reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
mamy.
w tej ciazy nie tak zle jak w ostatniej.
powiedz poloznej, dadza ci rehabilitacje i sprawdza stan meidnicy, czasami wiezadla nie trzymaja dobrze i moga ie troszke kosci rozchodzic, wtedy nhs daje pas, ktory przytrzymuje miednice i duzo mniej boli.
teaz mam tafizjoterapie, poza tym unikam sievenia wpollezaco (albo siedze prosto albo leze) i jest duzo lepiej. bez poownania do poprzedniej ciazy. ale w pierwszych ciazach nie jest to nic nadzwyczajnego, moja kolezanka od 16tygonia w pasie zaiwaniala, bo nie dalo sie inaczej wutrzymac (czesto maja to kobiety o waskich biodrach, ale nei zawsze)

Dzięki, spotkanie z midwife mam w maju dopiero, mam nadzieje ze to jednorazowy ból, a jak ciągnie to pogadam z midwife.

Akuku szalejesz :D ja chyba w przyszłym tygodniu idę na nast fale ... :) chyba ze ten materac kupie bo widziałam fajne i Hm ciuszki nie uciekną :p

Hej!

Ale mnie święta wymęczyły :) Pojechaliśmy z rodzicami na tydzień do rodzinki do Radomia i te ciągłe wizyty nieźle dały w kość. W końcu można odpocząć. Lena chyba też odczuła podróż, bo w środę i wczoraj jakoś leniwa była i mało się ruszała. Na szczęście wieczorem zrobiła sobie trening, więc już się nie denerwuję.

Tak Was czytam i wychodzi na to, że chyba też mam twardnienia miednicy... Choć wydawało mi się, że po prostu łepek tak czasem wypina mocniej. Na szczęście rzadko się to zdarza, trwa krótko i nie powtarza się, więc nie mam się co przejmować.

Zaczęły mnie plecy boleć... I lekka rwa kulszowa łapać. Poza tym zauważyłam, że już jak kaczka chodzę :) Ciąża pełną parą!

I wczoraj posegregowałam rozmiarowo ciuszki od siostry i kuzynki męża, zajęło mi to ponad dwie godziny, ale młoda ma już całkiem pokaźną garderobę. I wychodzi na to, że na 56/62/68 nie muszę za wiele kupować:p nawet mam parę ciuszków na rozmiar 50, ale pewnie się nie przydadzą. W każdym razie dokupować nic nie zamierzam.

A w ogóle gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za następne, a paniom z nakazem leżenia życzę wygodnego łóżeczka :)

Ostatnia edycja:
U nas pierwsze przymiarki :p
Buhahaha. Mamy dzielnego modela w domu.. zdjecia lipne bo nie wlaczylam lampy i wyswietlacz mialam przyciemniony..no trudno.

A mam taki plaszczyk na 3-6 miesiecy ktory teraz jest dobry na Emilka wiec bedzie miala krolewna sliczne futerko.

Załączniki

• 1428649664217.jpg
    1428649664217.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Lilija mnie sie podobalo pare wykladow zwlaszcza o pielegnacji czy karmieniu. Dla mnie bylo to tez wyrwanie sie z domu do ludzi.
Dla mam ktore nie maja dzieci mysle ze warto.

Natka bylo pare drobiazgow w gratisie jak pampers, pieluszka flanelowa, mini kosmetyki oliwka chyba i do kąpieli dla malenstww, probki parmersa, jakis sliniaczek, witaminki probki dla mamy i maluszka, reklamowki, pare broszurek, katalog z wozkami i mozna bylo wygrac rozne rzeczy w konkursie. Trzebalo napisac z czym Ci sie kojarzy Mamo to ja. Aaa i wypelnia sie ankiete i za ta ankiete cos tam sie tez dostaje z tych ww rzeczy. Na dzien dobry wode w butelce :-)

Akuku jaki sliczny model. A rodzenstwo nie pyta sie Ciebie czemu Emilek w sukienkach? Hhehehe

Ostatnia edycja:
Do góry