reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ech szkoda ze ja urlopu nie mam-samozatrudnienie.
Ale juz obiecalam że nie będę marudzić i dotrzymam jakos do konca czerwca. Taki jest plan.

Wymyslilam sobie kreacje ma komunie mojego Bartusia i oczywiscie nic takiego nie znalazlam. Kupilam wiec granatowa tunike i białe spodnie. Niby ok ale ciagle poszukuje mojego wymarzonego zestawu i niezadowolona jestem. Ech jak baba w ciazy.
Chyba sama musze zacząć projektować sobie ciuchy bo ja to ciagle mam wizje moich ciuchow i butów

reklama
Ja tak właśnie robie love. Jeszcze 8 tygodni pracy mi zostało. Bo mamy 7 tyg urlopu a macierzyński biorę od daty porodu.

Ja w poczekalni do położnej czekam. Znów pewnie wizyta expresowa i do spania...

Aneczka ja kupiłam. Jest fotka w wyprawkowym.

Lilija gratulacje!!! Może wrzucisz nam jakieś zdjęcie?

Kam. życzę Ci żeby było dla Ciebie miejsce [emoji4]

Lunera ja kupiłam w lidlu też szparagi i były bardzo dobre. Do tego kupiłam karkówkę, którą zrobiłam na grillu i ziemniaki z pieca [emoji4] Mam nawet zdjęcie, ale nie wrzucam żeby nie narobić Wam smaku [emoji12][emoji12][emoji12]

Wlasnie sie umowilam na usg na poniedzialek na 8.40 rano hehe.
Powoedzcie mi czy 15-20 minut to standardowy czas badania usg 4d w pl ? Bo mi sie strasznie krotko wydaje ;/
I nie wiem czy nie umowic sie do kogos innego ?
Anney Ty chodzisz do Doeringa..takie krotkie te wizyty ?

Akuku u Doeringa wizyty są takie krótkie. Moja standardowa z usg i badaniem trwa 10 minut. No chyba ze bym miała mnóstwo pytań to może się przedłuży ale zazwyczaj wchodzę on robi swoje mówi ze jest ok i wychodzę :)
Co do 4d nie wiem ile trwa dokladnie ale w pierwszej ciąży bylam w przychodni profemina we Wrzeszczu bo mieli dużo tańsze niż Doering i tam jakies 25 minut trwalo.

Kopfer hm nie wiem czy zmieniac i isc do kogos innego czy zostawic jak jest..czytalam ze jak trzeba to dluze robi badanie.. a jak dzievko wspolpracuje to krocej hmm.

reklama
Akuku tak naprawde zalezy od tego czego ty oczekujesz. Mi np 10 minut u Doeringa wystarcza bo nie musze wszystkiego widzieć. Dla mnie ważne ze jest ok,ale np moja koleżanka wolala lekarza u którego na usg siedziala 30-40 minut bo jej wszystko pokazywal i tlumaczyl.
Dla mnie te 15 minut w trojwymiarze jest ok bo zdąży wszystko zobaczyć a ty będziesz miała i tak płytę dla siebie :)

Do góry