. Kolorowych:-)
hahahaha to własnie tak jak Ja teraz :D kocham to :-p
Zjadlam gnoazdko i tylko sie podraznilam hehe .glodna jestem ale nie wiem co zjesc.. hmm najlepiej to cos slodkiego ale bic nie mam..moze i dobrze..
Nie chce byc chamska ...ale będę i napiszę TO : Właśnie wróciłam z Pizza Huy z festiwalu pizza, najadłam się za wszystkie czasy, pękam z przejedzenia i rozkoszy :D. Choć zjadłam jedynie hymmm 5-6 kawałków, Mój Mż zjadł z 14 :D, bratowa z 8 a brat z 10 ... pyszne mniam mniam . Dzidzia też jest zadowolona sadzę ;) .
Co do Emilka to naprawde szkoda mi tego Twojego łobuza, niech wraca szybko do zdrówka :*
]I mam nadz ze młode pięknie pokaże ze jest dziewczynką:-D
Miłego wieczorku dla was
Oj wszystkie coś dziewczynki pragną :))))) . Mi to obojetne, bo to moje pierwsze, ale rozumiem,że po 2-3 chłopcach mazy sie laleczka :)

A mnie piersi nie bola j nie bolaly ani razu w tej ciazy.. zreszta chyba w zadnej nie bolaly..

Heh jaj juz taj sprawdzamy plec testami to jak kiedys czytalam ze mozna sprawdzic jeszcze jakos... cos bylo ze gotowac czerwona kapuste iles czasu i potem wlac troche do porannego moczu i jak zabarwi na rozowo to dziewczynka a na niebiesko chlopak..
Aa i mozna kupic test wyglada jak ciazowy ale wlasnie z moczu plec dziecka.. moim kolezankom sie sprawdzilo.ciekawe kiedy mozna jak juz teraz to poczytam opinie i zakupie haha..

Cos jeszcze bylo z wsypaniem sody do moczu i jak sie pieni to cos tam a jak nie to cos tam..

Mam dziwna sytuację u chłopców w pokoju..
Wczoraj jak budowalam lego smierdzialo mi jakby ryba ? Ale myslalam ze moze hormony czy cus..ale dzis m mowi ze cos smierdzi i szukal resztek jedzenia czy czego... ale dzieci nie jedza w swoim pokoju ..czasem tylko jablko czy inny owoc..ale naprawde rzadko..
No i mowie do m z jak byl wylaczony kaloryfer to nic nie bylo czuc.a jak wlaczyl to zkowu sprpd nie z tej ziemi. Wylaczylam..wywietrzylam i nic nie czuc.. macie jakis pomysl co to moze byc ?

A mnie piersi nie bola j nie bolaly ani razu w tej ciazy.. zreszta chyba w zadnej nie bolaly..

Heh jaj juz taj sprawdzamy plec testami to jak kiedys czytalam ze mozna sprawdzic jeszcze jakos... cos bylo ze gotowac czerwona kapuste iles czasu i potem wlac troche do porannego moczu i jak zabarwi na rozowo to dziewczynka a na niebiesko chlopak..
Aa i mozna kupic test wyglada jak ciazowy ale wlasnie z moczu plec dziecka.. moim kolezankom sie sprawdzilo.ciekawe kiedy mozna jak juz teraz to poczytam opinie i zakupie haha..

Cos jeszcze bylo z wsypaniem sody do moczu i jak sie pieni to cos tam a jak nie to cos tam..

Mam dziwna sytuację u chłopców w pokoju..
Wczoraj jak budowalam lego smierdzialo mi jakby ryba ? Ale myslalam ze moze hormony czy cus..ale dzis m mowi ze cos smierdzi i szukal resztek jedzenia czy czego... ale dzieci nie jedza w swoim pokoju ..czasem tylko jablko czy inny owoc..ale naprawde rzadko..
No i mowie do m z jak byl wylaczony kaloryfer to nic nie bylo czuc.a jak wlaczyl to zkowu sprpd nie z tej ziemi. Wylaczylam..wywietrzylam i nic nie czuc.. macie jakis pomysl co to moze byc ?
O Boziu buhahahaha jakie iście szatańskie metody, czerwona kapusta i mocz...hahahahaha ciekawe .

hehe moja koleżanka ostatnio poszła na urlop, ma dwóch chłopaków, stwierdzila ze w jeden dzień weźmie sie za ich pokoj, gruntownie go posprzata. Teoretycznie dzieci tez nie jadają w pokoju, a znalazła u nich jedzenie z pleśnią wszelkiego rodzaju powtykane w przerózne miejsca, czuła sie jakby szukała jajeczka zająca wielkanocnego, co chwilkę jakaś niespodzianka :D

Jeśli zapach wydziela sie w trakcie odkręcania kaloryfera to może w niego coś włozyły? (nie wiem jaki masz kaloryfer) , a może w rury cos sie dostalo hymmm

Lilija oni zawsze pytaja czy mogą jalbko , banana itd... jedza w salonie.. glownych posilkow nigdy nie jedza w pokoju.. nei weim co to..ale tez musze im generalny porzadek zrobić.. może cos znajde. choć chyba jeszcze nigdy nic nie znalazłam :D
M jutro rozkręci kaloryfer (elektryczny i zobaczy czy cos tam jest)

tutaj można kupic test na plec dziecka hehe :D kurde taka ciekawa jestem ze nie wiem czy się nie skusze- choć wiadomo on nie ma 100 % i jak się pomyli oddaja kase :p hehe

IntelliGender Boy or Girl Gender Prediction Test | eBay

a tu te testy dla jaj :D

Zainspirowana obejrzanymi filmikami na YouTube o metodzie testowania plci dziecka w ciazy postanowilam podzielic sie
icon_smile.gif

Metoda numer 1:
sladniki:
pol czerwonej kapusty,woda i ranny mocz,2 szklanki.
Kapuste kroisz i gotujesz przez 10 min.Studzisz...
do jednej szklanki wlewasz wywar z kapusty ok 1/4 i tyle samo rannego moczu do drugiej.
Przelewasz kapuste do moczu i czekasz...
wynik:
-jesli nie zmieni koloru -dziewczynka
-a jak zmieni na odcien czerwono-rozowy-chlopiec

Metoda numer 2
icon_smile.gif

skladniki:
lyzeczka sody oczyszczanej,ok 1/4 szklanki rannego moczu
Do szklanki wsypujesz sode i zalewasz moczem.
Wynik:
-jesli bedzie pianka-chlopiec
-jak zostanie nie spienione-dziewczynka

hahaha :)

reklama
Hej wróciłam po pracy i mam serdecznie dosyć. Auta nie kupiliśmy zadnego, a zostały mi dwa dni żeby to załatwić :( ja jestem uzależniona od samochodu przede wszystkim ze względu na prace, wcześniej miałam pandemii, ale teraz chce coś w czym zmieszczą dwójkę dzieci i wozek.

Co do płci to czuje ze będzie chłopak, no ale może w poniedziałek się dowiemy, jak zwykle mam stres przed wizyta :(

Do góry