reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dzieki wielkie dziewczyny jestescie cudowne :-***
Pospalam troche to i glowa mniej boli.

Akuku lekarz badal szyjke odpowiedzial mi tylko jest dluga, wlaczyl dzwiek bijacego serduszka i jak zapytalam czy z dzieciem ok to powiedzial najwazniejsze ze bije serduszko i ze czy bedzie ok to tak naprawde okaze sie po porodzje bo na usg to oni moga zbadac wielkosc ktora tez nie da 100 % odzwierciedlenia rzeczywistosci i ze wg parametrow to dziecko mlodsze o tydzien. Troche sie zmartwilam bo zawsze bylo roznicy moze o 1 czy w dni. Pytalam poloznej na ktg skad to plamienie bo lekarz mi w sumie nie powiedzial i czy jest cos wpisane w karcie to powiedziala ze tak czasem poprostu jest oprocz tych sytuacji kiedy skraca sie szyjka, jest lozysko przodujace czy np po wspolzyciu wiec pozostaje mi sie spytac lekarza na wieczornym obchodzie.

Lucalew o zesz ku.rwa.. sorry ale jkby mi tak lekarz powiedzial to nie wiem ! Zamiast Cie uspokoic to cie martwi ! No pewnie ze dziecko sie zdrowe urodzi !! Kazdy z nas rosnie w swoim tepie i Twoje dziecko jak i kazdej z nas nie rosnie wg tabelki ustalonej z gory! Czesto sie zdarza ze roznica miedzy pomiarem nogi brzuszka glowki itd jest o 3 tygodnie ..i dzieci sa zdrowe ! Jezeli nie widzi na usg zadnych wad to co on za glupoty pie.rdoli? Ze sie okaze po porodzie ? No nie moge co za buc ! Szyjka dluga zamknieta i to najwazniejsze ! Dziecko w brzuszko ZDROWE czeka na swoj czas i tyle. A krwawisz bo akjrat jestes w tym procencie kobiet ktore poprostu krwawia... dopuki nic sie nie skraca to jest ok. Nie martw sie zadnymi pomiarami ! Moje dzieci byly zawsze mniejsze wg usg i co ? Zdrowe zyja i maja sie dobrze. I lepiej tego buza o nic nie pytaj bo tylko strslaszyc potrafi .. mozgu chyba nie ma zeby pierworodce takie *******y opowoadac !
Pisz mi tu co gada ten debil i jak Cie bedzie straszyl to skarge na niego normalnie !
On w tym momencie nie jest od oceniania czy dziecko sie zdrowe urodzi a od tego by ewentualnie zatrzymac przedwczesny porod! Sprawdzic dla czego krwawisz i tyle !
Kiedy masz wizyte u swojego lekarza ? Mam nadzieje ze on Cie uspokoi bo sie bez sensu biedna kartwisz. Naprawde !
Calus w brzusio a Ty nie mysl o tymco on gadal bo glupi jest i z takim podejscie to do lopaty sie nadaje a nie doll kobiet w ciazy ! .

Akuku dobrze powiedziałaś jako doświadczona mama i użyłas dobrych słów ! Sa lekarze i ... lekarze.. Wiadomo ze my sie tu wspieramy ale lekarz to nie powinien straszyć jak nie ma podstaw tylko informować.. Informować o wynikach, ryzyku, powodach i skutkach itd.. Od tego oni sa. Wiadomo jak cos sie dzieje to powinni inaczej podchodzić a jak nie to tez nie straszyć i nie denerwować i tak nas na zszarganych nerwach..
Trzymam dziewczyny za was obie kciuki :*

Ja wlasnie wyszłam od lekarza a właściwie mojego nie było ?! Jakoś chyba urlop ma ale było zastępstwo.. Przytyłam Eh w dwa tyg 4funty ale mówili ze jest ok, serducho 152, insulinę mam lekko zmieniona bo ost zwłaszcza nad ranem od kilku dni jest za wysoka ale ona mi wszystko wyjaśniła co jak i dlaczego.. I mam robić w nocy pobudki o 3 na mierzenie cukru przez to wiec poki co nocki bedą Hm ciekawe bo ja jak sie obudzę to juz cieżko mi potem usnąć.. Noi wizyta za dwa tyg.. A w nast piątek usg jak mówiłam wcześniej wiec zaczynam pomału odliczanie bo połówkowe to sie martwię ale to chyba jak każda z nas.. Zaniepokojona jestem ze poki co dzidziusia nic a nic nie czuje ale to mi wszystko wyjaśnili, wypytałam o klasy dost to dostałam ulotki co i kiedy i w jakie dni bo pomału trzeba myślec i o tym.. Noi pytałam czy jakby mi sie cos przydarzyło tzn krwawienie to czy mam bezp do ich szpitala jechać czy jak, bo tu jest kilka a oni mniejsza ze wzg na cukrzyce to podali mi nr na ktore nawet w ndz mogę dzwonic awaryjnie i oni wtedy na bieżąco powiedzą co robić uf po prostu chciałam wiedzieć i nr chyba na lodowce przywiesze bo nigdy przecież nie wiadomo..
A noi krew na badania oddałam i tyle:)
Lecę do sklepu i dzis robię ta "zapomniana" zapoekanke tylko sera nie mam :D

reklama
No wkurzylam sie nie zle po ppscie Lucalew.. bo kurde na zadnym usg nic zlego nie wychodzi i teraz jezeli nie ma diagnozy jesli chodzi o rozwoj dziecka to gdzie on sie przed szereg wypycha?
To czy bedzie zdrowe okaze sie po porodzie... nie prawda bo moze miec dwa latka i raka mozgu i co mam non stop zyv w stresie bo moze mi sie cos przytrafi ?
Sorki za przeklenstwa powyzej ale wyprowadzil mnie gosciu z rownowagi .. jak zona mu rano nie dala to niech se pojdzie w kiblu ulzyc a nie na pacjentkach sie wyzywa!

Do góry