reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Sorki dziewczyny ze tak w kilku postach ale nie wiedze wszystkich stron na raz.

Wczoraj wieczorem znow mialam slady krwi na papierze :-( Brzuch tez mnie tak kul to z jednej to z drugiej strony, ja zwarjuje :-(
Dzisiaj na szczęście papier czysty ale za to w pochwie mnie kulo :-(

Bylam dzisiaj w poradni immunologiczny i czekam na wyniki. Pokuli mnie dzisiaj strasznie reke na pobraniu bo nie chciala leciec krew. Jak beda wskazywac na zla krzepliwosc to dostalam juz recepte do wykupienia zastrzykow leku Clexane 60. Czy któraś z Was brała moze ten lek?

reklama
hejka

gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizytujace

wszystkim chorowitkom duzo zdrowka, cos te chorobska ciagle sie kogos trzymaja, a sioo

pupui - ja ma czasem taki ból jak opisujesz, ale nie mam pojecia co to, chyba nie szyjka bo z moja jak narazie jest wszystko ok

lucalew - z lekiem niestety nie pomoge, bo sie nie znam

co do lidla i ubranek dzieciecych to ja polecam bardzo, moim zdaniem sa super, gatunkowo nie odbiegaja o h&m czy reserved a w bardzo przystepnej cenie, ja swojego synusia tam obkupuje

od wczorej mialam ochote na szubę i dzis w koncu zrobilam i sie wlasnie objadam, mniam

Dziewczyny wszystko nadrobilam ale odpisać nie sposób.

Anney moja szyjka z 23mm zrobiła się 35mm. Leżałam plackiem tylko na siku wstawalam.

Ja mam teraz wizyty co tydzień bo brzuch mi twardnieje i leże plackiem od nowa :-D

Kendziorek a z czym się wiąże ta pępowina?
Bardzo często jednocześnie z tą wadą występuje wada serca. Trzeba być pod większą kontrolą ginekologa. Za miesiąc idę na echo serca maleństwa! Lekarz mnie uspokaja ale wiadomo jak to jest! Myślałam że w drugim trymestrze odetchnę i spokojnie poczekam na maleństwo a tu du...a

dziewczyny. Takie pytanie mam.

Co mnie możne boleć tam wewnątrz jakby macica czy niżej ale głownie w momencie siadania. Taki ciężkie do opisania uczucie. Bo tak ból nie do końca... A tu nie mam kogo zapytać bo jak powszechnie wiadomo że wszystko jest ok. To może być coś z szyjką??

hey, ja tez tak mam dlatego siadam bardzo delikatnie

to w sumie nie tyle bol co takie megaw niewygodne uczucie...

tez jestem ciekawa co to.

Lucalew - ja mam to samo z krwia, mowia ze mam keczup zamiast niej. musze zwisac z fotela zeby mogli mi pobrac krew... a potem mam siniaki wielkie ktore nie schodza po 2 tyg...

zrobilam badanie INR ale wszystko w normie.. i badz tu madrym...

Dziewczyny, może nie wiecie, ale pijcie sporo wody przed pobraniem krwi - pomaga.

Jeśłi chodzi o ból, to ja mam ciągłe uczucie kamienia rozpierającego/rosnącego w dole brzucha, podobnie miałam z Łukaszkiem, więc na pewno jest ok, macica rośnie. Myślę, że i u Was podobnie tylko inny objaw, ale przy wizycie warto spytać lekarza.

Odnośnie napojów - jestem fanką wody nieg. (zwykłej), herbatek (owocowych i czarnej), lubię soki świeżo wyciskane (chyba muszę M poprosić, bo to on zawsze robi). nie lubię gazowanych napojów, a odnośnie piw, to też czasem korzystam z Bavarii 0% (polecam też smakowe - jabłuszko wymiata!).

czytałyście ten wątek? https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/ polecam, czytałam w pierwszej ciąży, jak bardzo bałam się sn :)

Dzień dobry kochane, nie odezwałam się wczoraj bo miałam bardzo ciężki dzień. ...
Ale najważniejsze! Na USG wszystko pęknie! Zbysio (jak tylko go zobaczyłam to takie robocze imię przyszło do głowy) wywijał fikołki, ku niezadowoleniu lekarza który miał problemy z pomiarami :) Jednak wszystko udało się sprawdzić i jest pęknie! Lekarz bardzo dokładny, ma jakieś certyfikaty, porobił wszystkie obliczenia ryzyk trisomii. Może sprzęt zostawiał trochę do życzenia (płci nie dało się określić) ale stwierdziliśmy że nie idziemy na to prywatne, zawsze 300 zł w kieszeni :)

Dzień wczoraj koszmarny, bo wstałam o 6 i po powrocie od lekarza zajmowałam się Tomkiem, a tak nie miałam siły że myślałam że padnę. Chciałam się położyć z młodym ale akurat jak go położyłam wpadła do mnie ciocia na kawę :( Jak m skończył pracę o 17 to przekazałam mu Tomka i poszłam spać.

Gnidka ja też mam takiego doła, chciałabym jak najwięcej spędzać czasu z synkiem a po prostu nie mam siły :( mam z tego powodu straszne wyrzuty sumienia.
Lucalew ja miałam zakrzep i od 25tc brałam clexane 40, teraz też biorę od samego początku.
Jakie badania robili Ci w poradni? I dostałaś na refundację? Ja pomimo stwierdzonej trombofilii podobno nie mam wskazań do refundacji....

reklama
Dziewczyny dolaczam do klubu zmeczonych mam. Mam doklad tak samo. Wielkie wyrzuty sumienia, bo nie mam sily zajac sie corka :( pracuje popoludniami. Wracam ok 22.30 klade sie spac, a rano nie potrafie sie zwlec z lozka. Wstaje dopier kolo 9. A Ala buszuje juz od 6...

Do góry