reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Amor chodzilo mi o to ze jak nie odbija to nie ma sie czym martwic. A jezeli odbija to widocznie ma taka potrzebe :) ja pamietam ze Emilek dawal znac ze musi odbic. Ala puki co nie odbija nawet jesli ja nosae w pionie ale to sie moze zmienic. Tylko ona je spokojnie puki co i przyssie sie raz a pozadnie..a Emilek mial problem z zassaniem i zanim zlapal za ktoryms razem to musialam go odbijac juz w trakcie karmienia bo sie prezyl. Mysle ze kazde dziecko inaczej ;)

Emis spi i Ala spi, chlopcy w szkole, obiad przygotowalam, powycieralam kurze. W domu bloooga cisza ;)♥♥♥♥

Wstaje rano patrze a na barku stoja kwiaty i laleczka ;) m zabral chlopcow przed szkola do sklepu i wybrali kwiaty dla mnie i lale dla Ali ;) milutko :D

Amor ja roznie raz ja odkladam a raz z nia spie, zauwazylam ze jak spi ze mna to spi,a tak jak ja odloze to zaraz sie kreci. Nie wiem moze jej nie wygodnie. Ale np teraz ja odlozylam do kosza i w nim ladnienspi. Wczoraj w dzien w kolysce tez ladnie spala, a znowu w foteliku nie chciala spac.

A ja sie smieje bo Ala lubi byc zawijana w otulacz , wtedy spi spokojnie...ale ja ..stuknieta mamusia i tak sukienusie ubiore haha ! Takze Ala sie musi przyzwyczaic do sukienek i opasek :););)

reklama
Dzięki Akuku, zastosuję się do Twojej rady [emoji4]
Amor a u nas jest dziwnie bo jak go raz nie odbiłam tylko spał dalej obok mnie to nie ulał. Teraz jesteśmy w trakcie drugiej takiej próby i na razie ok. Więc Akuku może mieć znowu rację [emoji16] Tu w szpitalu podpisuje się taki kwit o zakazie spania z dzieckiem, ale mi się zdążyło nagiąć tę zasadę i w domu na pewno będziemy tak spać. Może nie zawsze, ale w kryzysowych sytuacjach na pewno.

no i mamynarazie dwa zdjecia ;)
KSK_8440.jpgKSK_8492.jpg

Załączniki

• KSK_8440.jpg
    KSK_8440.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 101
  • KSK_8492.jpg
    KSK_8492.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 104
Anney cudne[emoji7][emoji7][emoji7]
Slicznych masz synkow. Wyrosna na przystojniakow[emoji3]

Bloga cisza[emoji3] Maja spi, Hugo spi. Zyc nie umierac[emoji3][emoji3][emoji3]

Ostatnia edycja:
Lola musi odbic, inaczej zeymiotuje.
Spie z mala podcAs druggie go nocnego karmienia :)

Akuku, ale piekna niespodzianke cinzrobili!!! [emoji7][emoji7][emoji7]

Zuzzi dziwny ten szpital :/ w moim nie mogą zabronić mamie spania z dzieckiem, zasada panuje prosta: dziecko ma być przy matce. Szkoda że nie każdy szpital to praktykuje, dzieciątko o wiele lepiej śpi przy maminym cieple!

Co do odbijania - my odbijamy kiedy mały poje, natomiast jeśli podłączy się tylko po to, żeby zasnąć to po tych kilku zassaniach nawet nie ma czym odbijać. Oczywiście nie zawsze uda się odbić, ale zawsze próbujemy, żeby ewentualne powietrze usunąć z brzuszka :)

reklama
Ja odbijam bo Hugo ewidentnie tego potrzebuje. Inaczej placze i prezy sie. Nawet jak odbijemy to to robi.
Nie chce zapeszac ale chyba jest ciut lepiej z brzuszkiem...

Do góry