reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Na pewno wszystko jest dobrze z mala, a takie usg to formalnosc.
'Zoltaczkowe' maluchy wlasnie lepiej spia, i maja ladny kolorek na zdjeciach :-)
Super, ze juz przybiera! Zazdroszcze przytulania.

reklama
Lunera u mnie na szkole też mówili, że na leżąco to pod górę i że u nich każda pozycja dozwolona, a jak łóżko to jest pod kątem.
Borysiątko super, że już przybiera![emoji4]

Ja na początku na klęczkach rodziłam i wtedy mi ta nieszczęsna kość ogonowa pękła, a potem na leżąco bo położna nie mogła tętna dziecka złapać.

Tak sie teraz boje ze mi ta kość pęknie znow;(

Nie wiem dlaczego tak sie stało. Parłam na czworakach i usłyszałam takie "pyk" jakby ktoś palcami strzelił. Na początku przez cała akcje porodowa nie zauważyłam ze coś jest nie tak, ale potem jak chciałam usiąść to była masakra... Długo odczuwałam dyskomfort (nie bolało aż tak bardzo). I teraz sie boje ze znow może "pyknac".

Dziewczyny nie zycze 2,5 letniego dziecka z ospa 3 tyg przed data porodu.
Normalnie nie wyrabiam. Mala marudna i to nie jej wina a ja lece na resztkach cierpliwosci.
Co za hardcore i jak pomysle ze jutro to samo i pojutrze tez i popojutrze... to az plakac mi sie chce.

Cinamona, biedo ty biedo. Współczuje z całego serca...A temperature ma dalej?? Może lepiej jej podać paracetamol... to humor się jej poprawi troche.

Tu w UK rodzi się jak tylko podoba, czasem nawet sugerują położne, żeby na klęczkach bo grawitacyjnie łatwiej dziecko wypchnąć. Ja zaczynałam na klęczkach ale końcówka na leżąco bo jocha utknął i ja nie miałam sił a już wszyscy byli wymęćzeni i A i połóżna mi dociskali nogi do brzucha bo ja nawet nie miałam sił ich utrzymać wiec finisz na leżąco.

Współczuje robaków, wiem o czym mowa. Kiedyś na wakacjach w PL mnie namiętnie atakowały...

Akuku jak się czujesz??

Lakara - o kurcze, skrecona noga to nic przyjemnego a i kłopot tylko..

Jinx - super jak miasto finansuje takie zajęcia. Tutaj w es tez są darmowe, i co ciekawe chodzą dziewczyny które mają 2, 3 dziecko. Nie tylko przy pierwszym :-)

Amor - ja też piekę czasem z 'nudów' :-D dziś zrobiłam blok czekoladowy. Mniam!

Akuku - powodzenia!

Borysiatko - ehh.. Zoltaczka niby nic poważnego, ale trzeba postępować jak każą.. Wierzę że szybko zejdzie i wrócicie do domu!

Bunia - słownictwo porodowe po ang musze ogarnąć, ale to łatwiejsze niż hiszpańskie :-)

Ruda - jeśli chcesz jechać to ja bym na twoim miejscu namawiala m :-) powiedz mu że będziesz dużo piła, chodziła w czapce i dużo odpoczywała :-)
A co do szpitala to mój szpital to zdecydowanie tez hurtownia :-) ale oddział Neonatologii by mnie sklanial ku toruniowi.

Bunia - współczuję klucia.. Nie wiem co doradzić bo nie miałam tak nigdy.

Zuzagk - znamy problem doskonale! Dziś jeden taki pogryzl moja córcie chyba w 5 miejscach w nocy :-\

Pupui psychicznie slabo.. zdolowala mnie mysl ze tutaj oddzial wczesniakow zamkniety.. a oni tu wszystko w doopie maja...
Ale skurcze lepiej wzielam duza dawke magnezu..
Eh zapeszylam ? Znowu silny ehh.

reklama
Zuzagk - a, ja myślałam o komarach :-D to na szczęście nie znam problemu..

Ja rodziłam kucajac :-) w sensie parte skurcze tak, a położna była cudowna bo wiedziała co i jak i na ostatni skurcz przy którym całe dziecko już wyszło kazała się położyć i od razu chlup dziecko na mnie :-D

Cinamona - może opiekunka jakaś albo ktoś znajomy do pomocy? Zameczysz się biedna.. A m pracuje w weekend?

A my dziś odstawiamy córkę od smoczka.. Oj będzie się pewnie działo w nocy. Używała smoczka tylko do spania, ale uznaliśmy że najwyższy czas zanim brat przyjdzie na świat :-)

Do góry